2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Élőhalottak

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Élőhalottak Left_bar_bleue0/0Élőhalottak Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

Élőhalottak Empty
TémanyitásTárgy: Élőhalottak   Élőhalottak Icon_minitimeCsüt. 21 Nov. 2013, 21:44

Élőhalottak
Idézet :
"Az élőhalott (más változatban élőholt) szó gyűjtőnév azokra a mitikus lényekre, amelyek valaha elevenek voltak a szokásos értelemben, meghaltak, ezt követően azonban tovább léteznek az élők világában, az élők életére hatnak, velük valamilyen kapcsolatba is léphetnek. Az élőholtak alakjai, bár különböző vonásokkal, de a legtöbb kultúrában megtalálhatók, és jelen vannak számos irodalmi alkotásban is, különös tekintettel a fantasy és a horror műfajokra."

Megmentett részlet a Wikipédiából

Benope-n az elején a Démonok kísérletezéseinek eredményei ők, majd a Gonosz Entitás is szívesen használta őket, ám miután eltűnt, sok millió évig a föld alatt aludtak... amíg meg nem jöttek az Emberek. A Járvány Mezőkön felzavarták ezeket a túlvilági lényeket, akik most céltalanul kóvályognak a hatalmas helyeken, s minden élőre rátámadnak ész nélkül, persze akad azért egy-két kivétel. Itt Benope-n az élőhalottaknak társadalmi rendszerük van, elhelyezkedésük attól függ, hogy micsodák a csoporton belül. A Nekromata Benope-n nem halottélesztő, hanem az Élőhalottak Királyának elnevezése. Érdekesség róluk, hogy bár akármelyik élőből lehetnek, de Feral Kripditek esetében nem mindegyik fajtában vannak.

Fajon belüli csoportok:
- Fantomszerűek: A legfőbb jellemzőjük, hogy immúnisak a fizikai támadásokra, mivel nincsen fizikai testük, ami sérülne, viszont kétszer annyira érzékenyek a Fény és Sötét mágiára. Az ő esetükben nem a test támadt fel halála után, hanem a lélek jutott ki a testéből. A gonosz entitás külön kedvencei voltak ők fizikai sebezhetetlenségük miatt.
- Testtel Rendelkezők: Így hívjuk azokat az élőhalottakat, akiknek fizikai megjelenésük van, pl. zombi. Rajtuk a fizikai sebzés hat, ám a mágiával szemben immunitásuk van. Erejük típusokként változó, valamelyiknek elég egy erősebb ütés, valamelyik azonban csak nagy nehézségek árán bukik el. Az egyik megoldás ellenük, ha felgyújtják őket.

Közös tulajdonságaik:
- Általában nem hatnak rájuk az elmét befolyásoló hatások, mint amilyen a Félelem (már nincs mitől tartaniuk), az Altatás (a halálból visszatérve örökké nyughatatlanul léteznek tovább) vagy a Bűbáj (nincs lelkük), viszont a Fény eleme képes elűzetéssel olyan hatás gyakorolni, mint a Sötét elem félelem mágiája. A Sötét elem pedig képes irányítani őket.
- Hőlátással nem lehet érzékelni őket (mivel nem adnak ki magukból hőt, hacsak nem tűzhalállal haltak)

Az élőhalottak típusai:
Fantomszerűek:
Szellemek:
A szellemek olyan halottak, akik békés és természetes halált haltak ugyan, de nem mentek át valami oknál fogva a túlvilágra. Vagy egy megoldatlan ügy, vagy harag valakivel, vagy valamilyen feladata van. A Gonosz Entitás előtt is léteztek, az Örök Éj Korszakában nem csak a denevérmacskákat, hanem a szellemeket is falta fel folyamatosan az Entitás, emiatt egy ideig meg sem jelentek még az Entitás bukása után sem. A legtöbb nem veszélyes, viszont a kopogószellemeket érdemes minél hamarabb elűzni, mert még ölni is képesek.

Kísértetek:
A kísértetek szintén szellemek, azonban annyi a különbség köztük, hogy míg a szellemek természetes, békés halált haltak, a kísértetek megkínzott lelkek, akik a kínzásokba haltak bele. A kísértetek kinézete a kínzás fajtájától függ: Ha izzó vasrudakat döftek beléjük, akkor izzó lyukak találhatók a "testükön", ha vízbe fojtották őket, akkor vizesnek látszódnak (ha, tóba vagy folyóba fojtották őket, akkor hínár borítja a testüket), s így tovább. Ha élőt látnak, neki támadnak, mivel dühösek minden élőre amiért halálra kínozták őket, még ha személyesen nem is ők voltak. Egy szent medál távol tartja őket.

Sikoltók (Nincs Feral köztük):
A sikoltók megerőszakolt, majd megölt humanoid nők szelleme. Minél brutálisabban erőszakolták meg haláluk napján, annál erősebbek. Általában szép nőkként jelennek meg, azonban az alhasuknál vérfoltos a ruha, amiben voltak utoljára életükben, ujjuk karmokban végződik, szemük fehér, s sírásra emlékeztető csíkok vannak az arcukon. Igen erősek ugyan, de el lehet érni, hogy örök nyugalomra leljenek: ha megkeressük a sírt, ahová a testük lett eltemetve, és szent vízzel meglocsoljuk a rajta lévő fekete liliomot (ami jel, hogy nemi erőszak áldozata), hogy az kifehéredjen, s ezáltal megszabaduljon a sikoltó a fájdalomtól, amit az óta érez.

Geist-ek (németül szellem, nincs Feral köztük):
Ők a felakasztottak szellemei. Az Örök Éj korszakában aki elárulta a Gonosz Entitást, azt felakasztották, majd otthagyták lassú és fájdalmas módon megfulladni, de nem temették el, hanem testük azóta is haláluk helyszínén lóg. Ezek kinézete a következő: általában férfiak, fejük egy zsákba van bebugyolálva, s csak egy szem látható alóla, nyakukon a kötél, amivel felakasztották, ujjukon pedig karmok találhatók. Öltözetük egy szakadt vászon nadrágból áll, és lábujjukon is karmok vannak. Mászó járásuk van, ennek ellenére agilisek és gyorsak, hangjuk pedig olyan, mintha fuldokolnának. Elűzési módjuk, ha megtaláljuk felakasztott testüket, és tisztességesen eltemetjük.

Árnyak:
Ők olyan szellemek, akiknek nem adatott meg soha az esély, hogy nagyságot érjenek el az életükben. Különcnek számítanak a fantomszerűek körében: Fekete színű a "testük", árnyékos aura veszi körbe őket, kerülik az élőket, gyenge a harci képességük, viszont éles szemük van az igazi látnivalókhoz, és rendkívül hűségesek azokhoz, akikkel összebarátkoztak. Így van, a kinézetük ellenére igencsak barátságosak, mivel nekik nincs okuk az élőket gyűlölni, így még segítenek is rajtuk ha kell, hogy ne kerüljenek a túlvilágra idő előtt. Az árnyak általában elhagyatott falukban találhatók.

Lidércek (nincs Feral köztük Sárkányt kivéve):
A lidércek a legveszélyesebbek a fantomszerűek körében: nagyon agresszívak az élőkkel szemben, képesek varázsolni, s maguk mellé idézni pár kísértetet is. Ők olyan varázslók szellemei, akik hatalmat akartak, s a haláluk lett végső jutalmuk, főleg az Örök Éj Korszakában jelentek meg. Kinézetükre nincsenek leírások, mivel sose élete túl senki se egy lidérccel való találkozást, aki meg mégis, azt annyira megrémisztette a látvány, hogy megőrült. Amennyiben valami csoda folytán mégis épelméjű maradt, akkor se volt hajlandó soha beszélni róla. A legerősebb fajta közülük is a Lidérc-sárkány, aki vagy a járványban, vagy Lánghullám bosszújától halt meg, s azóta a Sötétláng iránt érzett dühe tartja lelkét "életben", mivel addig nem nyugszik, amíg Sötétláng nem halott.


Testtel Rendelkezők:
Zombik:
Ők képviselik a élőholt társadalom (már ha van ilyen) legalját. A bomlás különböző stádiumában lehetnek, általában a bűzük jelzi közeledtüket, szemük üveges, mozgásuk bizonytalan. Azonban a hiedelemmel ellentétben, miszerint lassúak, igenis gyorsan, tudnak futni is, Zombisárkány esetében repülni is. Az egyik legrettegettebb az előbb említett Zombisárkány, mivel még a zombitársai is félnek tőle, kivéve, ha közös mesterük van (ami általában Vámpír): Olyankor a zombisárkány nem falja fel zombitársait, mivel akkor az van a tudatában, már amennyi van, hogy a mestere többi zombiját nem bántani kell, hanem védeni veszély esetén gazdájukkal együtt. A gazdátlan zombinak nincsen tudata, még saját létezéséről sem tud, ám amelyiknek gazdája van, az néha pont olyan okos, mint egy élő, főleg, ha üzenetátadás a feladata.

Csontvázak:
Ők olyan élőholtak, akikről lerohadt a hús már, mikor feltámadtak. Általában a Katakombák lakói ők, egyesek szerint elbukott kalandorok ők, akiknek az lett a sorsuk, hogy a katakombákat kell őrizniük az örökkévalóságig, és azon túl is. Számos fajtájuk van, fajtól függően, az egyik legveszélyesebb a Csontgólem, mivel annak nagyobb az ereje a többieknél. A fantomszerűek után őket a legnehezebb eltalálni, mivel kisebb a felület, amin ütni lehet őket. Csontjaikat mágia tartja őket, de ha eléggé megsérülnek, akkor szétesnek. Némelyiknél előfordul az is, hogy spontán szétesnek, ezért a vámpírok nem szívesen alkalmazzák őrzőknek őket. Némelyik csontváznak ráadásul humora is van, ami abból áll, hogy ráijeszt a kalandorokra, majd jól kiröhögi őket.

Förtelmek:
4 és fél méter magas, ogre szerű élőhalottak ezek, akik nem egyszerű halállal jöttek létre, hanem a Démonok úgy kreálták őket igen gusztustalan módon: több halottból varrták össze őket. Eredetileg minden élőlény elpusztítására alkották meg, ám valami történt a Förtelmeknél: ezek a hatalmas, félelmetes élőhalottak ahelyett, hogy pusztítani kezdték volna az élőket, védeni kezdték alkotójuktól odaadó szeretettel, sőt, a sérülteket is ezzel a szeretettel vitték el mindig egy táborig, ahol meg tudták gyógyítani a sérültet, közben maguk is kis mértékkel gyógyították egy körülöttük lévő gyógyító aurával. Ez az Isteneket is megdöbbentő viselkedés a Démonokat annyira feldühítette, hogy kis híján mindegyiket elpusztították, ám így is maradt jó pár belőlük, akik most is segítőkészek minden élővel szemben. Hogy mitől lettek ilyenek a Förtelmek, a mai napig nem tudja senki, ám a viselkedésük kezdete óta olyan mítosz kering körülöttük, miszerint az az ok ennek, hogy a szívük, ami "életbe" tartja őket, egykor Szent Lovagoké volt...

Vízköpők (Nincs Humanoid köztük):
Titokzatosak, vérszomjasak, és beteges gyönyört látnak a pusztításban és káoszban. Ez jellemzi röviden viselkedésüket ezeknek a gólemszerű élőhalottaknak. Egykor Denevérmacskák voltak, ám mikor felfalta őket az Entitás, a lelküket az entitás iránt érzett harag és a tény, hogy az Istenek cserbenhagyták őket teljesen eltorzította, így torszülöttként testesültek meg végül. Általában elhagyatott kastélyokon és templomokon lehet látni, teljesen megmerevedve, mint valami kőszobor. Addig várnak így, amíg a közelükben nem ér az áldozatuk, majd ekkor váratlanul csapnak le rá. Mindig ott vannak, ahol a legtöbb Vízköpő szobor van, így sose lehet tudni, melyik szobor valódi és melyik nem.

Múmiák (Nincs Feral köztük):
A Földi Emberek úgy ismerik őket, mint halott fáraók, akiket betekertek szövetbe, és úgy aluszták örök álmukat. Itt sem más a helyzet: a múmiák egykor hatalmas uralkodók voltak, akiket halálukkor mumifikáltak, és szarkofágokba helyeztek. Az Örök Éj Korszakában támadtak fel, hogy erősítsék az Élőholt sereget. Igen lassúak, de ütéseik igen erősek, valamint képesek irányítani a kötéseiket, így akár meg is fojtják az áldozatukat, némelyik még a homokot is tudja irányítani, akiket Homokúrnak szoktak hívni.

Vámpírok (Nincs Feral köztük):
Ők a Nekromaták, azaz az Élőholtak Királya legtöbbször, akiket sötét kastélyokban lehet megtalálni. Egykor ők is élők voltak, ám az Entitás egy sötét átka miatt nem meghaltak, hanem vámpírokká váltak. Az élők szerencsére nem kell mindig vér nekik, hanem meg tudják enni a többi ételt, ám évente egyszer élőkre vadásznak a vámpírok, hogy kiszívhassák belőlük a vért, ezáltal életbe tartsák magukat. Ezt hívják a Vámpírok Éjszakájának. Legtöbbször jóképű/gyönyörű Humanoidok, akik roppant udvariasak és kifinomultak, igazi úriemberek/úri hölgyek, akik viszont kerülik a napfényt érzékeny bőrük miatt, s nem szeretik a fokhagymát. Hogy az említett zöldségtől miért irtóznak, az a mai napig rejtvény. A legtöbb egyszerű zombival rendelkezik, mint szolgák, ám hallottak olyanról is, akinek Lidérc-sárkánya van. Érdekesség a szolgáikról, hogy mindig akad egy köztük, aki a szolgaúr, azaz a Vámpír jobb keze, akinek joga van parancsolni a többi szolgának, és csak neki van joga az olyan feladatokat ellátnia, mint pl az üzenet átadás vagy a uruk védelmének megszervezése.

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
 

Élőhalottak

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Általános :: Kézikönyv :: Benope :: NJK Létformák-