2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Állatok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Állatok Left_bar_bleue0/0Állatok Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

Állatok Empty
TémanyitásTárgy: Állatok   Állatok Icon_minitimeCsüt. 21 Nov. 2013, 22:10

Idézet :
Az állatok (Animalia) az eukarióta élőlények egy rendszertani országát alkotják. Az állatok törzsfejlődési szempontból monofiletikus csoportot képeznek, azaz egyetlen közös őstől származtathatók. Az állatokkal a zoológia tudománya foglalkozik.

Az állatok közös tulajdonságai:
- Heterotrófok, egészen pontosan kemoheterotrófok, azaz az életműködésükhöz szükséges energiát és a testük felépítéséhez szükséges szenet és nitrogént is csak szerves anyagokból képesek kinyerni.
- Eredendően többsejtűek, de léteznek olyan állatok, melyek életük során elvesztik valódi többsejtű jellegüket. Ilyenek a nyálkaspórások, amiknek egy bizonyos életszakaszukban sejtjei egy sokmagvú szincitiummá olvadnak össze.
- Életük nagy részében diploidok, csak az ivarsejtjeik haploidok, azaz a növényeknél ismert haploid-diploid nemzedékváltakozás nincs.
- Nem képesek a lizin bioszintézisére.
- Kizárólag az állatok képesek a kollagén szintézisére.
- A HOX gének expresszálódnak bennük.

Evolúció
Az állatok kialakulása
A tudomány mai állása szerint legelfogadottabb hipotézis szerint az első állatok pelágikus, azaz vízben szabadon úszó életmódot folytató galléros-ostoros egysejtűek (valószínűleg a galléros-ostorosokhoz (Choanoflagellata) hasonló élőlények) kolóniáiból alakultak ki. A galléros-ostoros sejtkolóniából jött létre az úgynevezett planuloid alak, amely megfeleltethető a legősibb állatcsoportok, így például a szivacsok, a csalánozók, és laposférgek lárvaalakjával. A planuloid alak szesszilizációjából (helytülő életmódúvá válásából) a szivacsok, gasztrulációjából (a bélcsíra kialakulásából) pedig a valódi szövetes állatok eredeztethetők. Egyik csoportba sem tartoznak a korongállatkák, amiknél a szivacsokkal ellentétben megjelent a két csíralemez, de még nem alakult ki bélcsíra.

Az állatok törzsfejlődése
Az állatvilág törzsfejlődéséről akkortól lehet beszélni, amikor mindazok a közös bélyegek kialakultak, amelyek alapján az állatokat elkülönítjük az összes többi élőlénytől. Az állat- és növényvilág megkülönböztetése igen régi keletű, ezt a két kategóriát azonban a biológia fejlődésével több más elem egészítette ki. Ma már sok közös jellemző alapján lehet csak különbséget tenni az állatok és az élővilág többi tagja között. Ezek közül legfontosabb a heterotrófia, miszerint minden állat kizárólag szerves anyagok hasznosítására képes.

Megmentett részlet a Wikipédiából


Itt Benope-n se alakultak ki másképpen az állatok, ám a dinoszauruszok után nem mindegyik ősemlős halt ki: például a Gyapjas mamut és az Óriás lajhár a Gonosz Entitás eltűnése utáni évszaki káosz miatt halt ki, mivel igen nagyok voltak, és nem akkor nőttek ki azok a növények elegendő mennyiségben, amivel táplálkoztak, amikor kellett volna, így éhen haltak, ám a kardfogú tigris és az Óriásfarkas például megúszta a kihalást azzal, hogy egyszerűen lecserélte a kihalt prédáit a mai napig élőre, amik elég nagyok voltak hogy csillapíthassák éhségüket, illetve alkalmazkodott a környezethez, mivel Benope elég nagy volt ahhoz, hogy többféle állat is elférjen rajta a Kriptidek mellett. Így az ember fia meg is lepődhet, ha hirtelen egy erszényes farkassal vagy egy dodóval találkozik néha. Illetve megtanultak beszélni is a Kriptidek nyelvén, amit a fordító implantátumnak hála az Emberek is értenek.

Méreteik is eltér az átlagosnál némelyik példánynál, mivel a Kriptidek nem vadásszák le őket ész nélkül, hanem csak annyit, amennyi szükséges nekik, illetve ha veszélyezteti a helyi élővilágot (volt egy 50 méter hosszú krokodil, akit le kellett lőni, mert rendszeresen megtámadta a vándor kereskedőket, akik mentek át a hídon, ami alatt lakott).

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
 

Állatok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Általános :: Kézikönyv :: Benope :: NJK Létformák-