2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Az Évszakok irányítói

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Az Évszakok irányítói Left_bar_bleue0/0Az Évszakok irányítói Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

Az Évszakok irányítói Empty
TémanyitásTárgy: Az Évszakok irányítói   Az Évszakok irányítói Icon_minitimeSzomb. 07 Dec. 2013, 20:54

Idézet :
Mikor még nem jelent meg az Entitás, volt egy erdő, ami tele volt kedves, jóságos lényekkel, mint tündérek, Entek, manók, amit el tudtok képzelni egy erdőben. Egyszer otthagytak négy csecsemőt, akiket az erdő lakói neveltek, így teljesen immúnissá váltak attól, hogy gonosszá váljanak. Az Entitás eltűnése után Az Isteneknek annyi dolga volt, hogy az évszakokkal már nem tudtak foglalkozni, így teljes káosz lett, ugyanis a növények sem tudtak rendesen nőni, így éhezett a növényevő is, és utána a ragadozó is, rövidebben felborult emiatt a természet egyensúlya. Na ekkor jött elő az addigra felnőtt négy gyermek, akik közül az egyik Télatya volt. Ők vállalták egy-egy évszak irányítását, hogy könnyítsék az Istenek dolgát. Az Istenek először csak próba időre adták nekik az ehhez szükséges erőket, de Télatya és a többiek annyi jó dolgot tettek, hogy mikor eljött volna a haláluk napja, az Istenek inkább rájuk terítették a Halhatatlanság Leplét, hogy örökké életbe tartsák az egyensúlyt, és terjesszék a sok jót, ami belőlük áradt.

Idézet Télfülűtől ([Kaland] A Télatya bajban!)


Tavaszanyó:
Őszhajú, aranyos néniként jelenik meg, rózsaszín nénikés ruhában, kontyolt hajában virágkoszorú látható. Amikor nincs dolga, akkor általában Őszanyával teázgat vagy társalog, vagy kötöget egymagában. Tavaszkor pedig varázslatával elolvasztja a havat, és virágokkal tölti meg a réteket és mezőket. Halhatatlanságának jogát azzal nyerte el, hogy a tavasz első napján megszervezi az Árvák napját, hogy könnyebben találhassanak a kicsik szülőt.

Nyárapó:
Szakálltalan, és mohaszerű hajjal rendelkező öregember, zöld szerzetes ruhában. Ő hozza el a nyarat a tavasz után, ügyelve a nyári gyümölcsökre, virágokra, vándorlási eseményekre. Ő a legvidámabb az összes irányító közül, szeret mindenki arcára mosolyt csalni, hogy minden szomorú lakót megmosolyogtasson, s ezzel nyerte el a halhatatlanságot. kedvenc időtöltése, hogy a nyári napsütésben, vidáman fütyörészve sétáljon.

Őszanyó:
hosszú hajjal rendelkező anyóka, akinek az anyókás ruhája olyan színekben pompázik, mint a falevelek őszkor: vörös, sárga, barna. Amikor nincs dolga, Tavasz anyóval teázgat vagy társalog, vagy az őszi növényeit nevelgeti, gondozza. Ő hozza el az őszt az őszi virágokkal, növényekkel, gyümölcsökkel. Halhatatlanságát az éhezők megsegítésével nyerte el.

Télatya:
Egy aranyos, hosszú hófehér szakállú öregember, aki egy fehér alapon halványkék hópelyhes palástot visel. Őt a legkönnyebb felismerni, a külseje mellett a Kirinjeiről is, meg a manóiról is. Neki két fontos dolga van: A Tél Ünnepének fináléján, December 6.-án elhozni a havat, December 24-én, a Szeretet Napjain pedig megajándékozni a jó gyerekeket, és segíteni a rászorulókat. Az ő történetét a halhatatlansággá válásról részletesebben tudjuk, mint a többiekét:
Idézet :
Régen a Szeretet Napjai, amit ti Karácsonynak neveztek, nem létezett nálunk. Hogy miért, azt nem tudom, mert jó régen volt. Egyszer, December 24.-én Télatya éppen Eternia szegénynegyedében sétált, mikor meglátott egy családot, ahol olyan beteg volt a kislányuk, hogy már azon tanakodtak a szülei, hogy inkább megölik, hogy ne szenvedjen, ha nem történik valami csoda. Télatya megsajnálta őket, így másnap reggel a kislányka csodák csodájára meggyógyult, és az egyetlen nyom, ami volt, az egy játékcica volt, amit Télatya adott neki mikor meggyógyította, mert a kislányka sose volt egyszer sem rossz. Innentől kezdve kezdte el jutalmazni a jó gyerekeket, és szépen lassan kialakultak a Szeretet Napjai, és Télatyának azóta két feladata van: December 6.-án elhozni a havat télre, és December 24.-én megjutalmazni a jó gyerekeket és segíteni a rászorulókat.

Idézet Télfülűtől ([Kaland] A Télatya bajban!)

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
 

Az Évszakok irányítói

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Általános :: Kézikönyv :: Benope :: Mitológia-