2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 [Kaland] A Télatya bajban!

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue0/0[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeVas. 08 Dec. 2013, 12:46

December 6. Az Embereknek ez a Mikulás napja, ám a Kriptideknek más: Ez a Tél Ünnepének fináléja, amikor megjelenik Télatya, hogy leszórja az első havat a vidékre. Ti éppen a városon kívül tartózkodtok, mikor váratlanul egy becsapódást, egy törést, valamint jaj vészkelést hallotok. Amikor odamentek, fura látvány fogad: egy sziklába csapódott szánt láttok darabokban, amiket hófehér Sárkánylovak, ismertebb nevén Kirinek vezettek, akik éppen rémülten futottak szét, közben egy fehér palástban bújt, aranyos öregember mászik ki a magas fűből, és jajgat, mikor látja a helyzetet. Észrevehetitek, hogy a palástján halványkék hópelyhek vannak, a szakálla is olyan fehér, mint a hó. Aki Kriptid azonnal felismeri: Ez Télatya!
- Jaj nekem! - Rémüldözik Télatya. - Most hogy érek Eterniába időbe? És hová lettek a manók is??
- Itt vagyunk Télatya!X.X - Hallatszik egy vékonyka hang az egyik fáról. És lám, a fán két manó van felragadva. Olyanok, mint a Karácsonyi manók, csak kék-fehér ruhákban.
- És nem tudunk lejönni!T_T - Sírja a másik manó igen csak kétségbe esve.

Mit tesztek?Határidő: 1 hét/kör, sorrend az első körben alakul ki.

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue410/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeVas. 08 Dec. 2013, 20:13

Egyre hűvösebb és hidegebb van. A vérszomjas gyíkemberrel folytatott önvédelmi procedúra óta most annál inkább óvatosabban közlekedtünk Mirage-al, hiszen a dög sajnos az a típus (ahogy én már jól kiismertem), aki addig követne minket árnyékként, amíg sikerül kibeleznie. Most szerencsére sehol sem láttam, még a robotom sem érzékelt semmit a hőérzékelőjével. Érdekes, hogy ahol voltunk, hullott a hó, viszont errefelé még mindig száraz volt a környék...
- Iszonyú a hideg van, és miért nem esik a hó? Minusz tizenöt fok van!
- Nem tudom, Mirage, nem tudom. Talán valamelyik nagy elemi Kriptid szórakozik egy kicsit az időjárással.
Hirtelen zajokra lettünk figyelmesek. A zajokat egy lezuhanó tárgy okozta, mely nekiment egy sziklának, majd apró darabokba tört. A közelünkben történt a baleset. Tudni akartam, hogy mi történt, és mi a fészkes fene zuhant le. Talán egy Vexonus-lopakodó? Vagy valami repülő Kriptid. Nem, a Kriptid azért nem törik így el, hacsak nem egy repülő Ent, vagy ilyesmi.
Fegyvert felkapva odasiettem. Mirage kíváncsian követett. Odaérve nagyon nagy döbbenetes dolog fogadott minket: egy fehér szán összetört darabjai hevertek szerteszéjjel, és közöttük egy kék pelyhes, fehér palástos öreg bácsika hasalt a fűben. Ugyanott volt egy-két gyönyörű sárkánylóra emlékeztető valamik, amik éppen rémülten menekültek el. Az alak emlékeztetett engem valakire... de ez a valaki létezése annyi, mint a földön a sárkány létezése, így döbbenten pislogtam az alak felé, majd megszólaltam:
- Mikulás? Létezik a Mikulás? És nem is piros vagy zöld a palástja?
- Mikulás?! - hökkent meg Mirage, furcsa zörgésből ítélve a robotom reszketett.
- Mi bajod? Csak nem félsz tőlel?
- Nem, nem félek, nem arról van szó, csak...
- Félsz a Mikulástól!
- Nem félek! Csak elborzasztott mindig is a Mikulás azzal a nagy kövér hasával, vérvörös öltözékével, és a hideg kiráz csizmája nyikorgásától és szakállától! És fene tudja, mit cipel a zsákban!
- Mirage... először is ajándékokat cipel a zsákjában. Másrészt ez úgy néz ki szerinted, mint egy kövér vérszomjas télapó vörös orosz cuccban? Harmadszor meg annak ellenére, hogy török volt a gazdád, jól ismered a Mikulást...
- Hát az természetes, mi a robotok mindent tudunk... atyaég, ez megmozdult! - Mögém bújt guggoló állásba. - Ne engedd a közelembe ezt vén szakállas micsodát!
- Röhejes vagy! Hidegvérűen csapod a Vaxonuszt, de tojsz egy öreg bácsitól!
A bácsi jajgatott, miközben felállt. Miközben emlegette, hogy időben oda kell érnie Eterniába, kereste a manóit. Cérnaszál hangok a legközelebbi fáról hallatszottak. Ugyanolyan színű holmiban feszített a két fán ragadt manócska, mint a Mikulás, mármint hozzá hasonló öregemberke.
- Mirage! Kérlek, szedd le azokat a gnóm-féléket a fáról!
- De Judy, a Mikulás...
- Mirage! Segíts nekik! Most!
Ezúttal szót fogadott nekem. Ha nem is volt ínyére, félénken odament a fához, felnyúlt a manókért, majd szépen letette őket a földre a grabancuknál fogva. Én eközben odamentem a Mikulás-bácsihoz.
- Uram! Nem sérült meg? Van elsősegélycsomagot, hadd lássam el a sebeit.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoshida Haru
Yoshida Haru
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 29
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 23.

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue300/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (300/500)
Elem/Kaszt: Medikus

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeHétf. 09 Dec. 2013, 09:50

Unottan tengettem a napom, lényegében mindent csináltam, csak hogy ne kelljen dolgoznom. Reggel be akartak sorozni egy újabb felderítésre, kivételesen egy nagyobb egységhez, de jobbnak láttam, ha nem megyek, szóval kitaláltam egy kifogást, és mielőtt még elutasítják eltűntem a helyszínről. Eternia már nem "biztonságos" legalábbis a munkakerülők számára nem. Végre itt vagyunk egy bolygón ahol még élet is van, mindenhol növények és állatok, soha sem látott helyek, erre hadjáratokat folytatunk Vexonus ellen. Semmi kedvem sincs azokra a területekre menni, kiráz tőle a hideg. Sokkal kellemesebb a végeláthatatlan mezőn sétálgatni, még ebben a dermesztő hidegben is. Hamarosan le kellene esnie az első hónak... tényleg vajon ezen a bolygón is van hó? Hülye kérdés... biztos, hogy van.... csak nem biztos, hogy ezen a részen, és az sem biztos, hogy a napokban számíthatunk rá. Céltalanul bolyongtam fel, s alá, amikor egy óriási puffanásra lettem figyelmes. A hang irányába kezdtem rohanni, nem voltam olyan távol, de a nagy fűben nehéz volt a futás. Egyre gyorsabban vettem a levegőt, majd mire odaértem, kénytelen voltam leguggolni, és kicsit kifújni magam. De persze, nem húzhattam sokáig az időt, felálltam, és közelebb léptem. Ismerős arcokkal találkoztam össze, a lány éppen egy öregembert próbál felsegíteni.
- Úristen! - eszméltem fel, - A maga korában igazán nem kellene ilyen extrém dolgokat csinálnia, mi lesz ha komolyabban megsérül? - szidtam meg, majd próbáltam segíteni a lánynak. - Próbáljuk felültetni. - kértem segítségét, majd egyik kezem az öregember háta mögé csúsztattam, a másikkal a kezét ragadtam meg, ha segít a lány akkor próbáltam vele egyszerre emelni, ha nem akkor egyedül próbálkoztam meg a nehéz feladattal. Majd közben a lány felajánlotta neki, hogy ellássa a sérüléseit, mivel ő is a hajóról van, biztos vagyok benne, hogy jártas az ilyesmiben, ezért inkább nem szóltam bele, nem is okoskodtam.
- Ne aggódjon, semmi baj nem lesz, orvos vagyok. - majd fogtam meg a kezét, kicsit felhúztam ruhaujját, és elkezdtem pulzust számlálni. Amint végeztem vele, elkezdtem tapogatni a testét, mozgatni a végtagjait. - Szóljon ha valami fáj. - parancsoltam rá, reméltem legalább egy szisszenést kiad, és nem makacskodik. De azért remélem nem kell műteni... elég problémás lenne innen beszállítani a városba, és kockázatos is.

_________________
színem: weed
Pontok felszereléssel együtt:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue350/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeSzer. 11 Dec. 2013, 00:00

Nincs is jobb dolog, mint nekiállni az önerőből szerzett táplálék elfogyasztása Eternia festői külterületén. Igencsak kellemes nap volt az, legalábbis nekem. Minden egyes leheletem arra emlékeztetett, mint mikor a tűzokádást tanultam. Ki tudja milyen hideg lehetett. Bár életem nagy részét Eterniában éltem le, megőriztem azokat az adottságokat, melyekkel születtem. Az átlag téli időjárás ezeken a tájakon még bőven komfortos a számomra.
Igencsak jól éreztem magam, viszont egyvalami nem hagyott nyugodni. Nagyon szép látványt nyújtott a füves lanka, és a napfényben tündöklő táj, ámde az év e szakaszában már nem ezt a tájképet kéne látnom. Ha jók még az érzékeim, akkor a Tél ünnepének a végét járhatjuk már, ami annyit tesz, hogy a Télatyának már gondoskodnia kellett volna arról, hogy leessen az első hó a vidéken. Furcsamód George is beszélt nekem a Télatyáról, de ő hol Télapónak, hol Mikulásnak emlegette valami karácsony kapcsán.
Időérzékem eddig még sosem hagyott cserben, biztos voltam benne, hogy már esedékes az első havazás, de a táj, és az időjárás ezt másképp gondolta. Mikor végeztem a laktató étkezéssel, elindultam hazafele. Szokásomhoz híven ezt nagy kitérővel szoktam tenni, hiszen egy jó étkezést kellőképp le is kell mozogni. A hosszú évek alatt kialakítottam már egy jól megszokott útvonalat. Mikor azt az ösvényt járom, semmi érdekes nem történik, és én pont azt szeretem benne. Aki ismer, az ezt nem hajlandó elhinni, tudatában annak, hogy én általában csak a bajt keresem.
Mint említettem, még soha nem történt semmi azon az ösvényen. Egészen mostanáig. Egyszer csak egyre erősödő zajt hallottam. Megálltam egy pillanatra, de a dübörgés, mely a zaj forrása volt, egyre erősödött. Aztán megremegtek a bokrok, és megannyi alak futott el körülöttem. Nem igazán voltam hozzászokva, így annyira meglepődtem, hogy csak álltam egyhelyben.
Eltartott egy darabig, míg realizálódott bennem, hogy mi történt. Miután felfogtam, hogy rengeteg alak futott el mellettem, utána még egy kis időre volt szükségem. Álltam bambán egyhelyben ki tudja meddig. Egyáltalán nem mondhatni, hogy szokványos kinézetem van a sárkányok között, ám mintha több tíz önmagam futott volna el körülöttem az előbb. Bár a nagy fejetlenség ellenére is észrevettem, hogy kicsit „ló formább” élőlények lehettek, mint én. Bár hasonlítottak már unikornishoz, ragaszkodok ahhoz a tényálláshoz, hogy ez nem így van.
Igencsak szokatlan jelenség, gondoltam, majd elgondolkodva meredtem magam elé. Míg felocsúdtam a meglepetésemből, addig a hozzám hasonló lényeknek már nyoma sem volt. Ha azt nem is tudom meg, mik voltak, arra talán választ kaphatok, hogy honnan jöttek. Láttam is, hogy nem lesz nehéz dolgom, ugyanis mivel az erdő sűrűjéből érkeztek, így rengeteg nyomot hagytak maguk után. Kitaposott ösvényen haladhattam, hogy felkutassam, mi történt. Egyszer csak különféle hangokra lettem figyelmes. Olyan széles spektrumon mozogtak ezek a hangok, hogy nem tudtam meghatározni ki, vagy mi adja ki magából őket.
Ahogy vélhetőleg kezdtem közelebb érni, rádöbbentem, hogy valószínűsíthetően sok valaki, vagy valami hangját hallom. A sárkány-lóféleségek nyomai egy kisebb kráterhez vezettek, ahol érdekes jelenetre lettem figyelmes. Kicsit kezdtem furcsállni, hogy minden egyes alkalommal összetalálkozok Judyval és a robotjával. Ahogy láttam, ott volt az érdekes nevű lány is. Amint megláttam őket, futottam is feléjük. Út közben azonban érdekes dolgokra lettem figyelmes. A fákról apró gnómok sipákoltak, a kráternek nem is nevezhető földtúrásban, egy sziklának csapódott, darabokban lévő szán… Mikor megláttam, hogy Haru mit csinál, egyszerűen nem hittem a szememnek.
Gyorsan összeállt bennem a kép. A Télatya volt az, és szemmel láthatólag nagy bajban volt. Kaptam a jeleket egész nap, de csak a legvégén jöttem rá, hogy mi van. Bár mindannyian ismertük Télatya történetét, és vitathatatlan volt a létezése, akkor is igen megdöbbentő élmény volt. Nem egy mindennapos élmény a Télatyával találkozni. Ámbár szívesen megismerkedtem volna vele, a helyzetet elnézve még köszönteni sem volt időm az embereket. Villámgyorsan átgondoltam a dolgokat, majd a többiek példájára megpróbáltam hasznossá tenni magam.
Szinte semeddig sem tartott, míg a szán darabjait szépen összegyűjtöttem. Biztos voltam benne, hogy még javítható állapotban volt a fura közlekedési eszköz. Amint végeztem, nekiálltam a robothoz hasonlóan lesegíteni az apró manókat a fákról. Ez már kicsit nehezebben ment, ugyanis az apró, izgő-mozgó segédek nem voltak túl nyugodtak, aminek leginkább az orrom itta meg a levét.

_________________
Még lesz folytatás Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue0/0[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeVas. 15 Dec. 2013, 18:35

OFF: Denzel, Nico és Kiyoshi 500 szóval pótolhat, ha jönni akarnak.

ON:
- Köszönjük!
- Igen, köszi! - Ujjonganak a manók, mikor a reszkető Mirage leszedi a fáról őket.
- Köszönöm kedveském, de szerencsére nem lett semmi ba-- Maga meg mit csinál?O.o - Lepődik meg a bácsika, mikor Haru elkezdi túl lelkes orvosként vizsgálni kezdi.
- Te, miért molesztálja ez Télatyát?o.o
- Nem tudom.o.o Talán rossz gyerekkor.
- Na de kisasszony, kutyabajom, csak kicsit repültem.^^" - Mondja Télatya Harunak. - Viszont jobban aggódok a Kirineimért! Megijesztette őket egy Árnyfarkas, és azért történt a baleset! Félek, hogy több is van belőlük, és a Kirinjeimet ebédnek nézik! Jaj nekem, nem elég, hogy ha estére nem érek Eterniába, nem lesz hó karácsonykor, de még a szánom is tönkrement és a kirinek is bajban vannak! - Jajgat az öreg. Nassi szerencsére összetudta rakni a szánt, ami viszont szétdől egyből, mivel elfelejtette összerögzíteni a darabokat.Rolling Eyes
- Majd én összeszerelem! - Mondja az egyik kismanó, és neki áll valami gyurma szerű anyaggal elkezdeni a javítást. Télatya feláll, de igen lassan. Nem, nem tört el semmije sem, hanem egyszerűen öreg már, és bár csontjai kemények, de ez még nem jelenti az, hogy gyors is lenne.
- Gyermekeim, kérlek, segítsetek összeszedni a jószágaimat! Én sajnos már túl lassú vagyok, hogy időbe összeszedjem őket! Majd Télfülű segít nektek, ugyanis mindegyik Kirinemet másképpen kell magatokhoz hívni!
- Ja, pedig szóltunk Télatyának, hogy elég lenne csak egy síp... - Jegyzi meg Télfülű. - De indulhatunk? Megy az idő, és estére Eterniába a helyünk, mint mondtuk sokadszorra már!

Összesen 7 Kirin volt, És mindegyik különböző irányokba rohantak el, ezekből 2 együtt rohant el. Válasszatok irányt, hogy merre mentek (Észak, Észak-Nyugat, stb).

MEGJEGYZÉS: Ha egy Kirin közelébe kerültök, akkor csilingelést fogtok hallani, mivel a nyakukban egy vastag, csengettyűkkel kirakott nyakhám van, a nevükkel. Minél messzebbre kerültök tőle, annál halkabb a csilingelés, és fordítva, így tessék figyelni arra, hogy jelezve van-e, hogy mit hallotok!

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue410/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeVas. 15 Dec. 2013, 23:49

Felbukkant Yoshida Haru, a lány, akire korábban fegyvert rántottam, és egy másik fiúval együtt gyanakodtam rá egy ideig, hogy talán Silas jó színészkedéssel rendelkező kémei. Ám kiállták a próbát, így nem kellett attól félniük, hogy ellenséges leszek velük. Sokkal közvetettebb kapcsolatban voltunk, de még így sem volt se Nagoyasha, se Yoshida azon a szinten, hogy "barátok" legyenek. Mirage, miután óvatosan letette a manókat, barátságosan fejet hajtott felé üdvözlésképp.
- Helló, Yoshida - üdvözöltem szokásos módon a vezetéknevén a lányt. - El kéne a segítség.
Mikor leültettük a Télapó-féle öreg bácsit, a lány rögtön vizsgálgatni kezdte őt. A kérdésemre a bácsika válaszolt kedvesen jelezvén, hogy kutya baja, viszont megijedt Yoshida lelkes segítőkészségétől, amit sikerült elhárítania. Erre mit mondhatnék? Semmit. Csak egy "facepalm"-ot csináltam. Ha az öreg bácsika igényelt volna elsősegélyadást, akkor nem ez lenne rá a reakcióm. Az egyik manó, akit Mirage kissé tartózkodóan leszedett társával együtt a fáról, "Télatyának" nevezte az öreget. Nocsak, nem áll messze a Télapó névtől! Itt legalább ilyen jellegű bácsi létezhet... persze, ha tényleg így van. De mivel egy olyan bolygón tartózkodom, ahol mágiával és megannyi fura lénnyel találkozunk, már meg se kellene lepődnöm az ilyesmin.
Nassi is feltűnt. Ő pedig segítőkészen összekotorta a szán darabjait, majd az egyik manó nekiesett a szán megjavításának. A Télatya elmagyarázta közben, hogy nagyon aggódik azok a lósárkányok, a Kirinek miatt, amelyek az imént szaladtak az ég négy tája felé. Megrémültek egy Árnyfarkastól. Télatya kérte a segítségünket, mert ha ezek a lények nem kerülnek ide vissza, a bácsika nem tud elmenni Eterniába, és akkor nem lesz karácsonykor hó. A hó pedig egy különlegesség a Kriptidek számára. Vajon mi történne, ha Télatya egy ilyen baleset miatt nem tudná estére elhozni nekik a havat? Biztos káosz... fene tudja! Segítenünk kell neki... nagyon megsajnáltam szegény Télatyát és manóit.
- Mirage, ugye hallottad? Megyünk megkeresni Télatya Kirinjeit!
- Ezer örömmel! Csodás jószágok! - jött oda mellém egyből. Tudtam, miért: minél távolabb akart lenni Télatyától. Hülye robot...
Segítségünkre lesz majd a másik manó, Télfülű a Kirinek előkerítésében/megmentésében.
- Üdv, Judy Noxia vagyok, ez a vacogó félős gép pedig Shadow Mirage - mutatkoztam be, valamint bemutattam Mirage-ot.
- Dehogy vagyok vacogó félős gép! Én egy lelkes, érzékeny és stílusos mesterséges lény vagyok, aki nem csak a legokosabb az egész társaságban, de még van lelke is...
- Ha befejezed az öncsiszolást, induljunk - szakítottam félbe. - Gyorsan elő kell kerítenünk a lényeket, és estére eljutnunk Télatyával abban az Eterniába, vagy hová, különben nekünk sem lesz első fehér karácsonyunk Benope-n, ahogy senki másnak sem. Srácok - fordulok a többiek felé. - Én azt mondom, váljunk szét két csoportra, és gyorsabban meg tudjuk találni őket. Én dél-kelekre megyek Mirage-al. Télfülű, ha velünk jönnél, csak pattanj fel a vállára! Szerencsétlen hű társamnak nem árt egy kis tréning, ha érted, mire gondolok.
Hát igen, ha a manó ott van Mirage-al, akkor a robotom előbb vagy utóbb megszokja, és akkor már jobban fogja szeretni Télatyát is. Ha nem jön velünk, akkor magam teszek róla, hogy Mirage ne féljen már egy kedves fehér ruhás bácsikától.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoshida Haru
Yoshida Haru
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 29
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 23.

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue300/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (300/500)
Elem/Kaszt: Medikus

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeHétf. 16 Dec. 2013, 19:32

Gyorsan átvettem az idős úr vizsgálatát a lánytól, a szíve kicsit gyorsan vert, de ez biztosan az izgatottság miatt van, egy ilyen idős embernek nem is lenne szabadna ilyen veszélyes dolgokat művelnie. Törött, vagy kificamodott végtaggal sem találkoztam, vérzése nincs, egy két kisebb, említésre se méltó horzsoláson kívül kutya baja. Annyira belemerültem a vizsgálatába, hogy alig tűnt fel, hogy mindenki elcsendesedett, a manókat leszedték a fáról és az öregúr kérdőre von. Majd a háttérből az egyik kisgyerek hangja, pontosabban az amit mond döbbentett rá minek is tűnhetett ez az egész egy külső szemlélő számára. Arcom vöröses színbe borult, hirtelen felugrottam, és két lépést hátráltam tőle, kezeimet egymásba fontam.
- Mi..?! É-én nem is... Én csak megvizsgáltam... khm... - köszörültem meg a torkom. - Én orvos vagyok az a feladatom, hogy segítsek a sérülteken... Rossz gyerekkor? - fordultam a gyerekek felé, a korábbinál is vörösebb fejjel. - Én jó gyerek voltam! - majd lépkedtem feléjük, leguggoltam és játékosan elkezdtem csipkedni a két pimasz gyerek arcocskáját. Közben eszembe jutott, hogy a nagy elfoglaltságomban nem is köszöntem a többieknek rendesen. Felálltam, nem akartam amúgy sem túlságosan megdorgálni a két csíntalant, majd mosolyt varázsoltam a kipirult arcomra.
- Üdv! - Intettem az elfoglalt sárkánynak, majd a lánynak és robotjának. - Mirage milyen kis heves ma. - mondtam miközben a nagydarab robot bemutatkozott. - és szerény is. - nevettem fel, majd a többiek bemutatkozása után én is kihúztam magam és követtem a példájukat. - Én Yoshida Haru vagyok, ORVOS! - hangsúlyoztam ki mielőtt ismét kuncogásba kezd a két kis gazfickó. Még sosem nézett senki sem valami perverznek, na majd én megmutatom a két kis pimasznak...
- Judy ötlete szerintem is jó, akkor én megyek Északra és viszem magammal az egyik rosszcsontot is. - nyúltam az egyik törpítsek felé mielőtt még meglógna a kötelesség elől. - Te velem jössz. Ha szeretnél te is jöhetsz velem északra, ketten lehet több sikerrel járunk. - szóltam oda a sárkánynak is, hátha van kedve arra felé mászkálni. Válaszától függetlenül indultam el északra közben fogva a kis gyerek kezét.
- Ééés... mondd csak, hogy történt a balesetetek? Szeretnék minden részletet hallani. - próbáltam beszélgetést kezdeményezni, meg némi információt kicsikarni, mégis mi  vezetett arra, hogy ekkora örültségét csináljon.

_________________
színem: weed
Pontok felszereléssel együtt:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue350/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimePént. 20 Dec. 2013, 01:00

A szán javítására tett kísérletem nem mondhatni, hogy sikerrel végződött. Ahogy egyberaktam az elemeket, már esett is darabokra. Azonban a Télatya apró krapekjai gyorsan megrohamozták, és ők már sikerrel is jártak, tehát a szán újra egy darabban pompázott.
Ahogy körbenéztem, láttam, hogy a kissé kaotikus helyzet nyugodni látszik. A Télatyán immáron saját lábán láttam állni. Igen csak életteli bácsika volt látszatra, ami nem cáfol rá a mindenki által jól ismert mesékre. Láttam, hogy a Télatya elkezd az emberekkel tárgyalni. Nem a beszélőkémről vagyok híres, de valahogy erős késztetést éreztem, hogy én is csatlakozzam. Meg is indultam a többiek felé, azonban kezdeti lendületemben felborítottam azt a két manót, melyek a szánjavítás fáradalmait pihenték, éppen az út kellős közepén.
Mivel a manók igen csak panaszkodtak, így csak fél füllel hallottam, hogy miről van szó. A lények, melyek velem szembe futottak, ők voltak a Kirinek, a Télatya szánjának húzói. Már szóltam volna, hogy én láttam párat belőlük, de a mérges manók csak nem hagytak szóhoz jutni. Heves bocsánatkérések közepette csak sikerült elszakadnom tőlük. Mire odaértem a Télatya, és az emberek körébe, már Judynál volt a szó. Azt javasolta, hogy két csoportot alkotva, közös erővel próbáljuk felkutatni a szánhúzókat.
Miután előállt ötletével, Mirage-al és egy manóval felvérezve el is indult Dél-Kelet irányába. Judy javaslata nyomán Haru az északi irány választotta.
- Ha szeretnél, te is velem jöhetsz Északra, ketten lehet, több sikerrel járunk. – mondta a lány, majd válaszomat meg sem várva egy manót babusgatva el is indult.
Az irány jónak mutatkozott, hisz én Észak felől érkeztem, és találkoztam a Kirinekkel. De ezt megint nem tudtam közölni. Olyannyira meglep még mindig ez az érdekes emberi természet, hogy egyszerűen nem találtam szavakat. Vállat vontam, majd megindultam Haru után.

_________________
Még lesz folytatás Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue0/0[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeVas. 22 Dec. 2013, 16:43

OFF: Denzel, Nico és Kiyoshi 750 szóval pótolhat, ha jönni akarnak.

ON:
Ejj Haru, a manók most nem kedvelnek, mert egyrészt gyereknek nevezted őket, másrészt meg megcsipkedted az arcukat, harmadrészt mert el akarod vinni azt, aki a szánt javítja.Rolling Eyes
- Eressz el, a szánt kell megcsinálnom! - Förmed Harura a másik manó, majd kiszabadítja magát, és megy vissza a szánt megcsinálni. Úgy tűnik Haru és Nassi csak ketten mennek.Rolling Eyes

Judy, Mirage és Télfülű: Ti hárman dél-kelet felé mentek. Az utatok oly sima, mint a tükör, mármint úgy értve, hogy nem támad rátok semmi sem, ami ártani akarna nektek. Télfülű (ki Délibáb vállára ült) javaslatára úgy füleltek, mint a denevérek, ám pechetekre nem hallotok semmit sem. Kérdés az, hogy melyik irányban mentek most?

Nassi és Haru: ti észak fele, a hegyek felé haladtok. Egy két bucka lassít ugyan titeket, de nem nagy mértékben. Körülbelül fél kilométer megtétele után jól hallható csilingelést hallotok. Ám nem tudjátok viszont megállapítani melyik irányban, így meg kell beszélnetek, hogy merre, ha nem akarjátok elveszíteni a hang forrását.

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933


A hozzászólást Napkelte összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd 24 Dec. 2013, 13:21-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
Yoshida Haru
Yoshida Haru
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 29
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 23.

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue300/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (300/500)
Elem/Kaszt: Medikus

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeHétf. 23 Dec. 2013, 09:44

Ragadtam meg a kis manót abban a reményben, hogy majd ö segítségünkre lesz és könnyen megtaláljuk az elveszett kirineket. Azonban amikor már éppen indulni szerettem volna elkezdett kapálózni és ki is szabadult kezeim fogságából, majd azzal a kifogással, hogy a szánt kell javítania el is ment. Pff... Micsoda manók... Viszont így sem maradok társaság nélkül ugyanis a sárkányt sikerült rávennem, hogy tartson velem. Az idő szép annak ellenére, hogy kicsit lehűlt már a levegő, magabiztosan haladunk a célirányunk felé, ami történetesen észak.
- Woah! Nézd! Milyen hatalmas hegyek! - mutattam izgatottan a hegyek felé. - Vajon mi lehet mögöttük... - A földön soha sem volt alkalmam hegymászásra, vagy hasonlókra. Viszont itt sokkal inkább valószínű, hogy egyszer lesz rá lehetőségem, hogy feljussak egyiknek a csúcsára, és onnan fentről láthassam be a környéket. Jobban belegondolva, lehet őt annyira nem hatja meg pár hegy látványa, ugyanis neki vannak szárnyai, szóval kicsinek találom rá az esélyt, hogy legalább egyszer nem repült volna el mellette.
- Mondd csak... - gondolkodtam el egy pillanatra, majd jött a kellemetlen felismerés, hogy már találkoztunk nem is egyszer, de mégsem jut eszembe a neve. Kicsit elpirultam, de megkérdeztem. - Elnézést, attól tartok még nem is tudom a neved. - vártam egy pillanatot, hogy ha bemutatkozik ne szakítsam félbe. Illetve én is elmondtam neki a sajátomat. A bemutatkozástól függetlenül tettem fel a következő kérdésem. - Szóval... te ugye tudod, hogy néznek ki a kirinek igaz? Le tudnád nekem írni, hogy miként is festenek? - Elég kellemetlen lenne, ha szem elöl tévesztenék egyet azért mert nem tudom, hogyan néznek ki... A sétánk további részében a fű jó alaposan elrejtette a kisebb buckákat, egy-kettőben majdnem orra is estem. Hamarosan egy csilingelő hangra lettem figyelmes. Egy pillanatra megálltam, hátha még egyszer meghallom, hogy be tudjam azonosítani a forrását.
- Umm... Szerinted merről jött a hang? - Ha már nem is azt biztosan tudjuk, hogy nem lehet messze, nem szalaszthatjuk el a lehetőséget, hogy elkapjuk...

_________________
színem: weed
Pontok felszereléssel együtt:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue350/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeKedd 24 Dec. 2013, 23:25

A Haru által babusgatott kis fickó hamar meglógott. Futott vissza szerelni a szánt. Nem örültem neki annyira, mert hiába láttam Kirineket, el kellene egy segítő kéz, ami ért is a befogásukhoz.
Beletörődve a helyzet alakulásába tovább indultunk célnak kitűzött északi irányba. Hamarosan látótérbe kerültek a hegyek. Haru igencsak izgatott lett, látni lehetett rajta, hogy még nem igen volt hegyvidéki kalandja. Személy szerint én szerettem a hegyekben császkálni, de lehet csak azért, mert nekem nem gyalog kell felcaplatnom rájuk.
Amint a hegyeket néztem, kissé elbambultam. Csak egy kis fáziskésés után esett le, hogy kérdezett tőlem valamit.
A lány a nevemre kérdezett rá. Ugyan már találkoztunk egyszer, de az én nevemet igen nehéz megjegyezni. A formaiság kedvéért mindig a teljes nevemmel mutatkozok be, ám mivel ez gyakran elfelejtődik, így jobbnak láttam egyszerűbbre fogni a figurát.
- Hívj csak Nassinak! – mondtam egyszerűen.
Kissé szűkszavú vagyok emberek közelében. Általánosságban is igaz ez rám, de ez még hozzám képest is érdekes jelenség. Nem töprengtem rajta sokat, hisz jött a következő kérdés.
- Szóval... te ugye tudod, hogy néznek ki a kirinek igaz? Le tudnád nekem írni, hogy miként is festenek?
Hirtelen megrémültem, mert egészen addig abban a tudatban voltam, hogy Haru pontosan tudja, miket keresünk. Aztán gyorsan realizálódott bennem, hogy én már láttam élőben is kirineket, meg hát a jó öreg Télatya történetek gyakori szereplői. Mivel azonban a mesék nem adtak részletes leírást, így emlékeimre kellett hagyatkoznom. Azonban helyzet kaotikussága miatt nem sok minden maradt meg bennem. Nem agyaltam, beszéd közben próbáltam összeszedni gondolataimat.
- Hogy, hogyan is néznek ki? – kezdtem nyökögve. - Legjobb viszonyítási alap szerintem én magam volnék. Ezzel nem azt mondom, hogy úgy nézek ki, mint egy ló! – tettem hozzá határozottan, ami kissé furán hangozhatott ez, de még élénken élt bennem egy nem is olyan régi emlék. – Talán egy kicsit kisebbek nálam, de ezt nem mondhatom biztosra. Annyit megjegyeztem még, hogy egész testüket fehér pikkely borítja…
Már éppen kezdtem örülni, hogy megeredt a nyelvem, mikor valami félbeszakított. Egy csilingelésre lettünk figyelmesek, ami nem is jött annyira távolról. Mindketten azonnal megálltunk, és mereven figyeltünk, hátha újabb hangokra leszünk figyelmesek. Mivel ez nem következett be, meglódultam a hegy irányába. Pocsék volt a térhallásom, de minden porcikám azt súgta, hogy a hegy felé kell továbbmenni. Olyan nagy lendülettel indultam, hogy el is feledkeztem Haruról. Szerencsére sikerült erre még azelőtt rájönnöm, hogy elhagytuk volna egymást. Kicsivel kisebb lendülettel, de haladtunk tovább a hegy lába felé.

_________________
Még lesz folytatás Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue410/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeSzer. 25 Dec. 2013, 12:31

Télfülű egyből pattant ajánlatomra. Yoshida megint leégette magát mindenki előtt: a másik manót magával akarta cibálni segíteni, mert az csak találgatni próbálta, hogy miért ilyen a lány. Végül annak sikerült visszamennie javítani tovább a szánt. Egy újabb facepalm volt a reakcióm.
- Yoshida... az intézkedéseid már-már problémát keltenek. Ha ezt a manót elcibálod, senki se tudná megszerelni a szánt.
Mivel Nassi a vezetői posztra pályázó medikussal ment, így ez volt az én csapatom: Judy-Mirage-Télfülű. Elindultunk a sima úton dél-kelet irányába. Semmi sem adott jelt arra, hogy meg akarna valami(k) vagy valaki(k) támadni, de azért biztonság kedvéért nyitva tartottunk a szemünket. Még Mirage is bekapcsolta a hőérzékelőjét. Most, hogy elmentünk a Télatya közeléből, kicsit megnyugott, ám még zavarban volt a vállán ücsörgő manó miatt.
Nem hallottunk semmit hangot, még jelét se láttuk annak, hogy erre futott volna egy Kirinnek nevezett lény. Vadászhoz illő módon farönkökön nézegettem, van-e karc vagy törés; lábnyomok után kutattam a fűben; picit megnyálazott ujjal mértem fel a szél irányát.
- Sehol semmi - mondtam. - Mirage, nem érzékelsz valakit vagy valamit a közelben.
- Nem, Judy, semmi arra utaló jelet nem látok.
- Akkor menjünk kelet felé, hátra arra lesz valami - adtam ki az utasítást a robotomnak, aki elindult olyan lendülettel, hogy kicsit meginogtam a vállán (miután visszamásztam rá), és ha a manó elveszi az egyensúlyát, akkor még elkapom őt. Ha nem, akkor ő is megszédül egy kicsit.
- Kapaszkodj jobban, Télfülű, mert Mirage hajlamos sietni gyors munka végzése közben. Amúgy konkrétan hogy néznek ki akkor a Kirinek, és van valami felismerhetőségük, amivel halljuk őket, például a hangjuk vagy valami csengő a hámjukon? - Aztán, mikor elmondott minden információt, odahajoltam hozzá súgni. Elmondtam neki Mirage-nak azt az egy problémáját, amin azóta nyafog, amióta először megláttuk a Télatyát. Bár szerintem a manók is már észrevehették, mikor segített őket leakasztani a fáról. Eldöntöttem, hogy ha esik, vagy szakad, akkor is meg fogom szerettetni Télatyát a hülye félős robotommal, ha a Télapót már amúgy sem tudnám, mert az ő ünnepe is meghalt a Földdel és az összes kultúrájával együtt.
- Amúgy kérnék tőled egy szívességet, amíg keressük a Kirineket. A robotom fél a Télapótól is, és a Télatyától is. Tudod, olyan körülményekben élt, ahol nem volt ilyen ünnep. Esetleg segíthetnél nekem legalább a Télatyát megszerettetni vele, és több önbizalmat önteni belé.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue0/0[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeVas. 29 Dec. 2013, 18:45

OFF: Denzel, Nico és Kiyoshi kiesett a kalandból, mert egyszer sem írt. És figyeljünk a sorrendre!

Judy, Mirage és Télfülű:
A lendülettől kishíján lepottyant Télfülű, de szerencsére elkaptad, mikor kelet felé mentek.
- Köszönöm, majd megfogadom a tanácsod. - nyöszörögte. Majd mikor kérdezed tőle, hogy néznek ki a kirinek, és mivel lehet felismerni őket hang alapján, együttműködően válaszol:
- Olyanok, mint a hófehér lovak, csak testük nagy részét pikkely fedi, és csavart szarvuk van, és kék szemük. És lehet majd hallani őket, ha a közelükben vagyunk, mert csengettyűs nyakhám van rajtuk. - majd mikor elsuttogod neki, hogy fél a télatyától robotod, csak annyira lepődött meg, hogy mindjárt kiesett a szeme a helyéről. Valószínűleg nem érti, hogy hogy lehet félni egy aranyos bácsikától. mikor kéred, hogy segítsen megszerettetni Mirage-val Télatyát, kacsint egyet neked, így jelezve, hogy oké, majd Mirage felé fordul.
- Figyeljetek csak, mesélek nektek keresés közben Télatyától és a többi Évszak mesterről, hogy bővüljetek némi helyi tudással! - Meg se várja, míg Mirage ellenkezni kezd, hanem egyből belekezd:
- Mikor még nem jelent meg az Entitás, volt egy erdő, ami tele volt kedves, jóságos lényekkel, mint tündérek, Entek, manók, amit el tudtok képzelni egy erdőben. Egyszer otthagytak négy csecsemőt, akiket az erdő lakói neveltek, így teljesen immúnissá váltak attól, hogy gonosszá váljanak. Az Entitás eltűnése után Az Isteneknek annyi dolga volt, hogy az évszakokkal már nem tudtak foglalkozni, így teljes káosz lett, ugyanis a növények sem tudtak rendesen nőni, így éhezett a növényevő is, és utána a ragadozó is, rövidebben felborult emiatt a természet egyensúlya. Na ekkor jött elő az addigra felnőtt négy gyermek, akik közül az egyik Télatya volt. Ők vállalták egy-egy évszak irányítását, hogy könnyítsék az Istenek dolgát. Az Istenek először csak próba időre adták nekik az ehhez szükséges erőket, de Télatya és a többiek annyi jó dolgot tettek, hogy mikor eljött volna a haláluk napja, az Istenek inkább rájuk terítették a Halhatatlanság Leplét, hogy örökké életbe tartsák az egyensúlyt, és terjesszék a sok jót, ami belőlük áradt. Télatya a következő jó cselekedettel érdemelte ki: Régen a Szeretet Napjai, amit ti Karácsonynak neveztek, nem létezett nálunk. Hogy miért, azt nem tudom, mert jó régen volt. Egyszer, December 24.-én Télatya éppen Eternia szegénynegyedében sétált, mikor meglátott egy családot, ahol olyan beteg volt a kislányuk, hogy már azon tanakodtak a szülei, hogy inkább megölik, hogy ne szenvedjen, ha nem történik valami csoda. Télatya megsajnálta őket, így másnap reggel a kislányka csodák csodájára meggyógyult, és az egyetlen nyom, ami volt, az egy játékcica volt, amit Télatya adott neki mikor meggyógyította, mert a kislányka sose volt egyszer sem rossz. Innetől kezdve kezdte el jutalmazni a jó gyerekeket, és szépen lassan kialakultak a Szeretet Napjai, és Télatyának azóta két feladata van: December 6.-án elhozni a havat télre, és December 24.-én megjutalmazni a jó gyerekeket és segíteni a rászorulókat. - éppen hogy befejezte a mesét, mikor fülelni kezd hirtelen. Hamarosan ti is halljátok azt, amit Télfülű: csilingelés. Csengettyűkből származik.
- Itt van egy a közelben! - mondja ujjongó örömmel a manó, de csak suttogva, mert nem akarja elijeszteni a Kirint. De kérdés, merre? (MEGJ.: Nem biztos, hogy pont kelet fele van Twisted Evil)

Haru és Nassi:
Ti a hegyek felé, továbbra is északnak mentek. pár száz méter után megláttok egy különös lényt, amit Nassi látott. A nyakhám rajta egyértelművé teszi, hogy Télatya egyik Kirinje, ugyanis csengettyűkkel van kidíszítve a széle, s a középső részén pedig gyönyörűen ez van ráhímezve: Félénk. Egyértelmű, hogy ez a neve. Éppen a megmaradt virágokban gyönyörködik, viszont amint meglát titeket, megijed, és elszalad. Nassi meg megérezheti a veszély szagát, ugyanis Nefenthro-k szagát érzi, és azok biztos lelőnék a számukra íncsiklandóan kinéző állatot, ha azok találják meg előbb!

Mint Télatya említette, különböző módon kell magatokhoz csalni a Kirineket. Félénk vajon mit szerethet?

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933


A hozzászólást Napkelte összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 03 Jan. 2014, 10:36-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue410/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeKedd 31 Dec. 2013, 12:22

- Óh, szóval amolyan igazi mesékbe illő sárkánylovak - jegyeztem meg röviden s tömören azt, amit a Kirinekről mondott nekem Télfülű. - Akkor fülelek, hátha hallok majd csengettyűzést. Mirage, igyekez minden olyan hangot befogni, ami csengettyűre emlékeztet!
- Meglesz - fogadta a parancsot Mirage, és ment tovább, mintha egy elefánt lépkedne komótosan. Mégis a jelenlétével megriasztott egy pocokcsaládot, akik éppen arrafelé kutakodtak némi elemózsia után.
- Na de kérem! - méltatlankodott a pocok-családfő apró öklöcskéjét rázva nekünk.
- Bocsánat! - szabadkoztam és bocsánatot kértem a hülye robotom nevében is. - Nem látott amúgy errefelé egy Kirint?
- Kirint? A nagy fehér pikkelyes lovakra gondolsz, amik húzzák Télatya szánját?
- Igen... de nyugi, nem akarjuk bántani! Télatya balesetet szenvedett, és elszabadultak a Kirinei.
- Nagyon reméljük - mormogta a pocokanyó gyanakodó pillantásokat vetve meglepett robotomra. - Amúgy mintha láttunk volna arrafelé - amerre most mentek - elfutni egy fehér valamit, de nem hiszem, hogy az egy Kirin lenne. Unikornisok is szoktak errefelé vágtatni a tél idejében. De aztán találjátok meg őket, mármint a Kirineket, mert ha oda a téli ünnepeink miattatok, az istenek sújtsanak le titeket büntetésekkel!
- Nem tűntek túl kedvesnek - jegyezte meg Mirage, miután elköszöntünk a pockoktól és mentünk tovább az erdőbe. Mivel Télfülű értette, amit mondtam Mirage fóbiájáról, így kacsintott egyet nekem, és belefogott egy mesébe, mintha ezzel akarna minket szórakoztatni a kutatás alatt. Nagyon érdekes kis történet volt arról, hogy lett a négy csecsemőből Télatya és a többiek, a Tavasz, Nyár és az Ősz atyái/anyái. Még a robotom is érdeklődve hallgatta a sztorit, és már-már talán azon gondolkozik, hogy a Télatya nem is olyan rossz, mint ahogy ő hiszi, ámbár... a szélfúvásban feltámadt csilingelés annyira kizökkentette Mirage-ot a megváltó gondolataiból, hogy ijedten pattant egyet.
- Egek! Tervezőm! Itt a Télapó! El akar ütni a szánjával!
- Nyughassál már, te kukafej! - csaptam rá a feje oldalába fegyelmezően. - Még a hisztiddel még a holtakat is felriasztod álmukból! Azt akarod, hogy elfussanak a Kirinek és letámadjanak minket néhány vérfarkasféle vagy más lény, akik szerint beléptünk a területükre?
- Ha nem a Télapó volt, akkor ez egy Kirin - szólt Mirage már csendesebben.
- Itt van egy a közelben! - örvendezett Télfülú szintén súgva.
Hogy merről jött a csilingelés, nehéz kérdés volt. A széljárás vagy háromszor megfordult pillanatok alatt, így nem tudjuk behatárolni, hogy merről fújta ide a hangot. Fizikai törvény, ezt a hülye is tudja, gondoltam magamban.
Egy pillanatra lepattantam Mirage válláról, hogy a lehetséges nyomokból megállapítsam, hogy merrefelé szaladt a jómadarunk... ízé, a jó Kirinünk.
- Azt hiszem, induljunk délkelet felé, és ha ott halljuk a csilingelést, talán már tudni fogjuk, merre - mondtam, aztán mikor visszaszálltam Mirage vállára, indultunk tovább.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoshida Haru
Yoshida Haru
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 29
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 23.

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue300/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (300/500)
Elem/Kaszt: Medikus

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeSzer. 01 Jan. 2014, 16:30

Kicsit kellemetlennek találtam, hogy annak ellenére, hogy korábban már volt szerencsénk találkozni, mégsem jutott eszembe a neve. Viszont szerencsémre nem úgy tűnt mintha megsérteném vele, talán kicsit rosszul esett neki.
- Oh Szóval Nassi, - mondtam ki a nevét - Ezúttal már megpróbálom fejben tartani a neved. - Remélhetőleg nem is fog nagyon nehezemre esni, a fejembe vésni a nevét, második alkalommal már több mint kellemetlen lenne, ha nem jutna eszembe. Ennyire még az én név memóriám sem lehet borzasztó. Továbbiakban figyelmesen hallgattam ahogyan körülírja nekem, hogyan is néznek ki a Kirinek, mielőtt még hozzá kezdett volna visszakérdezett, némi meglepődést láttam az arcán. Csupán bólintottam neki, ö pedig folytatta. Miközben elmagyarázta előkaptam a vörös jegyzetfüzetemet és megpróbáltam összeírni azt amit tudnom kell róluk, közben felidéztem mit is mondtak a gyerekek mielőtt elindultunk az állatok keresésére.
- Kíváncsi vagyok vajon Judyék találtak e már Kirint. Elég régóta gyalogolunk, hamarosan nekünk is bele kéne futni egybe. - jegyeztem meg, mivel korábban hallhattunk egy különös csengettyű hangját, ezért minden bizonnyal a közelben kell lennie egynek. Újabb pár száz méter a hegyek felé, és egy virágokkal teli mezős részen megpillantottam az első olyan lényt aki passzolt a leírással.
- Milyen békés, még egy hozzá hasonló állat is szereti a virágokat. - jegyeztem meg, majd éppen indultam volna, hogy megbarátkozhassak vele, amikor is ijedtében elrohant.
- Ne ne ne nee... Ne szaladj el! - szóltam utána, habár már felesleges volt. Idegenek vagyunk számára, talán veszélyesnek is lát minket. - Talán... virágokkal táplálkozik... - álltam elő egy elég lehetetlen ötlettel és elkezdtem egy csokrot szedni a mezőn lévő virágokból. Ha mégsem sikerül magamhoz vonzani, legalább később tudom tanulmányozni ezeket a növényeket.

_________________
színem: weed
Pontok felszereléssel együtt:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue350/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeCsüt. 02 Jan. 2014, 23:50

Haladtunk tovább a hang irányába. Az esemény kissé elterelte a figyelmem a lányos zavaromban előforduló szótlanságomról. A valószínűleg le sem lehetett volna lőni. Kicsit röstelltem, de nem nagyon figyeltem arra, amit mond. Leginkább a kis küldetésünk érdekelt, amit megmondok őszintén, fogalmam sem volt, miképp lehetne megfelelően kivitelezni.
Kiértünk egy virágos mezőre, ahol láttuk a kérdéses állatot, miközben a virágok sűrűjében játszott. Egyből megismertem, mivel rám hasonlított. A vadászösztöneim rögtön aktiválódtak, és a lehető legóvatosabban indultam meg a fák takarásában. Ha már egyszer elkapjuk, úgy könnyebb lesz bánni velük.
Azonban a lány megelőzött, és elkezdett egyenest a kirin felé futni. Utána kiáltottam volna, de ösztöneim még akkor sem hagyták. Mire feleszméltem, az állat már nem volt sehol.
Nem hiába gondoltam, hogy nehéz dolgunk lesz. Még egy pár ilyen akció, és a bolygó másik feléről szedhetjük majd össze őket. De még ott is kérdéses lesz a siker. Nem igazán tudtam mit tenni, mivel újra kiesett a látómezőből, így ugyanott vagyunk, mint amikor indultunk. Tudjuk merrefele, de fogalmunk sincs, pontosan hol, vagy hogyan tovább, ha egyszer megtaláltuk.
Próbáltam összesíteni azt, amit eddig megtudtunk. Megvan az irány, hogy merre ment, tudjuk, hogy szeret a virágok közt hemperegni. Már rajzolódott is ki bennem a hely földrajza, és tudtam, hogy, ha még tovább megyünk a hegy irányába, találhatunk még ehhez hasonló mezőket. Haru közben virágszedéssel volt elfoglalva. Elsőre nem is vettem észre, hogy majdnem nélküle indultam tovább. Kicsit kellemetlen volt. Reméltem, hogy nem vette észre, vagy ha észre is vette, talán nem sértettem meg vele. Én amolyan magányos farkas voltam egész életemben. Mióta apám nem képes utazni, azóta csak egyedül járom a vidékeket. A csapatmunka, hiába a népes család, és a közös edzések, valahogy idegen a számomra. Az egyetlen, akivel el tudnák hosszabb távú kalandozást képzelni, az apám volt.
Nem néztem hátra, pusztán kiáltottam, és már futottam is tovább. Igazából már nem is figyeltem, hogy jön e utánam, annyira elgondolkodtam a befogáson. Ne volt annyira messze a következő rét, nem is törtem magam további gondolkodásra, tudtam, hogy egyetlen eszközünk, a jó öreg improvizáció.
Miközben szépen haladtunk előre, történt valami, amitől szinte azonnal megálltam. A fejlemények csöppet sem voltak bíztatóak. Egyértelművé vált, hogy nem vagyunk egyedül, mert szag alapján nefenthrok is vannak a közelben. Valószínűleg ők is érezhettek minket, de ez volt a kisebb probléma. Nekem talán még sikerülne is elbánni eggyel-kettővel, de meg is gondolják, hogy egyáltalán akarnak-e velem kezdeni. De szegény kirinnek nem sok esélyt adok a túlélésre, ha a nefenthrok találják meg előbb.
- Siessünk, mert nem mi vagyunk az egyetlenek, akik fehérkét keresik. – mondtam oda a lánynak, majd megiramodtam a kirin vélhető tartózkodási helye felé.
Gyorsan futottam, az ember biztosan nem tudta velem tartani a lépést. Nyomokat azért hagytam a számára, de semmiképp sem akartam, hogy a nefenthrok esetleg őt is megtámadják, mert nem sokat tudna tenni ellenük. Bár belegondolva, ki tudja, hogy nem mögöttem esnek neki. Nem tudtam kettészakadni, de azt nem akartam, bárki meghalljon ezen a napon. Legalábbis a barátok közül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue0/0[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimePént. 03 Jan. 2014, 11:11

Judy, Mirage és Télfülű:
Délkelet felé veszitek az irányt. Mirage-nak a méretei (hány méter?O.O) miatt nem több neki a fél út pár lépésnél, és lám, meg is látjátok az egyiket. Vastag nyakhámján a csengettyűk, és az alábbi szó gyönyörűen kihímezve, ami a neve is egyben: Kristály.
- Óvatosan. - szól rátok a manó, főleg Mirage-ra. - Igen bizalmatlan szegényke az idegenekkel szemben. - Majd valami karácsonyi dalt kezd el fütyülni. A Kirin meghallja, és meglát titeket. Kicsit megijed ugyan, de amint meglátja Télfülűt, összeszedve a bátorságát, óvatosan megindul felétek. Már majdnem odaért hozzátok, mikor meghallotok egy kattanást, majd a Kirin és ti külön-külön gödörbe zuhantok, miután beomlott alattatok a talaj!
- Megvannak! Elfogni! - Mire észbe kapnátok, valaki rádob egy korongot Mirage-ra, akit megráz az áram, majd kikapcsolja, titeket meg gázzal altatnak el.

Nem tudni, mennyi idő telt el, de mire magadhoz térsz, azt látod, hogy te és a még mindig ájult Télfülű le vagytok alaposan kötözve, a csúnyán megsérült Kirin-t egy szűk ketrecben tartják, Mirage-t meg éppen szét akarják szedni fogva tartóitok, akik Vexonus-i Ophidian-ok, akik még savat is alkalmaznak annak érdekében, hogy a kikapcsolt Mirage minél hamarabb darabokban legyen. A vezetőjük viszont nem Ophidian, hanem egy ember. A férfi fekete rövid hajú, fekete szemű és szemüveges volt. Öltözéke azt mutatta, hogy tudós, és hogy ő volt az, aki kikapcsolta Mirage-t.
- Á, szóval felébredtetek. - mondja gúnyos hangon, majd odamegy hozzád és felbiggyeszti fájdalmasan az álladat. - Igazán szép vagy, meg kell hagyni. Nem is csoda, hogy Ítélet téged akar állandó ágyasának, cserében a alulfejlett gépedért, aminek részeit beleépíthetem majd az én robotomba, valamint a manóért és a Kirinért, akiken kísérletezhetek... - kuncog.

Mit fogsz most tenni, főleg, hogy le vagy kötözve?! Írd le addig, hogy legyőzted őket, és visszakapcsoltad Mirage-t, s kiszabadítod Télfülűt és Kristályt. De utóbbinál mit fogsz tenni, most hogy megsérült?

Haru és Ma'alsinassi:
Továbbra is Észak felé mentek. A sárkány szerencsére hamar megtalálta Félénket, aki most egy fa mögül néz rá reszketve. Szegényt alaposan megijesztette a lány, akit meg is lát, mikor az beéri társát. Rémülten bújik vissza a fa biztonságában, hisz látszik rajta, hogy megijedt attól, hogy Haru ész nélkül megpróbált már-már futva odamenni hozzá. Vagy talán pont az a baj, hogy Haru akart odamenni hozzá?

Írjátok le, hogy miképpen próbáltok közelebb menni hozzá anélkül, hogy halálra ijesztenétek Félénket. És siessetek, mert a Neferthok szaga erősödik!MEGJ.: A Kirinek reakcióit ne írjátok le, azt én fogom a tetteitek alapján!

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue410/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimePént. 03 Jan. 2014, 13:06

//Mirage két és fél méter magas, mint kezdőszinten Smile//

A nyomokat jól sikerült leolvasnom, mert mikor mentünk délkelet felé, megtaláltuk az egyik elkóborolt Kirint. A fenséges, pikkelyes, gyönyörű állat ott lépkedett előttünk. Sötétedett ugyan, de a csengettyűs nyakhámján könnyen le tudtam olvasni a "Kristály" nevet. A név illet is hozzá, mert szerintem is olyan volt ez az állat, mint egy élő kristály. Télfülű figyelmeztetésére utasításba adtam Miragnak, hogy maradjon ott, ahol van, mert tőle jobban fél, mint tőlem vagy Télfülűtől a mérete és kinézete miatt. Lassú, óvatos lépésekkel követtem a manót, odafigyelvén, hogy ne csapjk semmi olyan zajt, amivel megijeszteném az állatot. Télfülű elkezd karácsonyi dalt dúdolni az állatnak, aki először megijedt egy kicsit, de aztán felismervén Télfülűt már nem félt annyira. Hogy én is megnyugtassam a Kirint, hogy nem akarom őt bántani, Télfülűvel együtt dúdoltam.
Éppen hogy odaért hozzánk, amikor egy furcsa kattanásra mindannyian külön gödrökbe zuhantunk, legalábbis csak a Kirin zuhant egy másikba. Mirage, amint meghallotta valaki kiáltását, rögtön ki akart mászni velünk együtt, ám egy ráeső korong megakadályozta őt ebben, teljesen tehetetlenné téve egy áramcsapásszerű kisüléssel. Nem tudtam végignézni a robotom összecsuklását, mert minket meg valami gázfelhő kábított el. Olyan gázfelhő, amivel már volt szerencsém még a Vaxonus oldalon...
Mikor hirtelen felpattant a szemhéjam, egy Bronzpikkely fajtájával teli táborban találtam magam összekötözve Télfülűvel. A sérült Kirin egy kis ketrecben szenvedett sérüléseivel, ám ezek a szörnyetegek egyáltalán nem foglalkoztak vele, még csak egy szempillantást se volt hajlandó vetni rá. Félek, hogy meg akarják enni vacsorára. Mirage alig pár méterrel hevert tőlünk kikapcsolva, miközben egy féltucat gyíkember azon volt, hogy szétszedjék mindenféle módszerrel. A bőrpáncélzataikon felismertem a Vexonus jelét, és attól féltem, hogy ebben biztosan Silas keze van. De tévedtem. Az, aki ezt az akciót kitervelte, egy tudós volt, aki kinézetével inkább klubtagja lehetne a lúzerek és az okostojásoknak. Most már tudom, hogy sikerült ártalmatlanítaniuk Mirage-ot ezeknek a ronda szörnyikéknek, főleg ha egy ilyen gyíkképű ember vezeti őket. Nem is csoda, ilyen pofával még találomra se lehetne kiválasztani egy rakás gyíkember közül. Aztán hirtelen felismerés támadt.
- Nocsak, Jimmy Jim! - néztem végig az okostónin, aki filmekbe illően pofázott valami Ítéletről, és biggyesztgette az államat. - Hohó! Te voltál az a hatalmas szemüveges kis okoskodó hülyegyerek az űrhajós osztálytársaim közül, akit folyton megvertek, mert állandóan pofázott, hülyén röhögött és játszotta az eszét a lányoknak, és ráadásul az osztály lúzere volt. A nevetésed nem változott! Ilyen pofával a fogamzásgátlót vagy abortusztablettát reklámoznék.
A gyíkemberek háromnegyede röhögni kezdett ezen, és talán Télfülű is, ha magához tért. Lehet, hogy ezért kapnék valamit, de nem érdekel, mert a fájdalmat a karperec óta már olyan jól viselem, hogy kínzás terén nem tudnának mit kezdeni velem. Bár a fájdalom az fájdalom, amit enyhíteni nem mindig lehet, de elviselni igen. Katonaképzőben is ezt verték belénk még az űrhajón. Jimmy Jim viszont jól ismerve már attól kezdene zokogni, ha fricskázni kezdik a fülét. Teljesen le vagyok döbbenve, hogy Silas jelenleg a megbízottjai közé sorolja, pedig jelenleg valamilyen Ítélettel szövetkezik, ami az árulás jele vezére felé.
- Na jól van, Okoska, inkább meséld el nekem, hogy ki a faszom ez az Ítélet, és miből gondolja, hogy talán rossz lenne nekem, ha az ágyasa lennék?
Ha elmeséli, ki a fene a "megbízója", a beszámoló végére hirtelen egy erős szónikus hullám járt végig a kis táborban, amitől a gyíkemberek fejükhöz kapva üvölteni kezdtek fájdalmukban. Azt hiszem, tudom, mi ez. Szónikus hanghullám. Az ilyesmit a gyíkokhoz hasonló lények nem bírják elviselni.
A népes társaság csapot-papot és Jimmy Jimt faképnél hagyva menekültek olyan gyorsan, ahogy a lábuk bírta. Aztán egyszer csak megjelent egy páncélos, mindenféle fegyverrel felszerelkezett kommandósszerű ember. Arcát nem láttam, mert azt símaszkkal és valami rádiós szájpecekkel takarta. Egy jó adag sorozatot indított lézeres gépfegyverével Jimmy Jim felé, de nem akarta őt lelőni vagy valami. Inkább csak el akarta riasztani. Ha a volt osztálytársam menekülőre fogja, sietve a gyíkemberek után, a férfi pedig őt üldözi, és menet közben bekapcsolta Mirage-ot és kinyitotta egy lövéssel a Kirin ketrecét, valamint roham közben lehúzta rólunk a béklyóinkat. Egy pillanatra láttam a férfi szemét. Éppen olyan zöldek voltak, mint az enyémek...
Mikor a férfi eltűnik, én, Mirage, Télfülű és a Kirin maradtunk a kiürült táborban. Teljes tanácstalanságban álltam ott, ahol még előtte le voltam kötözve. Ki volt ez az ember? Kinek az oldalán áll? És a legjobb... HONNAN TUDTA, HOGY KELL BEKAPCSOLNI MIRAGE-OT????
- Mirage! Télfülű! Jól vagytok? - kérdeztem őket.
- Hogy jól vagyok-e?? Hogy jól vagyok-e?? - sápítozott Mirage. - Ezek a gyíkfajzatok, amíg ki voltam kapcsolva, majdnem ementáli sajtot csináltak belőlem! Úgy nézek most ki, mint aki most tért vissza egy Kaiju-elleni csatából, pedig azok százszor nagyobbak, mint én!
Nem törődtem többet Mirage hisztijével, rögtön a Kirinhez mentem, hogy megvizsgáljam sérüléseit. Megkértem Mirage-ot és Télfülűt, hogy itt a táborban keressenek valami elsősegélydobozt, vagy gyógynövény, ha van. Ha megkaptam ezeket, nekiestem a Kirin sérüléseinek ápolásának. Fertőtlenítővel kentem be sérüléseit, majd patyolat tiszta kötésekkel bekötöttem/beragasztottam sérüléseit. Óvatosan csináltam, hogy ne fájon szegénynek, és azzal nyugtattam őt, hogy "csendes éj, szentséges éjt" dúdoltam el neki. Ez volt az egyetlen lassú, nyugtató karácsonyi dal, ami eszembe jutott.
Mikor kész lettem a Kirin gyógyításával, úgy voltam vele, hogy mihamarabb Télatyához kéne vinni, hátha van valami varázsigéje, amivel meggyógyíthatja őt. Másfelől ezek a kötözések átmeneti megoldások lennének. Így nem tudna járni szegény.
- Mirage, vedd fel óvatosan a Kirint, de a karjaidba, és menjünk vissza Télatyához - mondtam. - Talán ő tud valamit tenni szegény párával.
Letéptem a legközelebbi füves részből egy adag füvet, amivel megkínáltam az állatot. Nem tudom, hogy esznek-e ilyet a Kirinek, de próbaszerencse. Valamit muszáj adni neki ennit, hogy erősödjön. De vizet azt mindenképpen iszik mindenféle lény, amit szintén kínáltam neki kiöntve egy tálba Jimmy Jim otthagyott kulacsából.
Ha elindulunk vissza a Kirinnel, közben elgondolkoztam a felfegyverkezett maszkos férfin, aki leginkább úgy támadott be a társaságba, mint egy terrorista. Talán valami felkelő csoport tagja, vagy mi lehet ő? Valami nagyon ismerős volt abban a férfiban, mikor a szemébe néztem, csak nem tudom, hogy mi.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoshida Haru
Yoshida Haru
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 29
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 23.

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue300/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (300/500)
Elem/Kaszt: Medikus

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeKedd 07 Jan. 2014, 17:15

Amint megpillantottam a jószágot szinte azonnal tudtam, hogy ez az az állat akit keresünk. Hogyan is nevezte a kis manó? Kirin? Igen kirin. Ez egy kirin, és el kell kapnunk, ez a gondolat volt az első ami megfordult a fejemben, önfeledten rohantam a virágos mező felé ahol békésen szaglászta a növényeket, nem is gondoltam volna, hogy ennyire megijeszti majd a közelségem. Kicsit kellemetlenül éreztem magam mind a saját butaságom mind pedig azért amiért ilyen módon akartam megközelíteni. Sóhajtottam egyet, jobban át kell gondolnom a dolgokat. Nem közlekedhetek holmi barbár módjára, azért mert egy a földhöz képest technológiailag fejletlen világban vagyunk. Az ember mindenhol ember, és a természettel egyenértékűnek kell lennie, nem becsülheti le. A virágokhoz érve egy kisebb csokornyit szedtem, egy vörös masnival megkötve, hogy szét ne essenek.
- Talán ezzel közelebb csalhatjuk magunkhoz. - jutottam a megállapításra, hogy neki is lehetnek érzései, józan tudata nem hülye. Amolyan béke ajándékként is megértheti. Mire elkészültem vele, Nassi már kicsit távolabb került, minden bizonnyal próbálja nem szem elől veszteni a célunkat. Odarohantam hozzá, majd egy bájos mosoly kíséretében jeleztem neki, hogy folytathatjuk az utunkat. Kezeimben összefogva a virágcsokrot kicsit gyorsabb tempóban indultunk, mielőtt még túl messzire keverednénk.
- Hogy érted ezt? Van még itt valaki? - Kérdeztem vissza aggodalmaskodva. Ha Silas emberei is erre felé kószálnak az nekünk nem jelenthet jót. Nem kellett sokat keresni, ugyanis viszonylag hamar beértük. Egy fa mögül leskelődött ki, látszólag fél tőlünk. Pedig azt gondolná az ember, hogy egy olyan élőlény aki emberek közelségében van, és több társsal együtt nem ilyen félős. De talán nem is olyan meglepő ez... egyedül van amíg mi ketten. Jó hogy fenyegetve érzi magát. Leguggoltam a földre szoknyámat igazgattam, amolyan megszokásból nem hinném, hogy egy ló szerű állat pont oda fog bekukucskálni, ha kicsit felhajtva maradna.
- Nem akarunk bántani. - nem tettem hirtelen mozdulatot lágy hangon próbáltam magamhoz csalogatni - Szereted a virágokat igaz? Ezeket neked szedtem. - kicsit feljebb emeltem a virágcsokrot, hogy jobban láthassa.

_________________
színem: weed
Pontok felszereléssel együtt:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue350/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimePént. 10 Jan. 2014, 20:03

Nem kellett sokat keresgélni, és már meg is találtuk az állatot. Egy fa mögött bújt el, és láthatólag igen félt. A fák között nehéz lenne elkapnom, és már lát is minket, így közel sem tudok lopakodni hozzá. Éreztem, hogy az ellenség közel, így kissé aggódva pörögtek át a lehetőségek a fejemben. Nem igazán tudtam olyan szituációt, melyben elérjük a célunk. Legtöbb variáció a Kirin elkerülhetetlen pusztulását vonta maga után. A legjobb lenne, ha mindenki életben maradna. Egyetlen visszatérő ötletem a Kirin elkergetése, de ki tudja, hogy pont nem a nefenthrok karmaiba kergetjük szegényt. Belegondolva éreztem az egyre erősödő bűzt, amit árasztanak magukból. Nem… ebből a helyzetből egyszerűen nem tudtam megfelelő megoldást.
Aztán Harut láttam cselekedni. ~ Jaj, már csak ez hiányzott~ gondoltam, fejben már felkészültem a kudarcra. Azonban úgy tűnt a lány tanult a hibáiból. Lassan, átgondoltan közelített az állathoz, majd tisztes távolságban megállt, mintha nem is a Kirinnel foglalkozna. Amaz érdeklődve figyelte a lány ténykedését. A tökéletes szituáció. Valóban az összes tervem kudarcot vallott már fejben, mert egyikbe sem számoltam bele az emberlányt. Elképesztő volt, hogy milyen gyorsan alkalmazkodott a helyzethez, és milyen jó kezelte azt. Ezzel lehetőséget adva nekem arra, hogy akcióba lépjek.
Elfutottam hát a szag irányába, ahonnan a nefenthrokat éreztem. Továbbra is tartottam magam ahhoz, hogy a halottak számát nullában korlátozzam. Éppen ezért testi adottságaimat akartam hasznosítani. A nagy fehérséget, valamint a méretarányt. Hiába a szagforrás, ha látják, hogy előttük van valami, rá fogják vetni magukat. Hiába a terjedelembeli különbség, könnyűszerrel le tudom hagyni ellenfeleimet. Nem is kellett sokat mennem, és már fel is fedeztem őket. Nem mentem túl közel, de hatalmas nagy zajjal jeleztem, hogy ott vagyok. Ellenfeleim egyszerre indultak meg felém. Kezdődhetett a játék. Nem szabadott lehagynom őket, de utol sem érhettek. Tervem az, hogy elterelem őket biztos távolságra, aztán szárnyra kellve helyben hagyom őket. Bármennyire is biztosnak gondoltam magam, ott volt a félelem, hogy ha hibázok, akkor bajba kerülhetek. De ezt figyelmen kívül hagyva, futkároztam. Igencsak szórakoztatónak bizonyult, ahogy próbáltak utolérni abban a reményben, hogy egy védtelen zsákmány után futnak.
Hiába az elterelés, azért aggódtam, hogy immáron háromfelé szakadtunk. Éppen ezért sietősre próbáltam venni a figurát. Nem tudom, Haru hogy boldogul nélkülem, de azt tudom, hogy egyedül képtelen lennék összeszedni a Kirineket.

_________________
Még lesz folytatás Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue0/0[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeSzomb. 11 Jan. 2014, 12:33

OFF: nem kell tartani a sorrendet mostantól.

Judy, Mirage és Télfülű:
Az Ophidian-ok szakadnak a röhögéstől, Télfülű ekkor tér magához, de nem érti, hogy miért röhög mindenki rajtatok és Jimmy Jim-en kívül. Az Ophidian-ok viszont elhallgatnak, mikor Jimmy Jim a jellemével ellentétes dolgot tesz veled Judy: úgy fejbe rúg téged, hogy csoda, hogy nem törte ki a fogadat.
- KUSSOLJ TE RINGYÓ! Nem csoda, hogy anyád inkább megdöglött, mintsem téged neveljen továbbra is! Örülhetsz, hogy nem Silasnak adlak, mer nagyon akarja az agymosásodat! - s csak akkor látod, hogy a karjában Nivanium vezeték van. Silas gondoskodott arról, hogy felturbózza némi agresszivitással a volt osztálytársadat. Vajon hány egykori barátoddal tehette ezt?
- Egyébként Ítélet az Ophidian-ok igazi királya, nem pedig az a III. Khasi vagy ki a rák. Az csak tönkretette a őseik, a kígyóemberek hírnevét, amit Ítélet helyre akar állítani. Te pedig az ágyasa leszel, hogy valaki majd elljen neki utódot, de ha nem tudsz, élve és egyben esz meg.Twisted Evil - ekkor vörösen fénylik fel a szeme egy pillanatra. Talán hipnózis alatt is áll? Az egyszemélyes hadseregnek hála szerencsére komolyabb bajotok nem esik. kérésedre Télfülű és Mirage összeszed egy elsősegély dobozt, meg egy rakás gyógyfüvet. A kirin hátrálni kezd tőled, de mivel távolabb nem igen tud menni, hagyja, hogy ellásd. Idegeskedik, de mikor elkezded dúdolni a karácsonyi dalt, teljesen megnyugszik. Kicsit megijed, mikor Mirage a karjaiba veszi, ám Judy gesztusa, miszerint füvet meg vizet ad neki, az megint megnyugtatja, így békésen tűri, hogy elvigyétek Télatyához. Az örül, hogy egy meglett, és mikor látja, hogy megsérült, azonnal elkezdi gyógyítani a Kirin-t.

Haru és Ma'alsinassi:
Haru, óvatosan közelíted meg Félénket, aki kicsit visszahúzódik, de a virágcsokrot látva boldogan megy oda hozzád, hogy szagolgassa. Miután a szemedbe nézett, boldogan nyomja gyengéden a fejét a tiédhez, mint egy ló, aki simogatást kér tőled.

Nassi, te gyorsan megtaláltad a Neferthok-at, akik üldözőbe is vettek téged. kb 20 km-ig futattad őket, majd leráztad egy repüléssel, mire a legfiatalabbik káromkodik utánad. Már nem kell aggódnod miattuk, mert a sok futástól görcsbe rándult a lábuk.XD

miután meglett Félénk, viszitek vissza Télatyához, aki éppen befejezte Kristály gyógyítását, és nagyom örül, mikor meglett Félénk is.


2 megvan, 5 maradt! Válasszatok egy irányt!

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue410/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeSzomb. 11 Jan. 2014, 20:56

Mirage hamar megszerette a Kirint, ami olyan békésen és hálásan engedte a segélynyújtást és az elszállítást a Télatyához. Visszafele elmagyaráztam Télfülűnek, hogy mi volt, amíg ő félkómásan szenvedett. Ítélet és III. Khasi... félő, hogy még lesz valamelyikükkel némi problémám. Csak ne most, mikor így is azzal vagyunk elfoglalva, hogy segítsünk Télatyának elhozni az igazi telet s a karácsonyt. Ezen kívül még az a titokzatos ember érdekelt, aki egy szál magában megkergette a félőrült Jimmy Jimet és egy teljes Ophidian csapatot. A szemei... éppen olyan zöldek voltak, mint az enyém.
Mivel tudtuk, hogy hol voltunk helyileg a fogságban, így hamar visszatértünk arra az útra, amin kerestük a Kirint, így ugyanúgy mentünk vissza Télatyáhóz és a szánt javító másik manóhoz. Télatya boldog volt a kettőnek, és úgy látszik a Kristály is boldog. A beszámolónk után rögtön ápolásba vette, hogy az útra jobban legyen. Ezalatt Nassi és Yoshida is visszatért az ők megtalált Kirinjükkel, aki immár felsorakozhat Kristály mellé. Mirage még mindig reszketett Télatyától, de már nem pánikolt annyit, mint először. Talán mert ő is örült, hogy két ártatlan Kirin meglett.
- Akkor megyünk a köviért! - szóltam Télatyának és a többieknek is. Ezzel több időt nem is pazaroltam azzal, hogy csevegjünk, hisz hamarosan el kell indulnia Télatyának. Ahogy Télfülű és Mirage készen állt, felpattantam a robotom hátára, és "megsarkantyúzva" őt már vettük is az utat nyugatra, kicsit dél felé döntve.
- Nekem valahonnan ismerős volt ez az ember - jegyezte meg Mirage.
- Ki? - kérdeztem.
- Hát az az agyon felszerelkezett jóember, aki megmentette az életünket!
- Ja, hogy az? Hát... nem is tudom. Talán ismerős, talán nem, de senkit sem ismerek, akinek olyan zöldek volnának a szemei, mint nekem... ugyanazzal az árnyalattal. De mi van... de mi van, ha egy rokonom volt?
- Judy, a te családodat kiirtották szinte, lehetetlen, hogy egy is akár itt lenne, arról tudnál, vagy felismerted volna egyből.
- Igaz, ami igaz. Egyik rokonomnak sem volt zöld szeme, még anyának sem. Neki kékek voltak a szemei.
Miközben nézelődtünk a következő Kirin után, és kutakodtam Kirinről árulkodó lábnyomok és friss kaka után (nos, igen, az azért fontos, mert abból tudom, hogy mikor járt itt Razz ), a következő szavaimat Télfülűnek intéztem.
- Mondd csak, Télfülű! Tudsz nekem valamit mesélni erről az Ítéletről és Khas... Khan..ról, vagy kiről?

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yoshida Haru
Yoshida Haru
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 29
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 23.

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue300/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (300/500)
Elem/Kaszt: Medikus

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeHétf. 13 Jan. 2014, 15:29

Korábbi hibáimat alapul véve nem szabad hirtelen meggondolatlan mozdulatokat tennem. Nyugodtnak kell lennem, a legapróbb gyanúját is el kell tüntetnem annak, hogy ellenség vagyok. Ha az én közeledésemtől megijed hát nincs más választásom mint leguggolni és békésebb úton közeledni a kis állathoz. Alacsonyabb szintre ereszkedtem mint a kirin, kezemben lévő virágcsokrot pedig jól láthatóan tartottam felé, egy pillanatig összetalálkozott a tekintetünk is, közben egy baráti mosolyt varázsoltam az arcomra. Ha ez nem válik be akkor már semmi sem. Azonban egy kis hezitálás után közelebb merészkedett, mozdulatlanul vártam, nem ugrottam fel, hogy elkaphassam, hülyeség is lenne ilyesmivel megzavarni a békét. Lassan elkezdte tanulmányozni a frissen szedett virágokat boldogan szagolgatta őket, majd mintha egyszerre elszállt volna minden félelme önfeledten dörgölte hozzám a fejét, mintha ezer éve ismernénk egymást.
- Hihi Nem is vagy te olyan félénk nem igaz? - vakargattam meg a fültövét, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy egy lóhoz hasonló állatnak ez jól esik, de ha egy kutya vagy macska élvezi akkor csak nem lehet olyan rossz dolog. - Hamarosan megkeressük a bajtársaidat is, de előtte még visszakísérünk télatyához rendben? - próbáltam szoktatni a hangomhoz, nem hagyott nyugodni Nassi idegessége, és a gondolat miszerint valakik követnek minket. Sóhajtottam egyet és türelmesen megvártam amíg a sárkány visszatért közénk, amikor ezt megtette felálltam a földről, kicsit megtornáztattam a fáradt lábaim. A túl sok guggolás nem tesz jót az egészségnek...
- Siessünk el innen, mielőtt még utolérnek minket. - Viszont a sietség az éppen hogy elég annyira, hogy az ellenségtől messzebb kerüljünk, arra viszont nem, hogy ne követhessenek minket. Szagok és nyomok alapján könnyedén követhetnek minket, arról nem is beszélve, hogy ha a kirint akarják akkor pedig csak nem adják fel olyan könnyen, hogy mi előrébb vagyunk. - Menjünk vissza télatyához, most pedig te választasz útirányt Nassi - vigyorogtam a sárkányra, ezúttal nem sok esélye van arra, hogy kikerülje a beszélgetést. Télatya pedig boldog lehet, hogy ilyen rövid idő alatt megtaláltuk Félénket, talán kicsit meglepő is, hogy ilyen könnyen ment az egész.

_________________
színem: weed
Pontok felszereléssel együtt:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue350/500[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimePént. 17 Jan. 2014, 21:54

Őszintén megmondva, kissé csalódott voltam. Nagyobb izgalmat vártam, de ehelyett a lusta csapat már az első falunál megadta magát. Szerencsésen alakult a helyzet, ugyanis hamar visszataláltam oda, ahol ott hagytam Harut. A kis félénket már tenyérből etette. A kellő mennyiségű izgalom után végre visszaértünk Télatyához, aki igen örült nekünk. Láttam Judyék is sikerrel jártak, bár az ő kirinjük már nem úszta meg sérülések nélkül. Látván, hogy ezek az állatok igen nagy népszerűségnek örvendenek, és belegondolva, hogy kódorog még belőlük öt darab, realizálódott bennem, hogy sietősre nincs nagyon időnk álldogálni.
Valószínűleg Haru is így gondolta, mert már kérdezett is, hogy merre tovább. Mivel nem egy kirin futott el mellettem, így továbbra is az északi irányt javasoltam. Bár nem volt semmi épkézláb magyarázatom, mégis biztos voltam benne, hogy legalább egy kirin elért a hegyekig. Ha valóban úgy volt, ott további veszélyek várnak rá, és egy ilyen békés teremtménynek semmi esélye megvédeni magát.
- Voltál már a hegyeknél? – kérdeztem elgondolkodva.
Az erdő nagy részét bejártuk már. Azok a helyek, ahol nem voltunk a hegy közvetlen környezete, valamint maga a hegy. Gyalogosan biztosan rengeteg idő lenne eljutni oda, valamint ha tévedek, végzetes mennyiségű időt vesztünk el.
Jött egy ötlet, amit még sosem csináltam azelőtt. Kicsit vacilláltam, hogy átgondolhassam a logikai tényezőket. Miután ezek megvoltak, ismételten kérdeztem valamit a lánytól.
- Mond csak! Repültél már? – Hagytam időt a válaszra, mert én is gondolkodtam az ötletem kivitelezésén.
Még senkit sem szállítottam ezelőtt, és nem is igazán tudom, hogyan tudnék bárkit biztonságban eljuttatni A-ból B-be. Viszont a helyzet megköveteli, hogy ezt a problémát percek alatt orvosoljam. A végén magabiztosan, minden problémát leküzdve vártam a tervem jóváhagyását. Ha még tévedek is, legalább a gyors közlekedés okán nem leszünk nagy bajban.


// Bocs a késésért, és a kevésért. A következő körre nagyobbat ígérek/

_________________
Még lesz folytatás Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
[Kaland] A Télatya bajban! Left_bar_bleue0/0[Kaland] A Télatya bajban! Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitimeSzomb. 18 Jan. 2014, 14:09

Judy, Mirage és Télfülű:
Dél-Nyugat fele mentek. Ahogyan Judy keresi a nyomokat, Mirage belelép egy nagy adag Kakiba. Nahát, hogy-hogy nem vette észre?Rolling Eyes Mindenesetre örülhetnének az elején, mert látszik rajta, hogy növényevőé, de csalódnotok kell, mikor leesik, hogy ez szarvasürülék. Láttok is egy igen termetes szarvast. Judy-nak talán leesne az álla a látványától, hiszen agancsa hatalmasabb, mint a földön élőkké volt, ezáltal tényleg úgy néz ki, mint az erdő rendíthetetlen királya. Ebből is látszik, hogy ezen a bolygón nem ész nélkül vadásznak itt, hanem csak annyit, amennyi szükséges, vagy ha közveszélyessé válik egy állat, s nincs más megoldás. Télfülű meg készségesen válaszol Judy kérdésére:
- Ítélet a Vexonus-i Ophidian-ok vezetője, míg III. Khasson minden Ophidian jelenlegi királya. Az utóbbi sokkal rendesebb, mint a hatalommániás Ítélet, aki szerint az Ophidian-oknak vissza kell szerezniük azt a becsületet és hírnevet, amit Kígyóemberekként elvesztettek "szánalmas" őseik. Ugyanis az egész faj csak 750 éves, úgy bizony! Ha jól tudom, nem is erről a bolygóról vannak. Úgy mesélték nekem az öreg Ophidian-ok egyszer, hogy egy Eternia nevű bolygóról származnak, amiről elnevezték Abyssion fővárosát is. Ott nagyon gonosz faj volt. a vezetőjük, King Hiss volt a leggonoszabb, s egyben rasszista is volt. Azt az elvet vallotta, hogy a Kígyóember a fő faj, és minden más eledel vagy rabszolga. A Kígyóemberek meg fanatikusan követték, míg jó párnak fel nem nyílt a szeme, főleg kettőnek: Az egyik az egyik tábornoka volt, akit Khan-nak hívtak, a másik meg a testvére, I. Khasson. Khan megpróbálta megölni Hiss-t a faj és a kialakuló családja jövőjének érdekében, de elárulták, és ez a halálát okozta. Úgy tudom, hogy Khasson és pár lázadó egy erdőbe menekült amikor megtudták a tábornok halálát, ahol egy ima hatására találtak egy utat ide Benope-ra, ahol békében élhettek, és azóta is élnek a leszármazottjaik, az Ophidian-ok. A út persze azóta zárva van, így nem sok esély van visszamenni Eterniára. De a részletekért egy öreg Ophidian-t kell megkérdezni. - amíg beszél, alaposan fülelnek, hátha csengetést hallanak. azonban nem hallanak még semmit sem.

Haru és Ma'alsinassi:
Ők ketten megint Észak fele mennek, jobban mondva repülnek. Harut lenyűgözheti az alattuk fekvő táj csodás látványa, meg a gondolat, hogy egy sárkányon repül, amire sose volt lehetősége a Földön. Útközben pár vadkacsába repül Nassi kis híján véletlenül, és a lány meglepődésére az egyik kacsa alaposan ráförmed:
- Hol tanultál te meg repülni vakegér, barlangban?! - Nassinak nem kell csodálkoznia a lánnyal ellentétben azon, hogy ezen a bolygón tudnak beszélni az állatok. És ez a kacsa nem éppen kedvesen, miután kis híján karambolozott a sárkánnyal. Ám hiába figyelnek és fülelnek, sem csengetés, sem Kirin nincs.

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933


A hozzászólást Napkelte összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. 21 Szept. 2014, 23:28-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net

Ajánlott tartalom[Kaland] A Télatya bajban! Empty
TémanyitásTárgy: Re: [Kaland] A Télatya bajban!   [Kaland] A Télatya bajban! Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 

[Kaland] A Télatya bajban!

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Játéktér :: Abyssion területek-