2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Ritka étek [Küldetés]

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeVas. 26 Jan. 2014, 14:37

Résztvevők:
Ma'alsinassi
Judy Noxia
Bronzpikkely
Fehérszakáll
Duncan O'Neil

Egy apró kislány szórólapokat osztogat, aki oda lép hozzá azt azonnal a kezében lévő lapok egyikével kínálja, ha elfogadjátok csak illedelmesen megkér titeket, hogy várjátok meg, míg az utolsó lapot is kiossza, majd egy nagyobb padra mutat azt jelölve ki várakozási pontnak.

Szórólapon lévő szöveg:

Segítséget kérek!

Számomra nehezen beszerezhető hús alapanyag megszerzésében kérem a segítségetek. Persze jutalom sem fog elmaradni.


Első körben érkezettek meg a faluba, vegyétek át a szórólapot és írjatok véleményeket, beszélgessetek. Azt, hogy ki épp miért ment vagy tartózkodott a faluban rátok bízom.

Kövi kör: Jan. 31. (Péntek)

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fehérszakáll
Fehérszakáll


Hozzászólások száma : 13
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 25.
Tartózkodási hely : Vasmarok

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue100/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (100/500)
Elem/Kaszt: Fény

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeVas. 26 Jan. 2014, 19:20

Éppen a kocsmában ültem a barátaimmal és már rengeteget hazudtunk egymásnak. Szóba jött a feleségektől minden egészen az emberekig. Annál a témánál viszont már eléggé leragadtunk. Igaz-e vagy nem? A franc se tudja én már láttam egyet és az nagyon gonosz volt, valószínűleg a többi sem kedvesebb.
-Hát akkor én utánanézek ezeknek a férgeknek, hogy mennyire veszedelmesek.
-Miii? Úristen -mondták a többiek
-Szervusztok majd jövök!
Majd nem is köszöntek csak kikerekedett szemekkel néztek rám én pedig kisétáltam a kocsmából.Nálunk nem igazán volt semmi féle befolyásoló külső hatás tehát mi nem sokat tudtunk a külvilágról.Gyorsan hazamentem, hogy felvegyem a baltámat és neki láthassak az útnak. Neki indultam és szétnéztem, kerestem az embereket ezen a hatalmas bolygón. Nagyjából ismerősek voltak a dolgok mert én arról jöttem még régebben de azóta nem jártam még arra. Hamar egy kis városba értem és ott nagy volt a nyüzsgés, volt arra minden féle fura fajzat. Bár én mindenkit bámultam én nem keltettem fel az emberek figyelmét de lehet, hogy azért mert 3 fejjel magasabbak voltak. Mivel félbehagytam az ivászatot a barátokkal így be kellett mennem a kocsmába még egy sört meginni. Be is mentem a legközelebbibe amit csak találtam és kértem egy kis komlólevet.
-1 szféra lesz -mondta a pultos.
-Micsoda egy szféra? Hoztam magammal aranyat fogalmam sincs maga miről beszél adok magának aranyból egyet! -majd elvettem a sört és megittam egy huzamra.
-Héé... -kezdett bele de a baltám látványától magába fojtotta a szót. Kisétáltam az utcára és egy nagy lány nyomott a kezembe egy papírt majd beszélt.
-Jól van jól van hölgyem maradok de az biztos, hogy én ezért nem fizetek!      

_________________
Színem: Aranybarna

Oroszlán xp: 100/0 (0%)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue410/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeVas. 26 Jan. 2014, 22:25

/Milyen kriptid az a kislány, Borostyán? Smile/

- Hol vagyunk szerinted, Judy?
- Nem tudom, Mirage, de nem tartok attól, hogy kiközösítenek itt minket - feleltem a robotomnak. A falu ahhoz képest, hogy csak egy falu, egész látványos volt. Talán mert már nagyobb városok is vannak errefelé. Talán hamarosan a híres neves főváros, Eternia közelébe értünk volna? Nem ismerem ezt a bolygót, még térképem sincsen, hogy tudjam, hol járunk most. Talán itt tudnék szerezni valamelyik boltból egy térképet.
Amikor azt mondtam Miragenak, hogy nem tartok a kiközösítéstől, ez mélyen igaz volt. Annak ellenére, hogy nem nagyon beszéltem erről senkinek sem, a Télatyás esemény óta, elhíresültünk Mirage-al. Végül is megmentettük a karácsonyt, és emiatt, amikor összefutottunk valakivel, nem rémült meg tőlem vagy Miragetól, sőt! Ellenkezőleg csodált minket, még aláírást is akartak kérni (főleg a gnómok, akik első számú rajongói Miragenak). A faluban is több Kriptid nézegetett utánam, de már nem a régi megvetéssel, hanem inkább rajongással. Örülök, hogy most már nem hasonlítanak össze a Vexonusszal, de annak még jobban örülnék, ha nem bámulnának folyton.
Vettem egy térképet, és köpenyeket is az én méretembe és Mirage (egek micsoda ár volt az, pedig Mirage három méter magas csak! Noha vannak nagyobb kriptidek) méretébe is. Még a boltban magunkra húztuk a köpenyt, és mentünk tovább. Most már senki sem bámészkodott utánunk. Azt mondanám, ilyenkor mindig feltűnne másnak a csuklyás, köpenyes alakok, de úgy látszik errefelé úgyis sok az elfedett arcú jövevény, így hát nem is foglalkoznak ezekkel az alakokkal. Mirage úgy döntött, hogy egy kicsit elmegy körülnézni a városban, így hát egyedül maradtam egy időre. Vannak napok, amikor egy hosszú időre elengedem a robotomat, ha szeretne egy kicsit egyedül lenni, de azért mindig elvártam tőle, hogy ha valami baj van, akkor azonnal jöjjön segíteni. Ezt így egy az egyben megbeszéltem vele, miután sikerült ép bőrrel kijutnom a Marha Településről.
Miközben sétáltam egyedül az úton, egy kislány (ez egy elf? Gnóm? Törp? Kobold? Milyen lény ez?) a kezembe nyomott egy szórólapot, és arra kért, hogy várjam meg ott a padnál, ahol egy fehér szakállas törp tartózkodott baltával. Egy az egyben olyannak tűnt, amilyennek egy törpnek kell lennie még az emberi történetekben is.
Nem tudom, miért kért tőlem ilyet a kislány, de valami hipnotikus szféra arra utasított, hogy tegyem meg azt, amire a kislány kért. Ettől függetlenül, mikor leültem a padra, elolvastam a szórólapot:

Idézet :
Segítséget kérek!
Számomra nehezen beszerezhető hús alapanyag megszerzésében kérem a segítségetek. Persze jutalom sem fog elmaradni.

Vadászatban már elég profi vagyok, úgyhogy ha ez valóban nem egy csapda, akkor ez az egész gyerekjáték lesz. Habár amúgy sem egyedül, hanem Mirage-al együtt kapjuk el azt az állatot. Azt hiszem ez a törp sem éppen arra vár mellettem, hogy jöjjön a cimborája. Biztos ő is a kislány miatt várt, ahogy én is. Elég kemény, sötét alak ránézésre, de biztos voltam benne, hogy nem egy rossz szándékú alak.
Megpróbáltam szóba állni vele. Lassan odafordultam elfedett arccal hozzá.
- Üdv - köszöntem. - Fémhasználó vagyok.
Azért mutatkoztam be így, mert nem akartam felfedni egyelőre igazi kilétemet. Nem örülnék újabb rajongóknak és olyasvalakiknek, akik megtámadnának azért, mert szerintük vexonusi vagyok.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue350/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeHétf. 27 Jan. 2014, 00:39

A barlang falai jól tompítják a hatalmas zuhatagot, ami kint volt. Sebtében összekapott kis tüzem bevilágította kis lakhelyemet az éjszaka alatt. Jól besötétedett, amire valószínű, hogy rásegítettek azok a jó nagy sötét felhők, amikből gigászi esőcseppek hullottak alá. Nem lehetett még olyan késő, de szemeimet már alig tudtam nyitva tartani. Kényelmesen elhelyezkedtem a meggyújtott farakás közelében. Közben érdekes gondolatok jutottak az eszembe, amitől kis időre kiugrott a szememből az álom.
Ahogy egyre idősebb vagyok, egyre kevesebb időt töltök Eterniában. Az elmúlt időszakra jellemző, hogy egy vadászat nálam több napos, és mindig egyedül indulok útnak. Tetszik, vagy sem, nem vagyok már kölyök. Lassan függetlenné kell válnom. Családom, és őseim egy része ennek ellentétében élték le az életüket. A hegyvidéki száműzetés azt tanította nekik, hogyha valamit el akarnak érni, együtt kell maradni. Viszont hiába próbálták ezt átadni, apám életvitele engem az örök kalandozás mezejére sodort.
Életem megváltó gondolatai elvesztek az éjszakában, ugyanis elaludtam. Reggel feltápászkodtam, és lustán elkezdtem rendbe szedni magam. Kitérve a barlangból, már a jó kis napsütés fogadott. Kedvem lett volna hemperegni a fűben, de nem akartam koszolni magam. Elhatározásomat hamar legyőzték a vágyak, és pár perc múltán mindent feledve ugráltam a réten a vizes fűben. Kicsit ironikus volt az esti komoly téma után.
Körbenéztem, és nem volt ismerős a táj, ami pár héttel ezelőtt még az őrületbe is kergetett volna, ám akkor teljesen hidegen hagyott. Nem is tudtam, merre induljak. Nem terveztem a közeljövőben visszatérni Eterniába, ugyanis nem szerettem a téli időjárást. Több napi repülés volt, mire elértem azt a helyet, amin nem látszott a tél hatása.
Már maratoni ideig bírtam egyedül. Kezdtem átélni, hogy igazán élem az életem kötöttségek nélkül. Igencsak jó érzés volt, mintha már komoly felnőtt volnék. Az elmúlt idők tapasztalata nem hazudtolt meg ebben. Jó nagy utakat tettem meg. Felfedező utam lassacskán egy nagyobb falu felé vezetett. Ismerős volt már a táj, sejtettem, hogy már az otthon közelében járok. Kicsit letörtem, mert jó volt az a pár hét függetlenség. Viszont az otthon gondolata sem volt annyira rossz. Ismételten láthatom testvéreimet, valamint öreg mesteremet. Gondoltam, hogy még betérek a faluba, hátha találok ismerős arcot. Amint betértem a faluba, furcsa érzés fogott el. Nem találkoztam már jó ideje senkivel, akit ismertem volna, így már kicsit magányosnak éreztem magam. Betértem a faluba, Toran falujába, vagy hova. Alig tette be a lábam, egy kislány rögtön odafutott hozzám, és adott egy szórólapot. Elfogadtam tőle, mert jó lehetőséget szimatoltam a dologban.
„Hús alapanyag beszerzése”. Hmm, egy átlagos vadászatnak ígérkezne, csak ott az a kis rész: „Számomra nehezen beszerezhető.”
Nos, ha a kislány volna a megbízó, nem lenne gond, így viszont, hogy külön kiemelte, hogy nem neki lesz a munka, így kicsit elgondolkodtató volt, hogy vajon kinek, vagy inkább minek a számára nehezen elérhető. Miközben ezen, törtem a fejem, a lány eltűnt. Azt mondta, majd, ha elfogynak, a lapok megtudjuk, ki adta ki őket. Nos, nem nagy erősségem a várakozás, és körbetekintettem, hátha valakinek a kezében látok még hasonló lapot. Láttam is felsejleni egy csuklyás alaknál. Gondolkodtam rajta, hogy odamegyek, de nem igen szoktam csuklyás alakokkal leállni. Mint mindig a kíváncsiságom győzött. Odamentem a rejtélyes alakhoz, és kiderült, hogy nem is idegen az idegen.

_________________
Még lesz folytatás Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeHétf. 27 Jan. 2014, 12:13

Bocsánat, az kimarad, hogy milyen kriptid, erről kissé megfeledkeztem  Embarassed 
Utólagos javítás, a kislány egy Nefenthrok. Még egyszer elnézést a figyelmetlenségem miatt.
 Embarassed

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Duncan O'Neil
Duncan O'Neil
Vexonus
Vexonus

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 4
Regisztrált : 2013. Dec. 22.
Kor : 23

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue250/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (250/500)
Elem/Kaszt: Mesterlövész

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeKedd 28 Jan. 2014, 23:53

* Megigazítottam a csuklyámat, hogy az egekbe fokozott, ám de számomra most nagyon is szükséges biztonságot még jobban garantálhassam magamnak. Nem varrtam meg normálisan a kis jelmezemnek a csuklya részét, így egy kissé talán túl nagy itt lett a csuklyának a mérete a fejemhez képest. Sokszor a nézelődés és a csodálkozás helyett, inkább csak azzal telt az egész utam idáig, hogy a fejemen lévő csuklyát igazgattam. Az arckendőmtől pedig herótot kaptam, olyan érzés fogott el benne, mintha egy múlt századi, tálib fegyverest alakítanék, vagy mi több, egy huligánt.
A köpenyről, illetve a bőr szerkóról nem is beszélve. Nem volt könnyű összeszedni az alapanyagot, a katonák között kérdezősködtem, hogy vajon kinek van ilyen zsákmányolt bőr ruhája - sok katonát megfosztottak az elkobzott tárgyaitól, mondván, hogy a katonáknak nem lehet a kelleténél több tulajdontárgyuk -, de nem sokaknak volt. Belső körökben kérdezősködtem, így akadtam rá egy dílerre, aki ilyen bizsukkal és a csaták utáni, zsákmányolt árukkal kereskedik a katonák között. Borsos ára volt, nagyjából két hétig kell nekem a fejadagom negyedét beszolgáltatni a dílernek, ám egye a fene, erre az útra az egészet is odaadtam volna azért, hogy ha ez a bőr szerkó a beolvadást segíti.

Első, nagyobb állomásom a szabadidőm kihasználásából adódó utazásomnak ez a nagy "falu" - én egy nagy és forgalmas városnak nevezném -, amit a helyiek és a környékbeliek Toran falunak neveznek, de hallottam már, hogy ez egyfajta csomópont a főváros, Eterniába utazók számára.
Utazni számomra olyan volt ide, mintha az időben visszautaztam volna legalább ezerháromszáz évet, egyenest a késő ókorba, vagy a középkorba. Mindenki lovaskocsival vagy gyalog jár, kardhüvelyek a bőröveken, csörgő páncélok és alabárdok sorai, törpök - nem nekem -, hírhedt számszeríjai és elöl töltős muskétái, tündék látványos zsonglőr bemutatói és meseszép hangjai, a gyíkemberek remek ritmusérzéke és lenyűgöző kultúrája, hatalmas sárkányok százai a város fölött.
Egy embernek - olyannak is mint nekem, aki kevés dolgon lepődik meg -, egy élmény volt ide jönnie úgy, hogy nem vér és halál jár a nyomában. Mintha valóban visszarepült volna az időben, kiegészítve néhány változással.
Első napom az alvással telt, amit a közeli fogadónak egyik eldugott szobájában tettem. A fáradtság kimerített, még nekem is nagy gondot okozott egy ekkora út. ~ Középkori ember sokkal szívósabb lehetett. ~ gondoltam magamban, mielőtt elaludtam az ágyamban.
Másnap reggel már viszonylag kipihenten ébredtem. A bőr zsákomból kivettem az étkemet, majd falatozás közepette az utcákra vonultam. A mit sem tudó szemlélődők egy csuklyás, ám de sötét és legkevésbé sem bizalom gerjesztő alakot láthattak, akinek a hátán egy nagy és hosszú bőrtáska foglal helyet. Abban hordtam a puskámat, de a saját biztonságom érdekében nem kívántam használni.
Miközben a tápláló, szárított húst majszolgattam - a csuklyám alatt toltam be az egyik kezemmel a húst, hogy a számba tudjam tenni -, egy nefethro lány jött oda hozzám, hogy a nem szabad kezembe nyomva egy papírt, egy pillanat múlva el is tűnjön a szemem elől. Nagy pislogások közepette vettem fel a papírt, miközben a csámcsogás közepette megpróbáltam felolvasni a papírt, amit adott.
- Számomra.. beszerezhető húst.. - motyogtam magamban. - ..kérem a segítségetek. Jutalom jár érte. - állt a papiruszon. Érdekes egy segélykérés, ám valamiért most én mindennél jobban vágytam egy kis kapcsolat teremtésre. Vadászatban járatos vagyok, a puskám is jól tudja ezt, ezért ennek tudatában nem is utasítottam vissza az ajánlatot.
Először fogalmam sem volt, hogy hova is kellene mennem, úgy gondoltam, hogy a leány legalább közöl velem valamit, hogy merre és hová. De amint megláttam, hogy egy pillanat múlva a nefethro lány egy másik - igen nagy és fehér -, kreatúrának nyújtja át a papírt, úgy gondoltam, hogy talán a sárkány majd megmutatja nekem a helyet.
Meg is mutatta az általam barátnak tekintett Ma'Al Sinassi. Valahogy egy nagyobb kő esett le a szívemről, ahogy megláttam őt, ám tudtam, hogy egy ideig inkább inkognitóban kellene maradnom. Pláne már csak azért is, mert nyilván ebben a faluban is lehetnek abyssioni csapatmozgások, ez a falu is egy kisebb csomópont lehet a fővárosból érkező csapatoknak, akik megszállnak egy éjszakára. Nyilván vannak itt kémeik, esetleg a járókelők könnyen kiszúrhatnak engem, megjegyzik az arcomat és majd esetleg egy másik "kiruccanásom" alkalmából jól el is tángálhatnak engem. Nem hiányzik, hogy megjegyezzék az arcomat az abyssioni városokban, az ilyen eseteknél főleg nekem, jobb titokban tartani a valódi énemet. Ennek igazolására, még egy nevet is kitaláltam, vagy legalábbis formáltam a fejemben.
A tömegből kilépve, az időközben majdnem félkörré alakult társasághoz csatlakoztam. Egy törpe, két ember és egy sárkány. *

// Duncan öltözete, értelem szerűen a kard, illetve a kés nélkül. //

Ritka étek [Küldetés] Duncan_www.kepfeltoltes.hu_


A hozzászólást Duncan O'Neil összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 29 Jan. 2014, 22:40-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bronzpikkely
Bronzpikkely
Vexonus
Vexonus

Hozzászólások száma : 28
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 30.
Kor : 27

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue110/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (110/500)
Elem/Kaszt: Sötét

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeSzer. 29 Jan. 2014, 21:04

//Borostyán, Nefenthro, nem Nefenthrok, mert az többes számXD De semmi baj, ne aggódj.Smile//


- Istenekre, ez Bronzpikkely!
- A katonagyilkos?!
- Az bizony!
- Meneküljünk! - futottak el a helyi bandita csapat tagjai, mikor megláttak. Szerencsére mindez Toran előtt volt. Bár köpeny és maszk takart, így is felismertek a szagom alapján, csakhogy ők tudják jól, hogy kivel nem lehet ujjat húzni. Toran faluja békés volt, és ez volt jelenleg az egyetlen hely, ahol biztonságban lehetek, mert itt nem ismernek, de a biztonság kedvéért nem igen mutatkozom meg. Ám az éjszaka a lidércek miatt még számomra is veszélyes helynek minősül. A Lidérc Kergetőbe mentem szállásért és élelemért. A vendégek gyanúsan néztek rám pár pillanatig, majd folytatták teendőiket. Igen meglepett, mikor azt láttam, hogy a fogadó tulaja egy Worgoid volt. Úgy látszik ez jó útra tért valami miatt. De itt nem érdemes majd harcot kezdeni, ha megjelenik egy katona, főleg az óriás kutyája miatt. Kértem egy szobát, mivel már este volt, majd felmentem a szobámba. Az ágy mellé letérdeltem, s elsuttogtam egy imát a halott szeretteimért, meg azokért, akiket jogtalanul öltek meg, majd lefeküdtem az ágyba, és álomba szenderültem. Másnap reggel a szobámba ettem meg a reggelit, mert nem akartam, hogy miattam riadóztassanak az egész városban, majd maszkban mentem le, ki az utcára. Mindenkit rémisztett a látványom, azonban egy Nefenthro kislányt nem. Odaadott nekem egy szórólapot, és ment volna el.
- Várj csak! - szóltam neki gyorsan. Eztán elővettem a kulacsomat, és odanyújtottam neki.
- Igyál kicsi, biztos szomjas vagy.
- Köszönöm bácsi!^^ - köszönte meg a kis Nefenthro, majd miután ivott egy kicsit, visszaadta a kulacsot, és ment tovább. Én meg elolvastam, hogy mi is van a szórólapon. Nocsak. Valaki vadásztársakat keres egy számára nehezen megszerezhető hús végett. Mivel érdekelt a dolog, odamentem a padhoz, amit a kislány mutatott. Már volt ott két titokzatos alak, meg egy fehér sárkány. A hüllő igen szokatlan volt, mert szőrös volt, nem pikkelyes. Bólintottam nekik csak, majd vártam a megbízót.

_________________
Pontozás, Felszerelés:
 


Miért számítson mások élete annak, akitől a korrupció elvette a szeretteit?
Szín: #FF3300 (én)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimePént. 31 Jan. 2014, 02:12


Amint a kislány kezéből az utolsó szórólapot is kiveszik, azonnal oda rohan hozzátok és máris tovább invitál titeket.
-Minden papír elfogyott a kezemből, most pedig kövessetek kérlek. A nagypapám az igazi megbízó, engem csak megkért, hogy ossza ki a lapokat. Szóval kövessetek, megmutatom hol lakik.
A kis Nefenthro széles mosollyal az arcán indul meg előtetettek, szinte futva halad előre, míg a falu szélére nem értek. A többi háztól egy kissé kívül állóbb kunyhóhoz vezet titeket a lány, majd hangosan dörömbölni kezd az ajtón, amit rögtön ki is nyitnak, és tényleg egy idősebb személy nyit ajtót.
-Nagypapa, ők jöttek segíteni neked. Én kiosztottam minden lapot.
Az öreg mosolyogva, megsimogatja a lányka fejét, majd leányzó gyorsan odébb is áll. Az idős Nefenthro először nem szólt semmit, csak végig mér titeket a tekintetével, majd szívélyesen köszönt benneteket.
-Üdvözöllek titeket! Jómagam Fürge vagyok, noha már régen nem vagyok olyan fürge mint régen. Sajna az idő vasfoga eljárt felettem.
A mondandó végén elneveti magát az öreg, majd komoly arc kifejezést ölt magára és beinvitál titeket a kunyhóba, majd komolyra fordítva a szót belekezd a feladatotokkal kapcsolatos dolgok kifejtésébe.
-Először, is kit milyen név illet? Bár nem a régi a memóriám se, de igyekszem megjegyezni mindűtök nevét elsőre.
Mosolyog rátok, majd vár egy kicsit, míg mindenki elmondja nevét, majd folytatja a mondandóját.
-Nos, amint a papíroson is áll vadászatban kell segítenetek, mármint én nem sokat tudok segíteni azon kívül, hogy elmesélem miféle lény is kéne levadásznotok. No, persze elkísérlek titeket az utatokon és végig veletek leszek, de ha én is beszállnék a mókába csak hátráltatnálak titeket harcosokat.
Az öreg tartva egy kis hatás szünetet végre kiböki a lény nevét is és néhány információt is róla.
-A levadászandó lény neve Grippon. Nos ami lényeges, hogy fészküket kerülnünk kell, ott már túl erőben lennének. Viszont vadászni vagy gyűjtögetni, már csak hárman vagy négyen mennek, egy ilyen kisebb csapatot egyszerű elintézni. Nem támadnak rögtön, így a nálunk lesz az előny, a lényeg a nyugodt megközelítés lesz, ha rohamot indítotok akkor csak természetes, hogy támadnak ők is. Nos röviden ennyi lenne, ha van még kérdésetek föltehetitek akár most is vagy útközben.
Fürge összeszed még néhány dolgot, közben felel az esetleges kérdésekre, magához vett pár erősebb botot, kötelet és némi gyümölcsöt, majd el is mondja miért is szükségesek ezek.
-Még nem mondtam, hogy a Gripponok mindenevők, így a gyümölcsöt lehet csalinak használni. A botok meg a kötél pedig a szállításukat könnyíti meg, így majd nem kellesz a földön vonszolni őket. … Nos indulhatunk is!
Az öreg miután kijelentette az indulást, még kicsit rávárt még mindenki összekapja magát, majd indult is. Útközben szintén válaszol az esetleges kérdésekre.

Elindultok a vadászat helyszínére, útközben lehet kérdezni Fürgétől és persze egymással is beszélgethettek.


Kövi kör: Feb. 7. (Péntek)

//Köszönöm a javításokat, sajna ez a hetem katasztrofális volt, így kissé figyelmetlen is voltam.  Embarassed Rolling Eyes //

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue350/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeCsüt. 06 Feb. 2014, 00:15

- Oh! – kaptam észbe.
Néha elgondolkodok azon, mi történne akkor, ha véletlen rosszul jön le egy indirekt infó, vagy későn kapok észbe. Mikor ez végigfutott bennem, megborzongtam, de aztán megörültem, hogy most nem így történt. Judy volt az, a szagából egyértelmű volt, azonban valamely okból nem akart, vagy nem szabadott neki kapcsolatot létesíteni velem, legalábbis a rejtőzködés erre engedett következtetni. Így, mintha mi sem történt volna tovább pásztáztam a környéket, és meg is akadt a szemem egy törpön. Az ő kezében is láttam a cetlit, így próbáltam neki jelezni, hogy egy csapat vagyunk. A mosoly, amivel próbálkoztam, inkább vicsorgásnak nézett ki, és ez már úgy feltűnt, hogy nem is láttam magam. Ezután elkövettem a legnagyobb hibát, amit, ilyenkor lehet. Zavaromban elhúztam a fejem, és ismételten, mintha semmi nem történt volna…
Ennél jobban nem is lehetne megalapozni egy ismeretséget. Ilyen esetekben, csak reménykedni tudtam abban, hogy nem haragítok magamra senkit. Nézelődtem tovább, de nem láttam több személyt, akinek cetli lett volna a kezében. Viszont az feltűnt, hogy kicsit több figyelmet kapok, mint általában. Körülöttem előszeretettel bámultak meg, a kicsik mutogattak rám. Először azt hittem, Judy-t lepleztem le, de távolabb haladva, velem együtt az érdeklődés iránya is változott, és szüntelen engem értek a tekintetek. Nem voltam átlagos kinézetű, az biztos, ám ennyire nem voltam szokatlan jelenség, soha.
Mikor már kezdett volna idegesíteni a dolog, észrevettem valamit, ami feledtette velem az engem pásztázó szemeket. Egy újabb papír fecni, egy emberszerű lény kezében. Emberszerű, talán ember is volt, de nem tudtam kivenni, hogy a rengeteg ruha alatt, miféle lény rejtőzik. Az biztos, hogy a kis társaságunkat meglátván, apró szemei hatalmasra nyíltak, majd mintha ezerszer meg akarná gondolni, hogy csatlakozzon e hozzánk.
Nem sokáig néztem helyzete alakulását, ugyanis felbukkant még egy delikvens. Egy ophidián, kezében ugyan azzal a papír fecnivel. Kezdett érdekes fordulatokat venni a történet. Már egy egész kis csapat összegyűlt, mindenki néma. Valószínűleg mindenki az ismeretlen arcokat kémlelte, és megpróbálta felmérni, kikkel is van dolga. A felmérés alatt, próbáltam nem hülyét csinálni magamból.
~Törjük meg a jeget, egy jó kis beszélgetéssel ~ gondoltam magamban, ám szokás szerint a nehéz elhatározásom pillanatában valami mindig megszakítja terveimet. A kis nefenthro futott a csapathoz, és már indultunk is a megbízó felé. Mentünk egy darabon, szépen, csendben, míg el nem értünk egy kunyhóig. A kunyhóból a kislány dörömbölésére egy öregebb nefenthro lépett ki, és végigmérve minket bemutatkozott, majd invitált a hajlékába.
Többszöri próbálkozásra sikerült úgy bejutnom, a számomra aprócska hajlékra, hogy nem tettem kárt benne. Az odáig rendben is volt, ám de a mozgásterem igencsak kevésnek mutatkozott a bel térben. Miután Fürge kikérdezte mindenki nevét.
Próbáltam figyelni a többiek bemutatkozására, és a kezdő instrukciókra, azonban a helyezkedési problémáim miatt, nehezen fogtam fel a dolgokat. Grippon, a levadászandó lény a grippon. Még sosem hallottam róla, pedig én már sok mindenről hallottam. Abba is hagytam a fészkelődést, és hallgattam az öreget. Néhány alap információ után összeszedte a cókmókját, és velünk együtt megindult a szabadba.
Megtudtam, hogy a célpont mindenevő, és ha vadászik, azt többedmagával teszi. Mivel halvány fogalmam sem volt róla, mivel kerülök szembe, így nem tudtam behatárolni, hogy mikor, és hogy. Azt tudtam, hogy ilyen feladatért ritkán fizetnek, így az állat, amire vadászunk, vagy nagyon ritka, vagy nagyon veszélyes. Inkább előbbire tippeltem a saját nyugalmam érdekében, valamint a tény, hogy még az életben nem hallottam a grippon szót, a ritkaság gyanúját erősíti.
Az öreg Fürge összeszedte a csali gyümölcsöt, valamint a további cuccainkat, majd egy kicsit végignézett a csapaton. Miután megvárta, míg összeverődik a hallgatag csapat, rendíthetetlenül elindult. Miközben mentünk, gondoltam, hogy végre meg lehetne törni a csapaton eluralkodó csendet, de mint mindig, most sem jöttek a szavak.

//Essó erer ipszilon! Bocs, ezeken így átsiklottam Very Happy ezért is nem szeretek kezdeni Very Happy:D//

_________________
Még lesz folytatás Very Happy


A hozzászólást Ma'alsinassi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 06 Feb. 2014, 15:23-kor. (Reason for editing : Ma'alsinassi)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue410/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeCsüt. 06 Feb. 2014, 15:15

//Nassi, irányítod a karimat azzal, hogy rémült a tekintetem és ilyesmi, és nem tudhatod, miért álcázza magát, máskülönben éppen a törppel akar beszédbe elegyedni. Ami Duncant illeti, ő még egyáltalán nem írt semmit, hogy bemutatkozott volna igazi nevén, vagy ilyesmi. Kérlek, intézkedj ennek érdekében. Afelett eltekintek, hogy megismered a szagát, végül is az még normális az állatféléknél Smile//

Ennyiből állt a csapat: én, a törp, Nassi, egy másik csuklyás fickó és egyáltalán nem kimutatott meglepetésemre Bronzpikkely. Neki nagyon nem szabadna itt lennie, ha már bosszúvágyból összeszűrte nyilvánosan a levet Silas bandájával, még ha igazából őket is a levesbe vetné.
Ha már szövetkezésről van szó... vajon hol lehet Mirage? Úristen... mi van, ha... nem, ez nem lehet, sőt, lehetetlen volna. És mégis... Mi van, ha Mirage azért tűnik el mérgében időről időre, hogy rólam tegyen jelentéseket Vexonusznak?!
Kívülről semmit nem mutattam ki azon kívül, hogy látszólag egy ismeretlen, csendes köpenyes alak vagyok, ki arcát elfedi csuklyával. Legbelül viszont szétvet az aggodalom és az ideg a robotom miatt, aki biztos mégsem olyan "jófej", mint amilyennek mutatja magát. Hát mégsem bízhatok meg még a saját robotomban sem?! Legközelebb meg kéne fontolnom, hogy magam építsek egy robotot, ne pedig örököljem meg valami halott török csaj magára maradt fémhalmazát... jajj istenem, Mirage kémkedik utánam!
Mi is rá a bizonyíték? Gyakran eltűnik, és sokáig van távol. Amikor meg ismét feltűnik, akkor nagyon jó a kedve, mintha olyasvalami történt volna, ami boldoggá teszi. Ilyenkor azt mondja mindig, hogy most már teljesen megnyugodott. Szerintem azért, mert Silas ad neki gépolajat, Nivaniumot vagy valami cuccot, amivel kielégítheti információkért cserébe.
Akkor belső harcomból kizökkentett a kis macskaszerű kislány, akinek utasítására követnünk kellett őt addig a házig, ahol a nagyapjával él. Nem rövid idő volt, mire eljutottunk a falu széléig egy távolabb eső kunyhóhoz. Kopogásra egy öreg hiúz-humanoid nyitott ajtót, és kedvesen beinvitált mindannyiunkat a házba. Ha megengedi az öreg, akkor helyet foglalok egy jelentéktelenebb helyen, ahonnan hallgathatom azokat az instrukciókat, amikkel ellát majd minket az öreg nagymacskabácsi, akit Fürgének hívtak. Hát a nevéhez híven már nem is olyan fürge, de ezt ő is bevallotta az idő vasfoga számlájára írva. Amúgy eszembe jutott valami. Pár nappal ezelőtt hozzájuk hasonló lényeket láttunk jóval távolabb az Abyssion területétől. Azok a lények mind félig barbári, félig bennszülötti hagyományok szerint élnek és az öltözködéseik is éppen olyan. Úgy látszik, ez a Fürge bácsi és a kisunokája csodabogaraknak számítanak errefelé, mert túl "városiak".
A név kérésére ennyit mondtam:
- Fémhasználó vagyok.
Azzal megvártam, amíg mindenki az utolsó emberig és kriptidig bemutatkozik, aztán némi mosolygást követően az öreg elmondta, hogy egy Grippon nevű lénynek a húsára fáj a foga, de mivel ő már öreg, így a mi segítségünket igényelné némi jutalom mellett. Hát nekem kell az a némi jutalom, úgyhogy semmi se ellenezte azt, hogy vállaljam a feladatot. Még akkor sem, ha ránk támad valamelyik társam hibájából egy falka Grippon... legalább annyival több hús is lesz az öregnek és kisunokájának.
Gyümölcsökkel és erős bottal már kész is volt az útra. Én nekem nem volt már mire felkészülnöm, úgyhogy türelmetlenül vártam, hogy végre mindenki összeszedje magát és menjünk el vadászni.
Az út során még mindig bizonytalan küzdelmet vívtam lelkemben, aztán hirtelen jött a felismerés: Mirage soha, de soha nem tenne velem ilyet, hiszen ő az én robotom, aki akármennyire is idegesít baromságaival, még mindig ő a leghűségesebb és legbecsületesebb mesterséges lény, akit valaha is láttam. Hogy gondolhattam ilyet, hogy Silasnak dolgozik, mikor ő is ugyanúgy gyűlöli ezt az embert?! Másfelől Mirage nem Nivaniummal működik, hanem természetes energiából, amit ő dolgoz fel napfényből, kristályokból és más forrásokból.
Na ja, az aggodalmam néha hülye gondolkodásokra sarkall, mikor egy jó ideje távol vagyunk egymástól. Remélem nemsokára felbukkan a köpenyébe burkolózva.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bronzpikkely
Bronzpikkely
Vexonus
Vexonus

Hozzászólások száma : 28
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 30.
Kor : 27

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue110/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (110/500)
Elem/Kaszt: Sötét

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeCsüt. 06 Feb. 2014, 15:51

//Judy, maszk van rajtam, ami teljesen takarja az arcomat, a köpeny meg az egész testemet, maximum nem mernek belémkötni.XD//

Itt van Judy is. Felismerem a szagából. Na de hogy a csuklyásokból melyik, látásra nem tudtam megmondani. Biztos azt hiszi a lány, hogy engemet felismernek. Talán igen, de nem mernek szembeszállni velem, talán nem, mert nem látják, ki van az egész arcomat takaró maszk alatt. A testemet pedig a köpeny takarta, így a színemről sem ismernének fel, maximum a szagomról. De eddig nem kötekedett belém senki sem. Visszatért a kislányka, mondván, hogy igazából nem ő a megbízó, hanem a nagyapja. El is vezetett egy kunyhóhoz, ahol valóban a nagyapja volt ott. Nem csoda már, hogy miért azt írta, hogy számára nehezen megszerezhető a hús. Szegényt pillanatok alatt széttépnék az állatok. Az öreg Nefenthro nézegetett minket egy ideig, majd Fürgének mutatkozott be. Kicsit kuncogtam magamban, mert fiatalkorában biztos illet rá a név, de ma már nem igen. Miután beinvitált a hajlékba, ahová a sárkány alig fért el, megkérdezte, kit hogy hívnak. Judy Fémhasználóként mutatkozott be. Ravasz. A sárkány neve Ma'alsinassi.
- Talajgyík vagyok. - mondtam az álnevemet. Nem igen akartam, hogy tudja, ki vagyok is valójában. Bizonyára már ő is ismeri a hírnevemet, meg talán azt is, hogy nézek ki, ezért nem kockáztatok azzal, hogy megmondom az igazi nevemet. Fürge a bemutatkozások után elmondta, mit is kéne levadászni: egy Grippon nevű lényt. Nem a fészkénél szabad rá támadni, mert túl sokan vannak, hanem a keresőcsapatot, ami csak 3-4 példányból áll. Nem támadnak azonnal, és nyugodtan kell viselkedni velük szemben. Mivel mindenevők, a Fürge által előkotort gyümölcsök jó csalik lesznek. A kötelek és a botok pedig a szállítást fogják megkönnyíteni. Természetesen ő nem tud részt venni a harcba, mert csak hátráltatna minket. Az öreg kijelentette, hogy indulást, majd mikor mindenki megvolt, mentem az öreg után.

_________________
Pontozás, Felszerelés:
 


Miért számítson mások élete annak, akitől a korrupció elvette a szeretteit?
Szín: #FF3300 (én)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimePént. 07 Feb. 2014, 19:24

21:00-ig még várok, de utána írom a folytatást. Tehát ha addig nem ír a két eltévedt bárányka, akkor szóbüntetést kapnak.

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Duncan O'Neil
Duncan O'Neil
Vexonus
Vexonus

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 4
Regisztrált : 2013. Dec. 22.
Kor : 23

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue250/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (250/500)
Elem/Kaszt: Mesterlövész

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimePént. 07 Feb. 2014, 20:12

* A kisméretű kompánia hamarosan elérte a maximális létszámát, kiegészülve egy köpenybe öltözött, fejét maszkkal eltakaró, hozzám hasonlóan nagyon titokzatos alakkal. Nem izgattam fel magamat jobban a kelleténél, találkoztam már ennél sötétebb alakokkal mint az ott, talán olyan is van közöttük, akiktől még a hideg is kiráz.
A kompánia várt, mindenki felmérte a körülötte állókat és méregette magának, hogy hogyan is tudna esetleg túljárni a másik eszén, valamiféle csellel. Legalábbis én ezt tettem, a másik csuklyás és a maszkos alakot még nem ismertem, ezért ez alapvető emberi reakció.
Egészen addig ment ez a méricskélés, amíg a fiatal Nefethro lány meg nem érkezett, majd közölte, hogy kövessük, hogy ha a valódi megbízót akarjuk látni. A csapat eleget tett a kérésének, mindenki követte a lányt - természetesen a csapat minden tagja tisztes távolságban állt a másiktól, mert ugye senki nem is mer senkit -, aki utcáról utcára vezetett minket, hogy azután egy kunyhó ajtajánál bedörömbölhessen. Az utcákat szinte csorgó nyállal figyeltem, nem tudtam betelni az itt lévő békés élettel, gyönyörű, középkori hangulatával.
A dörömbölésre jött is a válasz, méghozzá egy öreg, sokat tapasztalt Nefethro képében. Ő lenne a megbízónk személyesen, nevén szólítva Fürge, így nevezte magát. Sajnos, az idő vasfoga itt sem kímél senkit, mára már feleannyira sem fürge, mint akkoriban volt. Mint ember, nálam az öregek tiszteletet parancsolnak, a tapasztalatuk nélkülözhetetlen lenne az utókor számára, csak hát kevesen hallgatják meg őket.
Fürge beinvitált minket az igen takaros lakásába, ahol elmondta a küldetésnek a részleteit, majd mindenkinek a nevét kérdezte. Volt velünk személyesen egy Fémhasználó - micsoda buta név ez?! -, Talajgyík és egy Ma' Al Sinassi, aki majd szétvitte a méretével a házat.
Amikor rám került a sor, annyit feleltem:
- Szellem vagyok. - válaszoltam. Nem volt nehéz megjegyezni, nem véletlenül ez volt a becenevem a vexonusi csapatok körében, illett is rám és még tetszett is.
Fürge ezután összeszedte a Grippon elejtéséhez szükséges eszközöket - gyümölcsöt és egyebeket -, majd vidám mosoly közepette kivezetett minket a lakásból. Szorosan mögötte mentem, kérdéseim nem voltak feléje - valójában ez nem volt igaz, ugyanis milliónyi kérdést feltudtam volna tenni neki a városról, életmódról, a múltjáról, a családjáról, gyakorlatilag mindenről, ami Abyssionnal kapcsolatos. Azonban jobbnak láttam azt, hogy ha minél csendesebben meglapulok, mert nem szabad elfelejtenem, hogy papíron és talán gyakorlatban is, de ellenséges területen vagyok. Itt az embereket kevésbé kedvelik. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fehérszakáll
Fehérszakáll


Hozzászólások száma : 13
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 25.
Tartózkodási hely : Vasmarok

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue100/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (100/500)
Elem/Kaszt: Fény

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimePént. 07 Feb. 2014, 22:28

A kislány aki a szórólapot osztotta indulásra intett. Elindultunk és hamarosan egy épület-hez értünk. Egy furaság lép ki az épületből. ~Ez a hely egyre érdekesebb...~ és egyből a lényegre tért miután bemutatkozott. Bemutatkoztam én is mivel belém nevelték ezt a kis illemet és ehhez tartom is magam még ha rossz az alak akkor is.
-Noss akkor én is bemutatkoznék én Fehérszakáll vagyok a leghírhettebb, legerősebb és legjobb törpe aki a bolygón van.
Majd lekaptam a vállamról a pörölyömet majd megforgattam.:
-Ő pedig az én kicsi oroszlánom a legveszélyesebb fegyver amit csak látott-e világ ezzel bármilyen feladatot ellátunk.
Majd figyeltem hallgattam tovább majd kitért a küldetésre is.
-Na álljunk meg egy szóra. Fürge! Maga elég érdekes ürge így nem meglepő e fura feladat. De csak nem gondolja, hogy Griponokat fogunk ölni? Hát nem azért én elbírok velük de a többiek részéről elég elvetemültség lenne megpróbálni megölni néhányat. Ráadásul nem is értem miért...
Majd igaz kissé őrültnek nézhetnek de sokat beszélek oroszlánnal és ismét hozzá fordultam. A fejéhez hajoltam és halkan szóltam neki:
-Mit mondasz oroszlán menjünk? Végül is ráérünk...
Majd a fülemet a pöröly fejéhez érintettem és "hallgattam" mit válaszol
-Aha, aha igen... Igazad van
Majd ismét vállamra dobtam és Fürgére néztem
-Na jó mivel Oroszlán ilyen jó fej így hát megölünk párat de mi lenne a jutalom? Az nagyon fontos lenne mivel szükségünk van rá de állatot ok nélkül nem ölünk.Tehát csak úgy megyünk ha tényleg van rá ok, hogy meg öljük őket. Nálunk ez nagyon fontos.
Majd vártam Fürge válaszát kissé mérgesen hisz inkább ölöm meg őt mint néhány jószágot tök feleslegesen.

_________________
Színem: Aranybarna

Oroszlán xp: 100/0 (0%)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimePént. 07 Feb. 2014, 22:43

Mindenki bemutatkozott, bár látható az öreg Fürgén, hogy furcsállja neveket, de nem firtatja, hisz tudja az okát, hogy miért is ilyen titokzatos mindenki. Fehérszakáll néven bemutatkozó törp viszont elég beszédes volt, Fürge nevetett rajta egyet, majd a következőt szólotta hozzá.
-Nos a jutalom, rendesen megfizetlek benneteket érte és úgy gondoltam, hogy az állat húsából is kaphattok majd, hisz igencsak ínyenc falat a Grippon hús. De minden kiderül a maga idejében.
Majd, nem is folytatta elindult a csapat előtt és nem szolt semmi egyebet. Útközben nem voltak kérdések, így maga is csendben vezetett titeket az úton. Míg végül egy erdőbe nem érkeztek, ahol az öreg nagy szakértelemmel keresi a Gripponok nyomát és minden egyes nyomot nagy szakértelemmel vizsgál is meg, közben füleit is hegyezi minden nemű zajra. Jó ideje kódorogtok az erdőben és semmit se leltek. Fürge se szól semmit, csak halad előre, látszólag biztos a dolgában. Már kezdtek kételkedni abban, hogy bármivel is összefutnátok mikor Fürge megáll és egy intéssel jelez nektek is, hogy álljatok meg. Egy kör alakú mező van előtettek, melyet teljesen körbezár az erdő, és három lényt láthattok mozogni a  távolban. Fürge suttogó hangon, hosszú idő után újra hozzátok szól.
-Megtaláltuk őket, ahogy elnézem két fiatal példány és egy kifejlett példány lehet. – Majd mindenkinek ad egy csali gyümölcsöt, szám szerint kettőt és folytatja – Nos a két fiatalabbat még meglehet téveszteni azzal, hogy etetitek őket, viszont az idősebb már támadni fog egy idő után, így elkell csalni a kisebbeket és rátámadni a nagyobbra, majd a kisebbekkel is végeznünk kell, hisz ezek után már ők se lesznek barátságosak.
Majd újfent végig méri a Grippon csapatot, majd ismét szól hozzátok.
-Tehát ki csalogatja a kicsiket és kik támadják a nagyobbat? A létszám ereje nálunk van, de még problémátok is adódhat, tehát kellő távolságra kell csalni a fiatalokat, míg a nagyobb példányt el nem intézitek. A feladatok elosztását és csapat felállást rátok hagyom, csak ügyesen, ha nagy baj beszállok és segítek. Még valami, a kicsikhez elegek vagytok ketten is, a nagyobbra hárman támadjatok rá.
Majd ismételten a lényeket figyelte, közben várja milyen döntésre fogtok jutni.

Feladat: Döntsétek el, hogy kik azok aki csalogatni fogja a két kisebb Grippont, és kik fognak támadni a nagyobbra.
Ui.: Nem kell attól tartani, hogy aki csalogat nem fog harcolni, hisz ott lesz  a két kisebb aki bevadul mikor meglátják, hogy ép a fajtársukat támadják. De még a mostani körben nem is támadtok…

Kép:
 

Kövi kör: Feb. 14. (Péntek)

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue350/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeCsüt. 13 Feb. 2014, 22:58

Rossz helyezkedésem okán, nem igen vettem észre, hogy a csapatban van egy igen jó beszélőkével megáldott egyed is. Azt hittem, hogy rajtam kívül mindenki rejtek alá bújtatta, ki is valójában, de Fehérszakáll a törp… Nos, ő nem. Aktívan társalgott Fürgével és Oroszlánnal, aki, vagy inkább, ami a pörölye volt. Előbbi gondolatom végére inkább egy kérdőjel, mert nem voltam hozzászokva, hogy valaki egy pöröllyel beszél. Lehet, valami mágia van a dologban, azokhoz én nem nagyon értek.
Gondolkodtam ezen egy darabig, majd hírtelen megálltunk. A táj ismeretlenségéből arra következtettem, hogy nagy utat tettünk meg, és roppant mód idegesített, hogy fogalmam sem volt, merre lehetünk. Gyorsan átgondolva a helyzetet, még azt is elfelejtettem, hogy miért is indultam útnak. Rejtélyes új „ismerőseim”, valamint Fürge, és a törp elemzése közben, igencsak elkalandoztam.
Nos, elérkezett a pillanat, hogy megtekintsük a zsákmányállatokat. Sokszor vettem már részt irányított vadászatban, de a légkör valahogy más volt. Lehet a társaság összetétele okozta, de valahogy rossz érzésem volt. Úgy éreztem magam, mint az emberek. Ez így eddig még sosem jutott eszembe, de lehet, hogy az oka ennek csupán annyi, hogy életemben először nem a megélhetésért vadászok, hanem jutalomért. Igen, valószínű ez okozza. A gondolat mélyebb elméletek felé sodort, mely elmosta bennem, a jóról, és gonoszról belém nevelt sziklaszilárd meggyőződések alapjait. Valahogy a Benope-n kialakult háborút pusztán két fél küzdelmének tekintettem, ahol az erősebb marad életben, míg a gyengébb elbukik. Ezt váltotta ki belőlem, hogy ezen, küldetés alkalmával betekintést nyerek a másik fél szemszögébe. Még ha nem is teljesen, de enyhe körvonalakban is megvan a hatás.
Egy életnyi gondolkodás után, ismételten az érdekes jószágok felé tekintettem. Elképesztő, de még hasonló teremtménnyel sem találkoztam eddigi életem során. Meglepődve pislogtam, miközben elhangzottak az instrukciók. Ketten csalogatnak, három ugrik a nagyobbra.
Miközben kaptunk egy csalit, belefogtam az újabb gondolatrohamba. „Kettő csalogat, és három támad a nagyra”. Ez járt folyamatosan a fejembe. Én vagyok a legnagyobb, van egy törp, egy hatalmas pöröllyel, valamint három humanoid egyedünk, akik közül az egyik egy ophidian. Elég nehéz így bekalkulálni az erőviszonyokat, ugyanis a maradék két humanoid élőlényről nem tudtam mik is, vagy kik is. Az egyik szag alapján Judy lesz, a bemutatkozásnál használt Fémhasználó nevet még nem hallottam, de akkor is biztos voltam benne, hogy ő volt az. Egy rejtélyes élőlénnyel a csapatban nem igazán tudtam eloszlatni a csapatot.
Mi is kéne? A nagyobb, az mit tud, annak függvényében mire képesek a kicsik? Komolyan át kell gondolni a dolgokat. Leginkább azon kell gondolkodnom, hogy én magam hova vagyok alkalmas. Mivel csapatban játszunk, így nem egy személy elképzelése dönt. Leginkább a nagyobb ellen tartanám magam fontosabbnak. Bár a kicsik ketten vannak, külön-külön gyengébbek, mint a fejlett példány, és kevésbé tapasztaltabb, ergo könnyebben lehet velük végezni. A nagyobbik már erősebb, és tapasztaltabb, így a méretfölény nem jön rosszul. Társamnak a törpöt tudnám elképzelni a jókora pörölyével. A további eloszlásra nem volt sok ötletem. Néhány irány nélküli motyogással ismertettem eddigi elképzeléseimet, majd vártam a többiek gondolatára.

_________________
Még lesz folytatás Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Bronzpikkely
Bronzpikkely
Vexonus
Vexonus

Hozzászólások száma : 28
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Nov. 30.
Kor : 27

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue110/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (110/500)
Elem/Kaszt: Sötét

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimePént. 14 Feb. 2014, 18:30

Az öreg Fürge furcsállta a nevünket. Talán tudja is, miért titokzatoskodik mindenki, illetve csak hárman. A másik alak, aki a hangja alapján férfi Szellemként mutatkozott be, míg a törpe Fehérszakállnak, a bolygó leghírhedtebb, legerősebb és legjobb törpéjének. Szerintem inkább dilis, mert elkezdett a fegyveréhez beszélni. Vagy lehet, hogy az a pöröly varázsfegyver? Talán az utóbbi. Hisz nálunk is volt egy sámán, aki rendszeresen beszélt a nála lévő vudu babához. Azt hittük, hogy megőrült, de a végén kiderült, hogy a babában egy őt szolgáló szellem él, és igazából ahhoz beszélt. Az út, amin elindultunk végül, igen csendes volt. Egy erdőben érkeztünk, ahol az öreg keresni kezdte a prédaállat nyomait, hegyezi a füleit is. Egy ideje nem találtunk semmit. Már kezdtem azt hinni, hogy az öreg azt sem tudja, mit keres, mikor hirtelen megállásra intett. Megvannak. Két fiatalabb és egy idősebb. Igen csak meglepő volt a külsejük. A természet talán tréfás kedvében volt, mikor megteremtette ezeket a Gripponoknak nevezett lényeket. Fürge mindenkinek adott 2-2 gyümölcsöt. A terv az volt, hogy kettő tag elcsalja a kicsiket, míg a többi nekitámad a nagynak, mert ha egyből nekik ugrunk, még a létszámfölény ellenére is probléma lesz legyőzésük.
- Én azt javaslom, hogy Ma'al, Fehérszakáll és Szellem támadjon, amíg én és Fémhasználó elcsaljuk a kicsiket. Persze ez csak javaslat, így aki tud jobbat, nyugodtan mondhatja. - suttogtam nekik. Nem akartam elijeszteni a Gripponokat, még véletlenül sem. A kicsik elcsalogatása meg nem könnyebb, mint a nagyobb legyőzése, hiszen elég ha rájuk ijesztünk, és azonnal támadhatnak, vagy egyből figyelmeztethetik a társukat. Mindezt óvatosan kellett megoldani úgy, hogy minél kevesebb sérülés legyen, sőt, egyáltalán ne is legyen.

_________________
Pontozás, Felszerelés:
 


Miért számítson mások élete annak, akitől a korrupció elvette a szeretteit?
Szín: #FF3300 (én)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimePént. 14 Feb. 2014, 22:42

Nos későn néztem fel én is, bár így is elmondható, hogy a többség nem írt.  Rolling Eyes 
Mivel nem nagyon akarok büntetni, így kitolom a a hátáridőt holnap (szombat Feb. 15) 19:00 óráig, ha addig a még hiányzók nem írnak akkor, folytatom a mesélést és a büntetés se marad el.

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Duncan O'Neil
Duncan O'Neil
Vexonus
Vexonus

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 4
Regisztrált : 2013. Dec. 22.
Kor : 23

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue250/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (250/500)
Elem/Kaszt: Mesterlövész

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimePént. 14 Feb. 2014, 23:26

// Pedig pont most akartam írni. :S //

* Az úton mindenki csendes volt - a törpét leszámítva, aki néha hozzászólt egyet a hatalmas pörölyéhez is, ami számomra különösen figyelem felkeltő volt. Nálunk, hogy ha netalán valaki egy tárgyhoz beszél, amit nem úgy hívnak, hogy rádió, mikrofon vagy telefon, akkor megállapítják, hogy ott annál a bizonyos embernél valamiféle problematika alakult ki. Mi nekünk nem szokásunk az, hogy csak úgy tárgyakhoz beszélgetünk, talán az ókorban a druidák csináltak nálunk ilyet, akik még a fákhoz beszéltek. Ám már sokkal előrébb járunk.
A magyarázat az az lehetett, hogy vagy igazak a mesék, amiket a katonák terjesztenek maguk között, hogy bizony varázsfegyverek is léteznek ezen a bolygón - ezzel kimondva azt is, hogy varázslat is létezik -, avagy a törpe kottyant agyú.
Nem gondolkodtam sokáig ezen, ugyanis Fürge megálljt parancsolt nekünk. Ösztönösen azonnal leguggoltam - alapból lehasaltam volna -, hogy minél jobban takarásba legyek és elrejtőzzek az ártó szemek elől. Bár, nem mintha olyan nagyon takarásban és álcázva lennénk, ugyanis mint az előbbi találkozásomnál, itt is volt pár igen feltűnő egyén - Ma' Al és a hófehér pikkelyei -, ezért lehet, hogy feleslegesen guggolgatok.
Előttünk egy kör alakú, füves tér volt, ahol három élőlény volt látható. Két kisebb, és a közelükben a legnagyobb, aki ebből adódóan az anyjuk lehetett. Az lesz a nehezebbik feladat, bár egy jól irányzott lövéssel ki tudnám szedni mind a hármat - az viszont túl egyszerű lenne. Lehet, hogy a fejüket erős csont vagy szaru réteg fedi, amitől a lövedék nem képes olyan hatékony kárt okozni az állatban.
Fürge mindenkinek kiosztott két darab csalogató elemózsiát, hogy megkönnyítse a dolgunkat. Már csak azt kellett megbeszélni, hogy ki lesz az elterelő és a támadó csapat. Talajgyík felvetésére csak megrándítottam a vállamat:
- Nem tudom, hogy mennyire lesztek hatékonyak. Jobban jeleskedem a lopakodásban és a gerilla harcmodorban, mint a frontális támadásban. - mondtam. - Több hasznomat vennétek úgy, hogy inkább én mennék az elterelő csapatban. Azonban, hogy ha nem akartok változtatni a csapaton. - mondtam, majd egy kis földet vetem fel, amire öntöttem egy kicsi vizet. - Akkor talán a támadás menetét is változtathatjuk.
Mégpedig úgy, hogy lesből támadunk. Ehhez ez kell
- mutattam meg mindenkinek a sárgöröngyöt a kezemben. - Álcáznunk kell magunkat, legfőképpen a nagy fehéret, akinek a legfeltűnőbb a szőre. A törpének sem ártana bekennie a pörölyét és a páncélját, mert ha a nap fénye megcsillan a pöröly felületén, az könnyen elárulhatja a helyzetünket. Akkor pedig ugrott a meglepetés előnye és ereje. - fejeztem be a mondandómat. A kezemben lévő sarat az arcomra kentem - álca festék híján -, hogy ha netalán úgy határoznak, hogy én megyek a támadó csapatba, akkor ez álcázhasson. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeSzomb. 15 Feb. 2014, 19:06

Judy Noxia (500 szóval pótol)
Fehérszakáll (500 szóval pótol)


Az öreg Fürge hallgatja a technikai megbeszéléseket és csöndben figyeli mire is juttok a csapat szervezésben. Majd mikor Szellem elkezdi a sarat álca gyanánt magára kenni, akkor kissé elneveti magát, majd az eddigi csendessége után ismét megszólal.
-Szükségtelen az álca, lehet már mondtam, de nem biztos. Ezek a lények nem támadnak rögtön a lényeg a nyugodt megközelítés és nem azért adtam mindenkinek csali gyümölcsöt mert jutott, hanem a nagyobb példánynak is fellehet kínálni ez is egy kicsit megzavarja és hiheti azt, hogy nem szándékoztok támadni, bár minden az időzítésen múlik. Bár igen az álca ötlete se rossz, sőt egy igen csak tapasztalt harcosra utal a dolog, derék fiatal vagy te Szellem.
Ezek után vár még kicsit, hogy mindent lebeszéljetek majd, már csak biztató szavakat adva bocsát titeket utatokra.
-Nos, sok szerencsét fiatalok, remélem jól döntéseket hoztok majd a harc közben is.

Feladat: Lássatok neki a feladatnak, egyelőre írjátok le minkét közelítitek meg a támadandó nagyobb példányt és miképp csalogatják el onnan a kisebbeket.

Kövi kör: Feb. 21 (péntek)

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue410/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeSzomb. 15 Feb. 2014, 19:55

Úgy tűnt, a vén nagymacska furcsának találtatja nevünket, de engem egyáltalán nem izgatott. Feltűnt, hogy mindenki más is elég érdekes nevekkel lett megáldva. Ez talán nem is lett volna annyira furcsa az én álneves esetemben, de a törp úr, akivel ugye próbáltam korábban beszélgetni, elkezdett beszélni a pörölyéhez. Igencsak nevetségesnek tűnt, amit csinált, és a látvány arra emlékeztetett, amikor egy kislány játszik és beszélget a plüssjátékaihoz vagy babáihoz. Sok ilyet láttam már életemben, sőt, kislány koromban én is sokszor kitaláltam képzeletbeli barátokat és beszélgettem játékaimhoz.
Követtük az öreg Fürgét egyenest az erdőbe, ahol talán ezek a Gripponok éppen vadásznak, vagy fészkelnek. Nem is tudom, de majd meglátom, mi lesz itt. Jó lenne, ha a robotom visszatérne.
Ekkor mintha láttam volna valamit... érdekes... mi lehet ez? Valami lény? Állat? Meg kell néznem, mi lehet az!
Mivel én haladtam leghátul, így senkinek sem tűnt fel, hogy egy pillanatra elkéreckedtem szó nélkül a csapattól, hogy megnézzem ezt az új lényecskét, amit eddig sose láttam még. Izgultam, hátha ez valami olyasmi lesz, ami nagy segítséget nyújthat nekünk vadászatkor, vagy megoldást jelent Vexonusz ellen. Lássuk csak, milyen állattal is van dolgom!
Ám ekkor... csalódás ért. Ez nem is egy lény, még csak köze sincs ahhoz, hogy élne! Egy deformált alakú kő vette el a figyelmem!
Dühösen felrúgtam a követ, és éppen mentem volna vissza a csapathoz, amikor egyszer csak valaki megérintette a vállamat, mire pisztolyomat előrántva megfordultam, hogy megfenyegessem az illetőt, aki viszont...
- Mirage!
- Judy! A frászt hozod rám!
- Inkább te hozod a frászt rám! Alig ismerlek fel a köpenyes, csuklyás álcádban!
- Érdekes, hogy én felismertelek... mit csinálták azzal a kaviccsal?
- Nem érdekes - legyintettem. - Összekerültem egy csapattal, akik...
Beszámoltam Mirage-nak a küldetésről, aztán közös megegyezéssel visszamentünk a csapathoz.
- Bocsánat, csak láttam valamit, és... hát pont összefutottam vele. Ő itt a ro... Rohadtképű Zúzó-Vágó-Daraboló, azaz simán csak Zúzóka.
- Rohadtképű?! -háborgott elfojtott hangon Mirage, de jól belerúgtam.
- Most mit nyafogsz, az arcodat is azért takarod, mert ronda vagy a rohadt képeddel - Pont az a szerencse, hogy Mirage csuklyája alatt még kendővel el is fedte arcát.
Elmagyaráztam Fürgének, hogy ő is szívesen segítene a vadászatban. Mivel pont jókor jöttünk vissza, így pont elcsíptem az akciónkról szóló csapatbeosztási megbeszélést az öreg. Végighallgattam a javaslatokat, de nekem egyik sem tetszett, így más ötlettel álltam elő.
- A nagyokat én, Zúzóka, Ma'alsinassi és Fehérszakáll támadjuk, mert erősebbek és gyorsak vagyunk ahhoz, hogy a nagyokat könnyen magunkra húzzuk. Szellem és Talajgyík látszólag elég ügyesek lesznek a kicsik elcsalogatásához. Lesből támadás meg pont hogy nem a legjobb megoldás, mert két felé kéne terelnünk a kicsiket és a nagyokat is, és a lesből támadás egy rossz lépése mindegyiket egyszerre uszítaná ránk. Az álcázó módszerrel azért egyetértek, az tényleg nem ártana álcázásunk érdekében, ha egyszer a váratlan társaságtól el kéne bújnunk.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeCsüt. 20 Feb. 2014, 20:58

Holnap nem fogok ráérni, így nem fogok tudni mesélni.  No 
Tehát Kövi kör: Feb. 23 (vasárnap)

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Duncan O'Neil
Duncan O'Neil
Vexonus
Vexonus

Hozzászólások száma : 44
Hírnév : 4
Regisztrált : 2013. Dec. 22.
Kor : 23

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue250/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (250/500)
Elem/Kaszt: Mesterlövész

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeVas. 23 Feb. 2014, 23:49

* Figyelmesen végig hallgattam a javaslatomra érkezett válaszokat, amik részben helyeslő, részben nem helyeslő kritikát kaptak. Igaz volt, amit Fürge mondott, a csali gyümölcs tényleg nem csak dísznek volt a kezünkben, azt bizony használni is lehetett, nem pedig csak megenni.
Ezek a megjegyzések ráébresztettek engem arra, hogy kicsit többet kellene közösségben vadásznom, mint egyedül. Ha közösségben vadászol, ugyan annak meg van a hátránya, de sokkal jobban hozzásegít ahhoz, hogy a közösségben is tudj együtt működni a többiekkel. Egyedül nem hátráltatott engem senki, meg amúgy is mindig csak egy darab vadra vadásztam, nem pedig többre. Itt most én is sokat tanulhatok.
- Inkább enyém a megtiszteltetés, hogy egy ilyen tapasztalt személlyel van dolgom, mint Ön. - mondtam Fürgének, majd a fejemet lehajtva tiszteletemet tettem előtte. Hasonlóan, ahogyan a középkori emberek tették a királyuk előtt.
- Rendben van, akkor legyen ahogy ti szeretnétek. - Válaszoltam. Jobb oldalra húzódtam, majd a fegyveremet kivevén a bőr táskából, ellenőriztem a zárat, majd egy új energiacellát csúsztattam a tárba. Nem lesz egy egyszerű dolog végezni a kicsikkel, közelről nem vagyok olyan jó, mint távolról - főleg a bajonettem nélkül nem. Ha netalán azzal lennék, akkor sokkal nagyobb nyerési esélyem lenne, de így most be kell majd érnem a puskatussal.
Odabiccentettem a mellettem lévő, csuklyás alaknak:
- Mennyire vagy jártas ebben a lopakodós szarságban? - kérdeztem tőle, miközben a köpenyemmel eltakartam a fegyverem. - Remélem elég ideig szolgáltál valahol ahhoz, hogy el tudj bánni pár ilyen döggel. Jobb szeretem olyan ember mellett tudni magam, aki nem valami zöldfülű. - mondtam neki.
Első ránézésre termetesnek tűnt, elég termetesnek ahhoz, hogy talán puszta kézzel kicsavarjon egy fát - oké, ez túlzás. Ha jól tud lopakodni, nekem megfelel, ha nem, és ha miatta meghalok, akkor a túlvilágon szétrúgom a valagát.
- Ha majd elkezdődik az egész, akkor majd menj előre. - mondtam neki. - Hátulról fedezni tudlak, összesen talán két lövés lesz a kisebbik bagázs. Megfelel? *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ma'alsinassi
Ma'alsinassi
Abyssion
Abyssion

Hozzászólások száma : 86
Hírnév : 3
Regisztrált : 2013. Nov. 04.
Kor : 24
Tartózkodási hely : Sopron

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue350/500Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (350/500)
Elem/Kaszt: Szél

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeVas. 23 Feb. 2014, 23:57

Az eddigi aktivitás nem nagyon változott azóta, mióta a kis megbeszélés után, Fürge várt a csapatok összekovácsolódására. Bár szívesen emelkedtem volna irányító szerepbe, hogy a dolgok gördülékenyeken haladjanak, korántsem voltam biztos abban, hogy alkalmas lennék a feladatra. Lehetséges, hogy ezzel mások is így voltak, de a hatalmas rejtőzködések közepette ez titok maradt.
Gondoltam, hogy a törp majd folytatja a szóáradatot, de nem ez történt. Kicsit kezdtem csalódott lenni, ekkor viszont megtört a csend. Sorra jöttek a javaslatok, és kicsit megnőtt a magamba vetett hitem, mikor hallottam, hogy hasonló ötletek jönnek, mint amit én motyogtam el. Kezdett beindulni az ötletelés, és a csapatok rendjére vonatkozóan több logikus érv szerint hallhatunk variációkat. Bár az én helyem nyilvánvaló volt, érdekelt, hogy kikkel fogok menni az a valami ellen.
Figyelni akartam, de mégis elkalandoztam az állatra nézve. Viszont felkaptam a fejem a Szellem nevezetű titkolózó egyén egyik kifejezésére. „Nagy fehér”. Még nem hívott így senki, mégis, olyan ismerős volt számomra. Nem sokat törtem rajta a fejem, ugyanis egy igen érdekes jelenségre lettem figyelmes. Egy újabb, csuklyás, köpenyes, rejtélyes alak. A különbség az volt, hogy méretben jóval kiemelkedett a többiek közül. Mivel az Judy szagú, emberszerű, úgyszintén köpenyes alakkal jelent meg, így sejtettem, ki lehet az. Az, hogy rejtőzködik, már meg sem lep. Furcsálltam, hogy mindenki ilyen titokzatos.
Már biztos voltam, hogy a Judy, és Mirage párosról van szó, ugyanis a Judyra jellemző határozottsággal körvonalazódott a végleges felállás. „Zúzóka”, Fémhasználó, és Fehérszakáll lettek a társaim a felnőtt grippon ellen. A többiek csalogatnak, és intézik a kicsiket. Logikusabbnak tartottam volna, hogyha Fémhasználó inkább a kicsik ellen megy szellemmel, és Talajgyíkkal. Ez erősítette a tényt, hogy Judy az egyik rejtélyes alak, és Mirage a nagydarab. Már elég régóta nyílván való, de ismerve magamat, nem csodálkozom, hogy minden apró jelet érzékelve, újra és újra meggyőzőm magam. Idegesítő szokás, de rám vall.
A felkészülés pillanataiban egyre égetőbb problémának éreztem, amit Szellem felvázolt. Nem ismerem a Gripponokat, de egy magamfajta fehér sárkányt nem nehéz észrevenni, az amúgy sem túl sűrű fák között. Elkezdtem hát pocsolyák után kutakodni. Mivel nem láttam alkalmas sártengert a közelbe, ezért kiválva a csapatból, a kissé távolabb mentem. Nem is kellett olyan messzire mennem. Egy jó nagy pocsolya terült el pont olyan távolságban, hogy még tökéletes látótávolságban volt a rejtélyes csapat. A fürdőzés alkalmával olyat csináltam, amit nem mindig szoktam. Csapatstratégiákon kezdtem agyalni. Szinte már láttam a szemem előtt, ahogy nekimegyünk a furcsa teremtménynek. Gondolkodtam egy darabig, de az első kontaktus utánig nem sikerült eljutnom, mivel fogalmam sem volt, mivel van dolgunk.
Jóval, sötétebb színárnyalattal felruházva indultam meg a csapat irányába, azzal a gondolattal felvértezve, hogy csak az első támadásig kell tervezni. A lény viselkedési szokásainak ismerete nélkül nehéz arra alapozni, hogyan tovább utána. Viszont egy dologgal kell tisztában lenni. Ha túl nagy falat, akkor vissza kell lépni. Bár nem úgy néz ki a grippon, mint ami túl veszélyes, de az életben maradás egyik fő szabálya, hogy amit nem tudsz legyőzni, az elől olyan gyorsan fuss, amilyen gyorsan csak tudsz. Ez nem gyávaság, hanem megfontoltság.
Visszaérve csend fogadott. Nem a megszokott passzivitás csendje volt ez, hanem egy támadás előtti csend. Méretemmel, és pofaszerkezetemmel nem vagyok az a bizalomkeltő teremtmény, így a csalogatást rábíztam csapattársaimra. Logikus elvek szerint, lopakodva indultam meg a fák között, hogy a legalkalmasabb pozíciót felvéve, megfelelő időben tudjak ugrani. Mivel nem hallottam, hogy visszapisszegnek, így továbbmentem, hamarosan el is értem a kívánt helyzetet. Nem maradt más dolgom, mint várni.

_________________
Még lesz folytatás Very Happy
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://colorsibw.com
Borostyán
Borostyán
Mesemondó
Mesemondó

Hozzászólások száma : 35
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Jan. 24.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Ritka étek [Küldetés] Left_bar_bleue0/0Ritka étek [Küldetés] Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Ritka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitimeHétf. 24 Feb. 2014, 00:29

Megkezdenétek a feladatotok és van aki elindul a célpontja felé van aki még várja, hogy a társa összeszedje magát. Ez most lénytelen, van aki fel figyel rá van aki nem, de Fürge egy ideje a hátatok mögé hegyezi a fülét, nem is szól semmit, de egy kis idő múlva hátranéz és kissé meglepett tekintetre vált át eddigi higgadt arc kifejezéséről. Ha nem is fordultok azonnal hátra, akkor is észlelni fogjátok a bajt, ugyanis egy közép hangerejű rikácsolást hallhattok a hátatok mögött. Egy Grippon áll mögöttetek méghozzá egy kifejlett példány. A lény egy ideig csak néz titeket, majd egy hangosat rikolt amire a távolabb lévő fajtársai is felfigyelnek, de azok inkább hátrébb vonulnak nem rohannak le titeket szerencsétekre, csak ezzel az eggyel kell elbánnotok először. A lény támadni készül, aki közben elindult becserkészni az előbbi célpontokat, most kissé kellemtelen helyzetbe kerül kockáztat és észreveszik a távolabb lévők, de segít a harcban vagy meglapul addig míg a többiek hátul lerendezik a váratlan vendéget.

Harci kör jön, így elegek lesznek a 100 szavas reagok is. Támadások után várjátok meg a mesélői reagot és csak utána támadjon a következő.

Fehérszakáll ( 600 szóval pótolhat)
Bronzpikkely ( 350 szóval pótolhat)
Judy Noxia (250 szóval pótolhat)
//a megbeszéltek miatt, az előző köri pótlásért//

Sorrend:
Duncan O'Neil (Sebzés: 2/4, Minden 5. körben pihen, támadáshoz 3 vagy afölé kell dobnia, spec. képességet nem használhat.)
Grippon
Ma'alsinassi (Sebzés: 2/2, Minden 4. körben pihen, támadáshoz nem kell dobnia, spec. képességet nem használhat.)
Grippon
Bronzpikkely (Sebzés: 3/2, Minden 4. körben pihen, támadáshoz nem kell dobnia, spec. képességhez nem kell dobnia.)
Grippon
Judy Noxia (Sebzés: 1/2, Minden 4. körben pihen, támadáshoz nem kell dobnia, spec. képességhez nem kell dobnia.)
Grippon
Fehérszakáll (Sebzés: 4, Minden 4. körben pihen, támadáshoz 3 vagy afölé kell dobnia, spec. képességhez nem kell dobnia.)
Grippon


Grippon: 20 HP

Kövi kör: most több kisebb reagot kaptok támadások közben majd. :)Támadások terén 1-2 napot várok mindenkire, nem akarom nagyon elhúzni a dolgot.

Duncan kezdheted is a támadást, 1-szer támadhatsz, 6-os dobókockával dobj.

_________________
Hőseimet elkísérem valameddig, majd egy dramaturgiai ponton elengedem kezüket, azon reményben, hogy most már boldogulnak nélkülem. Ekkor ők megkezdik önálló életüket. Ez a festmények, versek, regények, dalok, gyerekek sorsa.

Beszéd szín: Sárga
Mesélés szín: Fehér

Futó mesélések:
Ritka étek
Tavaszi ramazuli
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalomRitka étek [Küldetés] Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ritka étek [Küldetés]    Ritka étek [Küldetés] Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 

Ritka étek [Küldetés]

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Játéktér :: Abyssion területek :: Toran-