2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Robbanóeszközök

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Robbanóeszközök Left_bar_bleue0/0Robbanóeszközök Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

Robbanóeszközök Empty
TémanyitásTárgy: Robbanóeszközök   Robbanóeszközök Icon_minitimeSzomb. 09 Nov. 2013, 12:16

NINCS RÓLA KÉP

Idézet :
A robbanószerkezetek fejlődése összefüggésben van a robbanószerek fejlődésével. Az első robbanószer a feketelőpor volt, melyet Kínában i.sz. 700 körül fedezhették fel, és 1000 után már harcokban használták gyújtó- és füstbombákban. A XIII. század után a puskaport lövésen túl várak, erődítmények falának megrongálására, lerombolására is alkalmazták. A feketelőport, mint robbanóeszközt ipari célból Magyarországon használták először, Weindl Gáspár bányamester alkalmazta 1627-ben kőfejtésre. Ekkor még a robbanószerkezet nem állt másból, mint a puskaport tartalmazó hordóból és a gyújtózsinórból. Az időzítést (késleltetést) a gyújtózsinór hossza határozta meg.
A robbanóeszközök sokrétűsége elsősorban a katonai fejlesztések eredménye.

Megmentett részlet a Wikipédiából

Ma már a robbanóeszközöket a feketelőporral kevert Nivaniumporral illetve az érc gázával töltik, mivel azok halálosabb a Kriptidekkel szemben, mint az előbb említett lőpor önmagában. Számtalan fajta robbanóeszköz létezik, amit ma már csak katonai és terrorizmus célokból használnak az emberek:

- Kézigránát:
Három fajtája van. Robbanó-, kémiai és füstgránát. Az elsőt Nivaniumpor és lőpor keverékével töltik meg, ezáltal növelve a robbanás hatótávolságát, valamint erejét. A kémiaiba Nivaniumport kevernek kémiai anyagokkal, s igen veszélyes keverékeket kapnak belőle, ezért csak szakember gyárthatnak (amikor egy tapasztalatlan próbálta meg, már csak egy adag húsmasszát találtak a helyén). A Füstgránátban a Nivanium gáza, valamint az gránátba használatos füstöt keverték össze biztonságos arányban, ami így nem csak az emberre halálos már, hanem a Kriptidekre is, akiknél viszont bizonyos fajok a hagyományos füstre immunisak (mivel pl a Drekain-ok állandóan izzó helyen kovácsolnak, így tüdejük hozzászokott az így kialakult füsthöz). Játékos is használhatja, ha van bizonyos mennyiségű pont a Célzáson (erről később).

- Bomba:
valamilyen robbanóanyagból (aminél ritka, ha nem kevernek bele Nivaniumot), annak beindítására (inicializálására) szolgáló részből, valamint a rombolás hatásának növelését szolgáló hordozó köpenyből áll. Vannak Pokolgépek, Atombombák (szerencsére Silas-nak nem jutott ez eszébe), csőbombák, stb.

- Aknák:
Az ellenségek mozgásának korlátozására használják, ebbe is belekevertek némi Nivaniumot, ám jóval kevesebb van ebben a fajtába, mint a többibe, mivel a taposóaknákat teljesen használhatatlanná tette bizonyos mennyiség felett. A taposó aknákat inkább a Nivanium telepek köré telepítették, hogy ne pusztítsák a érc forrásaikat.

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
 

Robbanóeszközök

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Általános :: Kézikönyv :: Ember Részleg :: Technológia-