2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Denevérmacskák

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Lánghullám
Lánghullám
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 34
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Denevérmacskák Left_bar_bleue0/0Denevérmacskák Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Denevérmacskák Empty
TémanyitásTárgy: Denevérmacskák   Denevérmacskák Icon_minitimeHétf. 11 Nov. 2013, 13:48

Denevérmacskák

Csoport:
Szárnyas hibridek

Létezésének kora:
Ismeretlen

Játszható nem:
Mindkettő

Játszható frakció:
Kívülálló, Vexonus

Alap elemek:
Tűz, Szél, Sötét

Adottságok:
- Harapás
- Karmolás
- Vérszívás (ellenfél hp-jának 10%-a lejön, és ugyanannyival töltődik fel a denevérmacska)
- Farokcsapás
- Szárnycsapás
- Gyors mozgás (égen és földön is egyaránt átlagon felüli gyorsaságuk van)
- Éles látás
- Kannibalizmus

Őslakhely:
Zord-Hegyek, ám ott már csak Cycron törzse és néhány különálló csapat tartózkodik, Xerxészé már a Vexonus területen élnek.

Vezér:
Cycron - Kívülállók
Xerxész - Vexonus

Kinézet:
A denevérmacskák hatalmas termetű lények. Bár jóval nagyobbak egy tigránnál, de mégsem érik el egy kifejlett nőstény sárkányoroszlán méretét. Ránézésre testalkatuk hasonlít egy emberi misztikumokba illő Bastethez, persze azokat csak sima denevérszárnyú fekete párducoknak mintázzák. A denevérmacskák arca kicsit nyújtottabbak az oroszlánokénál, nagy kagylós füleik már-már denevérszerű, szemfogaik, mint a kardfogú tigriseknek. Hatalmas denevérszárnyaik vannak, amelyek különböző alakjuk és színük is lehet, de ha ezek a szárnyak hatalmasak is, még ez sem hátráltatja őket sebes mozgásukban, miben kecses testalkatuk is hozzásegít, farkuk vége kicsit bozontosabb. Szőreik sötét színekben pompáznak (például fekete, sötétbarna, mélykék), persze vannak azért kivételek (volt aki már látott szőke vagy fehér denevérmacskát is), ám gyakori még közöttük a foltmintásak is. Szemeik nagyon érzékenyek, gond nélkül akár egy hangyát is meglátnak a sötétben, viszont emiatt nagyon érzékenyek a napfényre. Persze ez még nem jelenti azt, hogy ne mászkáljanak napközben is, csakhogy mivel inkább éjjeli ragadozókról van szó, ők inkább borúsabb időkben vagy éjszaka aktívak. A hím denevérmacskák termetesebbek és hosszabbak a szemfogaik, szügyüket, nyakukat vastag, bozontos sörény borítja. A nőstény denevérmacskák mérete és fogai kisebbek.

Jellem:
A denevérmacskákról azt gondolják, hogy mind gonoszak, mert húst esznek és vért szívnak, éjszakai teremtmények és szeretnek ijesztgetni másokat. Ez csak Xerxész denevérmacskáira vonatkozik, miközben Cycron csapata jobb szándékú, és még csak eszükbe se jut hatalomra törni. Ez azért még nem jelenti azt, hogy bármelyikük is szívesen átállna az Abyssionok közé - jogosan. A múltban történtek óta gyűlölik isteneiket, kivéve Lidércéjt, aki egyedülálló módon csak ki tudta vívni Cycron népének tiszteletét. Ezen kívül a hárpiákat, a keselyűket és legfőképpen a gnómokat utálják. Hogy miért utálják az istenek után második sorban, az érdekes kérdés. Maguk se tudják igazából, talán a kis méretűk, nagy fülük, szemük és végtagjaik miatt, melyek igencsak kiborítják őket. Ha gnómokat látnak, egyből bechargeolják (betámadják) őket.
Akár gonoszak is, akár nem, a denevérmacskákat a nagyon jó taktikai tudásuk, gyors mozgásuk égen és földön, ravaszságuk és komisz jellemük tette híressé. Akár egyedül, vagy társaival szeretik ijesztgetni áldozataikat, vagy a bolondját járatni velük különböző csínyekkel. Hogy miért? Mert ezzel keresik a kikapcsolódást. De ha szeretik is csinálni, Cycron denevérmacskái azért tudják, hogy hol a határ, miközben Xerxészé nagyon durva módon is képesek szórakozni másokkal (mielőtt megölik őket). Borús időkben, vagy éjszaka aktívak, nappal inkább jobban szeretnek az árnyékban pihenni, vagy csak végigalusszák a napközi időt barlangotthonaikban. Vannak, akik nappal is aktívak, ám akkor nem olyan erőteljesek, a fény miatt meg kicsit homályosabban látnak. Ilyenkor szaglásra és hallásra hagyatkoznak. Vannak, akik magányosan vadásznak, ám leginkább csapatban szoktak vadászni zsákmányaikra, akár az oroszlánok. Ám itt is hasonló rendszer működik, mint az imént említett nagymacskáknál: a hím denevérmacskák ugyan részt vesznek a vadászatban, de ők jobban szeretnek lustálkodni, Az ők feladatuk a csapat védelme és a kicsik tanítása. A nőstények dolga a vadászat és kicsinyeik nevelése/védelme.
Ha már itt tartunk, ejtsünk külön néhány szót a nőstény denevérmacskákról. Vadászatban és a kicsik megóvásában, magányos farkas esetében a területeik védelmében egyaránt is sokkal agresszívabbak a hímeknél, ezért ha csatára kerül a sor egy nőstény denevérmacska ellen, jobb, ha vigyázol magadra! A nőstények ezt leszámítva nagyon csábosak. Mindenkit el tudnak csábítani bájaikkal és szinte hipnotikus nézéseikkel is, más fajokkal is szeretnek randizni. Ezért elég gyakran lehet köztük találni színészeket és prostituáltakat is. Nem is csoda, hogy ilyen könnyűvérű a természetük, hiszen a denevérmacskáknál nincs párzási időszak, emberekéhez hasonlóan is akkor jön rájuk a "párosodhatnék", amikor éppen jön. Persze a hímdenevérmacskák is szeretnek fűvel-fával kavarni... kivéve azokkal, akiket utálnak!

Történet:
Csak az istenek tudnák megmondani, hogyan és mikor kerültek elő a denevérmacskák. Semmi információ nem létezik létezésük történetéről, csak úgy felbukkantak. Persze a tudósok próbálják keresni rá a magyarázatot. Eddig két verzióban maradtak: az egyik verzió szerint vagy Kill'Frein vagy a Gonosz Entitás hozta őket létre korábban, míg a másik elmélet szerint egy kihalt faj, a Bastetek (denevérszárnyú, kurta farkú párducszerűségek) fajfenntartás miatt összejöttek démonokkal, vagy valami vérszívó lényekkel (például a denevérek), aminek az eredménye a denevérmacskák lettek.
Régen a fajon belül békesség uralkodott, ám a Gonosz Entitás miatt két törzsre, vagy magányos farkasokra, kisebb falkákra osztódott. A Gonosz Entitás be akarta őket sorozni a seregébe vért, húst és hatalmat ígérve. Végül is rábólintottak a denevérmacskák, ám az Gonosz Entitás bukása közeledtével a kínok kínjait állták ki: mivel mindennemű vért és húst fogyaszt a faj, a Gonosz Entitás egyre íncsiklandozóbbnak találta őket, mit sem szövetségeseknek. Elkezdte őket szép számban fogyasztani, vérüket venni. Ez nem tetszett a denevérmacskáknak. Elkeseredetten fordultak az istenekhez, hogy segítsenek őket felszabadítani. Azonban hírhedt csalfaságuk miatt az istenek nem bíztak meg bennük, és féltek, hogy ha segítenek rajtuk, akkor kihasználhatják őket, és a Gonosz Entitás könnyedén az életükre törhet. Mivel más fajok se voltak hajlandóak segíteni rajtuk, így továbbra is a Gonosz Entitás szadizmusának áldozatai maradtak, amíg végül eljött "felszabadulásuk" napja. A Gonosz Entitás a Szent Fába zárták, az emberek négyötöde a Földre került. Az istenek kegyelmet adtak a denevérmacskáknak cserébe hűségükért. A denevérmacskáknál itt telt be a pohár. Xerxész apja, Árnykarom, az akkori denevérmacska-király dühkitöréssel az istenek szemébe vetette, hogy mindannyian egy kétszínű prédikátor. Megmondta nekik, hogy miféle kegyetlen dolgokat művelt velük a Gonosz Entitás, amiért segítséget kértek tőlük. - És azok után, hogy miféle vádakkal utasítottatok el minket, miközben mancson-hason csúszva könyörögtünk nektek korábban kegyelemért és megmentésünkért, van szőr, pikkely és toll a mocskos szentfazék képetekben elvárni tőlünk azt, hogy hűségesek legyünk hozzátok?! - szólott akkor Árnykarom dühösen. Ezzel a denevérmacskák megtagadták az isteneket, és attól kezdve a mai napig gyűlölik az isteneket. Az isteneknek ugyan lelkiismeret-furdalásuk támadt, ahogy végighallgatták Árnykarom panaszait, már túl késő volt, hogy jóvá tegyék ezt. A denevérmacskák, mivel megtagadták őket, már nincs felettük hatalmuk. Napkelte és Óceánia emiatt is összeroppantak egy időre.
Ami az elkeserített denevérmacskákat illette, viszály alakult ki köztük. Az egyik részük azt mondta, hogy csak folytassák szépen az életüket, és ne törődjenek többé a körülöttük zajló eseményekkel. A másik fél viszont bosszút esküdött az istenekre. Mivel Árnykarom a történtek utáni depresszióba belepusztult, a felesége és az akkor még kicsi Xerxész az isteneket okolták ezért. Ők ültettek bogarat a vérbosszúvágyók fülébe ezzel az elmélettel. A néhány évig tartó fajon belüli háborúzás után végül a denevérmacskák dühösen egymásra fújva két különböző törzsé szakadt, ám voltak köztük, akik inkább alig pár személyes csapattal vagy egyedül ment a nagyvilágnak.
Idővel később, mikor Lidércéj is csatlakozott az istenek sorába, az ifjú sötét sárkány hallott a denevérmacskák esetéről, ezért elhatározta, ha már a többi istennek nem sikerült jobb belátásra téríteni a denevérmacskákat, majd ő megpróbálja. El is utazott a Zord-Völgybe, de ott már csak az új életet kezdő denevérmacskákat találta. A többi, a ténylegesen kívülállók és a bosszúvágyók más utakra mentek. Elsőre nem sikerült velük beszélnie, mert ahogy megközelítette őket, a teljes törzs neki akart támadni. Bár Lidércéjnek nagy hatalma van, mégsem mert visszatámadni, mert azzal csak jobban kiélezi az istenek iránti gyűlöletüket a denevérmacskáknak. Második alkalommal már óvatosabban járt el. Tisztességesebb távolságból figyelte meg a törzset. Hogy még távolságból megtűrhessék jelenlétét,  áldozatokat és élelmet hozott nekik. Ezzel többnyire megrövidítette közte és a denevérmacskák közti távolságot, ám még így is dühösen fújtak rá, ha egy bizonyos határt átlépett. Hetek múlva még így sem sikerült elérnie, hogy legalább beszélő viszonyban lehessen velük.
Mikor már feladta a reményt, hogy megbékítse őket, egyszer csak váratlanul ölébe hullott a szerencse. Az uralkodó kicsinye, Cycron éppen alig pár kilométerre ment felfedezni a nagy világot, mikor véletlen beleesett a folyóba. Kétségbeesetten vergődött az őt sodródó árban, szinte majd megfulladt. Éjlidérc pont a közelben volt, s mikor meglátta a bajbajutott denevérmacska-bébit, elfeledve a kicsi megérintésének következményét szárnyra kapott, és az utolsó pillanatban kimentette Cycront a vízből. Az úszni nem tudó denevérmacskák, akik szintén a kis herceg segítségére siettek volna, végignézték, ahogy Éjlidérc gyengéden kiemelte a vízből Cycront, letette őt a partra, és kipumpálta belőle a vizet mellkasa nyomkodásával. Aztán, mikor a kicsi fellélegzett, és már jobban érezte magát, az isten visszarepült tisztességes távolságba. Cycron apja az esetet követő este váratlanul meglátogatta Éjlidércet a táborhelyén, és hálából, amiért megmentette a fiát, megengedte neki, hogy odajöhessen hozzájuk és elmondhassa nekik miért jött. Éjlidérc nagy reményekkel beléphetett a törzs hegyi otthonába, ahol megengedték neki, hogy elmondhassa nekik itt tartózkodásának szándékát. Éjlidérc elmondta nekik, hogy az istenek megértik az ők haragjukat, és tényleg sajnálják, hogy cserbenhagyták őket, mikor szükségük lett volna rájuk. Valamint elmondta a saját történetét, amivel azt akarta elmondani nekik, hogy hamarosan újabb háború van készülőben, így lesz nap, amikor csak egy rövid időre is össze kell fogniuk az ellenségnek. Az öreg denevérmacska-király ezen elgondolkozott, de mégis kijelentette, hogy ők sose felejtik el a régi istenek hibáját, és egy következő háború folyamán sem hajlandóak segíteni nekik. Ám azt is kijelentette, hogy mivel a Sötétség Istene kitartása és nemes mentőakciója elnyerte egyedülállóan a tiszteletüket, egyedül csak neki hajlandóak segíteni. Persze csak akkor, ha abban nem vesz részt a többi isten.
Éjlidérc jóslata egy következő háború érkezésével valóban eljött. Mire Cycron felnőtt és a kívülálló törzs élére került a már igencsak meggyengült öregapja után, megérkeztek az emberek. Mikor megtudták, hogy Xerxész bolyongó, a kettéválás óta brutálisabb szándékú törzse csatlakozott a Vexonus oldalra bosszú, vér és káosz ígéretében, Cycron gonosz vigyorral ezt mondta a törzsnek: - Eljött a vadász-szezon, srácok! Lesz kaja, ital és szórakozás bőségesen!

KÉP FORRÁSA: -

_________________
Istenek vagyunk! Az a dolgunk, hogy példát mutassunk és népünket megvédjük mindazoktól, akik ártanak! És amely emberek és árulók bántalmazzák vagy gyilkolják a népem, szenvedjék meg ugyanazt a sorsot... ÉGJENEK EL A TŰZ HARAGJÁBAN!!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Denevérmacskák

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Általános :: Kézikönyv :: Kriptid Részleg :: Fajok :: Feral-ok-