2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 André Vega

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
André Vega
André Vega


Hozzászólások száma : 1
Hírnév : 0
Regisztrált : 2014. May. 25.

André Vega Empty
TémanyitásTárgy: André Vega   André Vega Icon_minitimeVas. 25 Május 2014, 19:48

Név: André Vega
Származás: Nicaragua
Nem: Férfi
Kaszt: mesterlövész
Frakció: Vexonus
Kor: 37 év

Kinézet: szép nagyra nőtt meg anyuka kicsi fia, 197 centiméter, ha jól kihúzza magát, emellé közel 130 kilós súly társul, ami lényegében a vaskos csontozaton kívül szinte csak színizom. Látható megszállottsággal tartja karban a testét, rá nyugodtan mondhatjuk: izomkolosszus. Bőrszíne gyárilag napbarnított árnyalatú, a leégésre nem hajlamos, maximum még jobban besötétedik. Katonásan rövidre nyírja fekete haját, ellenben mióta nem hivatalos hadseregben szolgál és félretehetővé vált pár alaki szabály, azóta erős borostát növesztett, gyenge szakállnak is beillik már talán, időnként mintákat borotvál a hajába is. Sötétbarna szemei élénken fürkészik a külvilágot. Jó adag tetoválás díszíti a testét, legjellemzőbb ezek közül a bal felkarján lévő máglya, amiben apró koponyák vannak. Minden általa leölt kriptid után kerül oda egy újabb koponya. Ruházkodása egyszerű, amennyiben terepen van természetesen testpáncél és fegyverzet, hazai terepen leginkább izompóló, hosszú nadrág, kényelmes sportcipő. Kivéve, ha hűvösebbre fordul az idő, ugyanis nagyon utálja a hideget. Olyankor lényegében a teljes gardróbszekrény tartalma.

Jellem: alapvetően hisz a Vexonus céljaiban és mint jó katona igyekszik teljesíteni a parancsokat legjobb tudása szerint. Nem kérdőjelezi meg a felettesei döntéseit, legalábbis nem hajlamos rá, bár mostanra annyi a furcsa pletyka... ráadásul Silas egyre kevésbé hoz katonai, vagy pusztán akár logikus döntéseket... ha nagyon lassan is, de ezek kezdik kikezdeni André lelki burkát, ahová a "parancs az parancs" elve szerint szokott menekülni. Ugyanakkor tökéletesen elfogadja a kriptidek kiirtásának elméletét. Az emberiségnek új haza kell, ezek a félállatok pedig éppen útban vannak. Elfogadja a kriptid zsoldosok jelenlétét a Vexonus soraiban, de nincsenek kétségei, hogy mi lesz velük, ha a szolgálataikra nem lesz többé szükség. Nem tekinti egyenrangúaknak a különféle kriptideket, nyugodtan kimondhatjuk: André rasszista. Forrófejű fickó amúgy, aki szívesen bemutatja bárkinek az ökleit, a frontvonal adrenalinlökete élteti. Ugyanakkor kifejezetten bajtársias, a pokolba is elmenne az embereiért vagy társaiért. Rá lehet számítani, akármilyen nagy arcú, balhés alkatú, némileg hedonista jellemű legyen is, ha valamire kezet ad, azt akár szerződésnek lehet tekinteni, ha valamire szavát adja, azt nem fogja megmásítani. Tagadhatatlanul könyörtelen ember, némi szadisztikus vonásokkal is, bár ez nem öncélú sohasem. Még valami: sokan nézik kinézete miatt agyatlan izompacsirtának, amire mondjuk még rá is játszik egy keveset, de valójában bőven megvan a magához való esze. Néha még filozófikus gondolatai is vannak, leginkább csendes magányában. Egy apróság még: meleg vidék szülötteként bizony vannak problémái a hideg idővel. Befolyásolni a képességeit persze nem fogja, de jó esély van rá, hogy folyamatosan nyavalyogjon.

Képességek
Adrenalinlöket - a karakter élet jellemzője 2 körre megemelkedik +2 ponttal (és minden 3. szintlépés után további 1-el), ahogy a testében szétáradó adrenalin kihozza belőle a maximumot, eltompítja fájdalomérzetét, stb. Sajnos ez azzal jár, hogy az érzékszervei némileg eltompulnak a testében felpörgő bioanyagoktól, emiatt célzás jellemzője ugyanannyival csökken, amennyivel élet jellemzője megnőtt. Ha a hatás alatt André megsérül, akkor legelőször az ideglenesen megnőtt pontjaiból veszít természetesen. Legalább körre van szükség a képesség "lehűléséhez", ha nem akarja, hogy kizsigerelt szervezete szívinfarktust kapjon.

Előtörténet

Videonapló bejegyzés, 2112. augusztus 21., Nicaragua, Managua város alatti elnöki atombunker, a Nicaraguai Köztársasági Őrezred megfigyelőpontja

"Hehh, igazából fogalmam sincs, minek folytatom Sanchez zászlós csapatnaplóját. Aligha fogja bárki is megtekinteni, nem? De ha mégis ráakadna majd pár ezer év múlva valami gülüszemű ufo, akit az érdekel, hogy pusztult el ez a Föld nevű, amúgy egész helyre kis bolygó és miként élték meg az utolsó napokat a lakói, hát én ne okozzak már csalódást. Persze nem miattad csinálom. Sanchezért. Meg talán magamért is, hogy ne tébolyodjak bele az egyhangú, önismétlő támadásokba. Amúgy a nevem André Ramon Santiago Manuel Rodrigo Juan Colombo Vega, de persze ezt mind én sem használom. Ezek a védőszentjeim, anyámék, mint minden katolikus a környéken, úgy tartják: védőszentből sosem elég. Hát, az utóbbi időben azt hiszem túlóráznak az enyémek odafent az öreg Kaporszakállúnál, elvégre még a hasfalamon belül vannak a beleim, ez pedig már több, mint amit a legtöbben elmondhatnak magukról. Tudod mit? Sohasem gondoltam volna, hogy részben azért maradok tovább életben, mert ekkora darab marha vagyok. A fizikális alkatom miatt rendeltek a díszszázadhoz, éppen valami külföldi fejes érkezett az elnökhöz és hát meg kell adni a módját ugye. Persze mi is hallottuk már a híreket a yenkik nagy bányászati áttöréséről, na meg az összes bulvármédiában, hogy ez az Armageddon kezdete. Mivel évente kétszer szoktak világvégét jósolni, jót röhögtünk rajta. Akkor...
Amikor már az elnököt menekítettük az atombunkerbe, akkor már kevésbé. Nem, az a rothadt gáz nem mindenkit öl meg. Vagy nem azonnal. Elég sokan egész soká húzzák, bár eléggé megváltoznak. Eleinte csak agyilag. Mint akik megvesztek. Kontrollálatlan dührohamok, agresszivitás. Aztán fizikailag is. Hosszú lenne a külső torzulások listája, meg mindegyiknél más is, én se szívesen gondolok bele. Lehet ezek a mutánsok is belepusztulnak majd a gázba, csak lassabban, én nem értek ehhez. A gépkarabélyom üt rajtuk lyukakat mindenesetre, egyelőre ez az, ami számít. Az atombunker légszűrői megvédenek minket, van élelmünk még pár évre, skulónk meg a következő évezredig. Utána? Ha a kaja kifogy, majd meglátjuk. Talán nem fertőző a mutánsok teteme. Ha meg igen, egy ideig egymáson is kibírjuk gondolom.
Esik. Vigasztalanul esik. Pár órán belül újra támadni fognak ezek a dögök, sosem tanulnak a saját hibáikból. Nem sok agyuk maradt szerintem. Addig igyekszem aludni egy keveset. Sanchez helyett a csapatnapló vezetését tehát hivatalosan is átvettem. Vega őrmester. Vége."


Videonapló bejegyzés, 2112. november 14., Nicaragua, Managua város alatti elnöki atombunker, a Nicaraguai Köztársasági Őrezred megfigyelőpontja

"Eddig egész biztosra vehettük, hogy belátható időn belül megdöglünk. Vagy az élelemből fogyunk ki, vagy a mutánsok támadásai alatt forgácsolódunk le totálisan. Mégsem így alakul, olybá tűnik. Nem olyan régen sikerült bepöccentenünk a rádióinkat. Nem vártunk tőlük túl sokat, csak esetleg hallani a külvilágról, mások mennyire úszták meg, talán egy-két taktikai tippet, bármit. Emberi szavakat. Hát így kerültünk kapcsolatba Silas csapatával. Megdöbbentek, hogy ennyire közel a fertőzésforráshoz, vagyis az egykori USA területéhez még van védekező emberi csoport. Azt mondták küldenek értünk egy osztagot. Nem szólhatok egy rossz szót sem, idejöttek értünk. Helikopterrel, hermetikusan zárt védőruhában, nehézfegyverekkel, de idejöttek. Majdnem vérengzés lett belőle. Először nem akartunk velük menni, lévén az elnököt nem voltak hajlandóak elszállítani. Végül is logikus, egy nyolcvanegy éves politikus aligha lenne hasznukra, ellenben fejadagot fogyaszt és helyet foglal. Csakhogy mi meg katonák lennénk, azzal a paranccsal, hogy őrizzük és védelmezzük. Erre az osztagparancsnokuk simán agyonlőtte Ortunga elnököt, sőt a felé vetődő managuai érseket is. Előkerültek a fegyverek. Silas katonái azzal érveltek, hogy az országunk már nincs többé, a nicaraguai hadseregnek vége, most már magunkat kell menteni. Az érsek attól még hiba volt, mifelénk majdnem mindenki katolikus.

(folyt. köv.)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

André Vega

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Adatbázis :: Előtörténetek-