2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Tavacska

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Harmat
Harmat


Hozzászólások száma : 22
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Feb. 11.

Karakterlap
Szint:
EXP:
Tavacska Left_bar_bleue0/0Tavacska Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: -

Tavacska Empty
TémanyitásTárgy: Tavacska   Tavacska Icon_minitimeHétf. 17 Feb. 2014, 17:00

Jelentkezők:


  • Silouéta
  • Judy Noxia
  • Árvíz


Határidő: Február 22.(Ha előbb írtok előbb jön a következő kör)
Szólimit: 250 szó

Történet:
Érdekes pletyka kezd el keringeni az Abyssioniak között, egy különös tóról, ami az egyik Etherniához közeli erdőség közepén van. Nem túl nagy, de épp elég nagy ahhoz, hogy az égből is észrevehető legyen. A pletyka szerint amikor a nap a legmagasabbon jár az égbolton ragyogni kezd a tó vize mintha égkövek borítanák be az egészét. A szóbeszéd szerint néhány kalandor fedezte fel akik a partján megpihentek. Hogy mennyi igaz belőle, vagy ti magatok mennyit hisztek el az a ti dolgotok, viszont talán jobb lenne leellenőrizni, hogy tényleg van e ott valami. Véletlenül mindannyian a tónál lyukadtok ki kicsivel 12 óra előtt kicsivel, ahol találkozhattok, viszont hamarosan a tó a pletykában hallható ragyogásba kezd, különféle színekben pompázik, de csak pár másodpercig, utána visszaáll minden a rendes kerékvágásba. Gyönyörű látványnak lehettek szemtanúi, viszont nemsokkal a csillogás megszünése után, egy vizitündér sétál ki az egyik nagyobbacska kavics alól. Mérete nem haladja meg a harminc centit. Hatalmasat nyújtózik, majd erőre kapva felszáll és végigmér mindenkit.
- Nem semmi látvány volt ugye? - kuncogott majd megfordul a levegőben - Már egy ideje figyelem ezt a tavat, de máig nem tudtam rájönni, mi okozhassa ezt a különös ragyogást... Az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy valami kincs lapul odalent és az tükröződik vissza a fényben... - hatalmasat sóhajt, és láthatólag eléggé elszomorodik - attól tartok ezt sosem tudom meg...

Feladat: Érkezzetek meg a helyszínre, illetve beszéljetek a bánatos kis tündérrel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Silouéta
Silouéta
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 15
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Feb. 04.

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Tavacska Left_bar_bleue160/500Tavacska Empty_bar_bleue  (160/500)
Elem/Kaszt: Sötét

Tavacska Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tavacska   Tavacska Icon_minitimeVas. 23 Feb. 2014, 23:27

Valami fura pletykát hallottam, valami tóról ami furán fénylik vagy ragyog mikor a nap a legmagasabban van. Nap kellemetlen, mondanám szokásos esetben és nem érdekelne a dolog, de ma valami fura dolog szállt meg, egyszerűen jó érzés volt a napon süttetni a hasam és kint sétálni világosban, fura, de jó. Valahogy, így kötöttem ki a legnagyobb napsütésben annak a bizonyos tónak a partján, valamiért úgy éreztem, hogy tökéletes hely a napon sütkérezéshez ez a titokzatos szóbeszéd béli tavacska. Jók is voltak a megérzéseim valami tökéletes volt, a fű megfelelő puhaságú sehol senki aki láthatná a furcsa viselkedésem, szóval elterültem a fűben néha hemperegtem is benne nagyon jó érzés volt kint a napon, akármennyire is furcsa volt ez, most épp ebben az állapotomban megfelel és kifejezetten élvezem, annyira beleéltem magam, hogy fel se tűnt, hogy csatlakoztak hozzám, ők biztos a szóbeszéd miatt jöttek, nem pedig amiatt, hogy itt sütessék a hasukat, Lényegtelen, amíg ők nem foglalkoznak velem addig én se velük folytatom a napozást és fűben fetrengést. Épp forgolódás közben voltam pontosabban a hátamon feküdtem, mikor megtörtént az az esemény amiről annyit hallottam már, valami káprázatos volt, rögtön a hasamra is fordultam, hogy jobban megcsodálhassam, bár a látásom nem a legjobb nappal sőt ez a tavi ragyogás majd elvakított, de valahogy még is tetszetős volt számomra. Amint vége lett csatlakozott a díszes társasághoz még valaki, egy kis tündérke, aki szintén erről a fényről magyarázott valamit, meg valamit arról, hogy valami kincs lehet a tó fenekén. Engem nem érdekelt a dolog, csak napozni jöttem ide, remélve, hogy hossza nyugalmam lesz, meg egyébként is búvárnak nézek én ki, ha csak az a emberfajzat be nem hajít a vízbe vagy az a vízből álló óriás be nem sodor magával, nem teszem még egy szőrszálam se a vízbe. De talán ideje lenne legalább bemutatkozni, biztos, hogy már az elejétől fogva felfigyeltek rám és elég nagy esélye van annak is, hogy együtt kelljen majd itt búvárkodnunk vagy tudom is én a lényeg, hogy bemutatkozok, még mielőtt valami reklamációt kapnék itt.
-Üdv, minden jelen lévőnek az én nevem Silouéta.
Majd ránéztem arra a tündérkére és csak véleményeztem ezt a tavi csodát, meg a kincses teóriáját.
-Bár az előbbi jelenség, majd elvakított tényleg szép jelenség volt,mármint valami érzés súgja ezt inkább, nem az amit láttam, valami érzés ami bekerített a jelenség ideje alatt, furcsa volt de jó. Még, hogy kincs, ugyan már…De, ha igaz is, miért nem nézted meg eddig? Vagy netán arra vársz itt, hogy más nézze meg helyetted? Zöldeket gondolsz akkor, ha úgy hiszed az a valaki aki lemegy a kincsért ad belőle vagy megmutatná, szerintem iszkolna vele elfelé, bár személy szerint engem ez hidegen hagy. De van egy olyan érzésem valami feladatunk lesz itt, viszont ha jó a megérzésem, akkor gyorsan bökd ki mit is kéne csinálnunk majd.
Befejezve a mondandóm visszatértem a gondtalan sütkérezéshez és a fűben hempergéshez, mindenki gondoljon azt amit akar ez nekem most jól esik.

_________________
Felszerelés, Pontok:
 


Adatlap

Beszéd szín: Piros
Gondolat szín: Narancs
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Tavacska Left_bar_bleue410/500Tavacska Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

Tavacska Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tavacska   Tavacska Icon_minitimeKedd 11 Márc. 2014, 15:01

- Te, Judy.
- Tessék?
- Hallottam valami egészen érdekeset, ahogy nemrégiben elmentem felmérni a terepet Eterniában - mondta Mirage némi csönd után, amikor visszatért felfedezőútjáról. Én az idő alatt elmentem vadászni magamnak egy kis elemózsiát, és a három elejtett zsákmányról már rég lenyúztam a bőrt (azok, valamint a csontok még jól jöhetnek ám... hehe, visszafejlődünk egy kicsit az őskorba Very Happy). Már a húsukat daraboltam különböző részekre, hogy melyik ehető és melyik nem. A szívet, a májat, az agyat és a zúzát a nem ehetők közé dobtam véres kezemmel, mert azokat utáltam. Ha úgy kell nézni, azért annyira nem utáltam őket, mint amennyire negatív érzelmeket táplálok Silas iránt, csak nem szeretem az ízüket. Mirage bezzeg ilyenkor cukkol, hogy a májban sok-sok vitamin van.
- Érdekeset? Na és mi érdekeset hallottál? - néztem Mirage-ra.
- Van egy különös tó nem messze innen az Eternia melletti erdőben, mely olyan szépen ragyog, akár a gyémánt, ha a nap tiszta időben és délben ráárasztja a fényt. Akik felfedezték, ott is maradtak egy jó ideig, mint egy kellemes pihenőhelyen.
- És most el akarsz menni oda megnézni, hogy igaz-e a duma?
- [color:d59a=##cc33ff]Igen. És szeretném, ha te is jönnél.
- - vontam meg a vállam. - De előbb hadd fejezzem be az ebédem elkészítését, meg aztán enni is szeretnék. Ezután mehetünk felmérni a terepet.
Így is lett. Mirage türelmetlenül várt, amíg befejezem a dolgomat. Igazából örültem volna neki, ha segítene a munkában, de a hülye robotom kényes volt a vérre és a szaftra. Mondtam neki, hogy így gyorsan végeznénk, hajthatatlan volt. Egy rúgás után még felháborodva el is ment. Hihetetlen, hogy milyen módon veszik az ilyesmit a robotok... mármint a várakozást és másokra tekintettel való felfogásokat. Szeretném tudni, hogy ilyenkor miként gondolkoznak az önálló intelligenciájú, szikrával rendelkező érző robotok.
Mikor végre elintéztem mindent, és ebéd után még el tudtam raktározni a többi megmaradt betevőt, és a bőrt meg a csontokat is eldugtam, elindultunk a tóhoz. Pont délre érkeztünk meg, ahol láttunk egy eléggé furcsa természetű denevérmacskát. Kicsit távolságtartó voltam. Tudom, hogy vannak jófej denevérmacskák, de még mindig emlékszem a múltkori kalandomra, ahol a nőstény denevérmacska fajtársai meg akartak enni ebédre.
A tó a déli fényben valóban gyönyörűen ragyogott. Sajnos nem volt nagyon hosszú, de szerencsére végig tudtuk nézni Mirage-al minden másodpercét a kristályos ragyogásnak. A robotom majd elsírta magát a meghatottságtól (tudnak sírni a robotok?), még nekem is kedvem lett volna lefesteni a tájat ezzel a csodálatos látvánnyal.
A furcsa, mégis bámulatos jelenség után megjelent egy kis tündérszerűség is. Azt mondja, hogy némi tanulmányozás után sem tudott rájönni, miért csillog a víz. Szerinte van lent valami kincs. Hallgattam, ahogy békés hempergés és napfürdőzés mellett elmondta a maga véleményét. Én is kifejtettem a véleményemet.
- Három oka lehet szerintem a jelenségnek. Egyik, hogy valóban van lent valami kincs vagy más csillogó akármi, ami régóta ott heverhet a tó aljában. De az is lehet, hogy van ott egy gyémántbánya, és a benne lapuló ásványi anyagok verik vissza a nap fényét. A másik elméletem pedig arra alapszik, hogy ez egy olyan kivételes tó, amelyben a vizében csillogó kristályos ásványi részecskék úszkálnak, amelyek kérdéses, hogy lehetnek ilyen jellegűek. Nem árt kémai vizsgálat alá hajtani legalább egy cseppet is belőle. A harmadik megoldás, hogy valamilyen nagy mágiával bíró lény varázsolta át ilyenné a tó vizét, hogy szebbé tehesse az amúgy is gyönyörű tisztást. Talán turisztikai látványból. Jó elmélet, mi?
- Van a feltételezésekben igazság - értett egyet velem Mirage.
Odamentem a tóparthoz, és mikor levettem a bakancsomat és a zoknimat, belemártottam a lábamat a vízbe. Jó hűvös és kellemes.
- Tényleg nem árt tanulmányozni egy kicsit. Na ki van benne egy tudományos vízbemerülésbe? A tündérke is jön, hiszen ő szeretné igazán tudni, miért csillog-villog a tó minden tiszta déli időben!

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harmat
Harmat


Hozzászólások száma : 22
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Feb. 11.

Karakterlap
Szint:
EXP:
Tavacska Left_bar_bleue0/0Tavacska Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: -

Tavacska Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tavacska   Tavacska Icon_minitimeKedd 11 Márc. 2014, 17:51

Árvíz? Kérlek írj, ha nem teszed meg legkésőbb péntekig akkor nem vehetsz részt a Katakomba harcban :/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Harmat
Harmat


Hozzászólások száma : 22
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. Feb. 11.

Karakterlap
Szint:
EXP:
Tavacska Left_bar_bleue0/0Tavacska Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: -

Tavacska Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tavacska   Tavacska Icon_minitimeHétf. 17 Márc. 2014, 15:56


//Árvíz kiesett a harcból, ketten folytathatjátok tovább.//
A tündérke bánatosan sóhajtozik, majd hallgassa először Silouéta magyarázattal egybekötött kérdését, majd türelmesen végighallgatja Judy és a robotja rövidke monológját is, egy pillanatra elcsendesedik, türelmesen vakargatja az állát.
- Valójában már olyan régóta tűnődöm azon mi is van odalent, hogy azzal is beérem, ha a saját szememmel láthatom a jelenség okozóját. Legyen az gyémánt bánya, vagy rejtett kincsek, egy szemet sem kérek belőle, mind a tiétek lehet. Neked pedig köszönöm a meghívást, a tó fenekére. - kacsint oda kedvesen Judy-nak - várjatok csak. - hirtelen bereppen a bokrokba, mintha valami még eszébe jutott volna, majd néhány levéllel tér vissza hozzátok. - Ezek a levelek egy Tengeri Salátának nevezett növény levelei. Ha megeszitek, képessé váltok néhány percig lélegezni a víz alatt, viszont két használat között el kell telnie, egy kis időnek... - egy pillanatra lehajtja a fejét a hozott növényekre, majd közétek repül, és ad egyet Silouétának, majd egyet Judy-nak, és egy pillanatig elidőz Mirage előtt, gondolkodva, hogy neki is adjon e, vagy nincs rá szüksége, végül neki is odaad egy levelet.
- Ha készen álltok mehetünk is. - kezében szorongatja a saját levelét, és amint megadjátok a jelet az indulásra ráharap egy jó nagyot a saját növényére, természetesen nem eszi meg az egészet, későbbre is tartalékol, -talán jobb lenne nektek is hasonlóan tenni - majd beugrik a vízbe. Pár percnyi úszás ideje alatt gyönyörködhettek a víz alatti világban, halak úszkálnak, mindenféle vízinövény nő a sziklákon, viszont, a békés úszkálás nem tart sokáig ugyanis a semmiből előtűnik egy kék test, ami meglehetősen gyorsan el is úszik mellettetek.

- Tűnjetek el, ez magán terület! - tér elétek egy béka testű élőlény, elég agresszív arckifejezéssel, "kezei" közt pedig egy szuronyt szorongat.

Varangy Harcos:
 

Rajtatok áll, hogy megpróbáltok e harcolni vele, vagy inkább békésebb módon megbeszélni vele a dolgokat, viszont nem úgy látszik mint akivel ez olyan könnyen menne.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Judy Noxia
Judy Noxia
Kívülálló
Kívülálló

Hozzászólások száma : 74
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.
Tartózkodási hely : Ott, ahol éppen vagyok :D

Karakterlap
Szint: 1
EXP:
Tavacska Left_bar_bleue410/500Tavacska Empty_bar_bleue  (410/500)
Elem/Kaszt: Gépész

Tavacska Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tavacska   Tavacska Icon_minitimeVas. 13 Ápr. 2014, 14:21

Nos, a tündérke végighallgatta elmélkedéseinket, és bár szerintem az enyém sokkal logikusabb rálátással bírt a tündérkére, azért elgondolkozott egy kicsit. Legalább jól vette az utolsó, viccesnek szánt mondataimat, ahogy én is a meghívásos visszavágást, amit egy nevetéssel fogadtam. Egy pillanatra berepült a bokrok közé, majd visszatért egy pár különleges levéllel (mellyel tudunk a víz alatt lélegezni,, amit szétosztott közöttünk. Egyet Adott Mirage-nak is némi gondolkodás után, de Mirage így szólt.
- Köszönöm szépen, kedves tündérke, de mi robotok nem lélegzünk.
- Akkor elosztjuk a leveledet magunk közt három felé - vettem el Mirage-tól a levelet, amit három felé osztottam. Egyet nekem, egyet a denevérmacskának, egyet meg a tündérnek. Egy egész levélhez még plusz egy-harmadnyi darab mindenkinek. - Azt hiszem, mehetünk. Én már készen állok.
Ha kész vagyunk, belemerültünk a tó habjai közé. Persze azután, hogy egy darabot csipegettem a levélből. A víz alatti világ pont olyan, amilyennek kell lennie a tavak és tengerek alatt. Szép ereszkedő ívben úsztam a halak és vízi növények közt. Bár a robotok a nehéz súlyuk miatt nem tudnának úszni és le is merülnek simán a víz alá, Mirage szerencsére azok a gépek közé tartozott, akiket hidraulikus és szárazföldi harcokra is építettek. Irigyeltem, hogy a saját hülye robotom legkecsesebb emberi úszót is gyalázva szelte a vizet. Pont úgy, mint az elfek, akiket már láttam így úszni nem is olyan régiben.
Ám az úszkálásunk hamar véget ért, mikor egy nagy békaember bukkant elő egy szuronnyal az úszóhártyás kezei közt. Arra akart utasítani minket, hogy tűnjünk el akár még innen a tóból is.
- Kérem, béka úr - kezdtem a magyarázkodást. - Mi csak szeretnénk tudni, hogy miért csillog minden délben a tó kristály fényben. Ha esetleg ön tudja, akkor mondja el annak okát, és mi már itt sem vagyunk. Csak ennyit, semmi mást.
Sajnos szavaim süket fülekre találhatnak, mert nem tűnik valami tárgyalóképesnek ez a varangyosember. Úgy látszik talán ebből még harc is fog születni nem is olyan sokára.

_________________
Minden ártalmatlannak joga van az élethez... na gyerünk, öljünk le egy pár szemetet!
Judy beszédszíne: #33ccff Mirage beszédszíne: #cc33ff

Stat:
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Tavacska Left_bar_bleue0/0Tavacska Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

Tavacska Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tavacska   Tavacska Icon_minitimeSzer. 22 Okt. 2014, 15:43

inaktivítás miatt lezárom.

A résztvevők 30 EXP-et és 30 Szférát/Kreditet kapnak kárpótlásul.

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net

Ajánlott tartalomTavacska Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tavacska   Tavacska Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 

Tavacska

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Kiegészítő játéktér :: Katakomba kalandok-