2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Sárkányoroszlánok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Lánghullám
Lánghullám
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 34
Hírnév : 0
Regisztrált : 2013. Jun. 29.

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Sárkányoroszlánok Left_bar_bleue0/0Sárkányoroszlánok Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Tűz

Sárkányoroszlánok Empty
TémanyitásTárgy: Sárkányoroszlánok   Sárkányoroszlánok Icon_minitimeSzomb. 13 Júl. 2013, 00:20

Sárkányoroszlánok Lufpzxaqhoaxddvv8am
Sárkányoroszlánok

Csoport:
Szárnyas hibrid

Létezésének kora:
A sárkányoroszlánok egyidősek a sárkányokkal, tehát ősi fajokhoz tartoznak.

Játszható nem:
Mindkettő

Játszható frakció:
Abyssion

Alap elemek:
Mindegyik elemben léteznek

Adottságok:
- Harapás
- Karmolás
- Farokcsapás (Ebben az esetben farkát ostorként használja, vagy egy pördüléssel hozza lendületbe)
- Sárkánylehelet (elemétől függ a hatása)
- Oroszlánüvöltés (hangjuk tíz kilométer távolságban is elhallatszik)

Őslakhely:
Kristályzuhatag-völgy

Vezér:
Krázius

Kinézet:
A sárkányoroszlánoknak megvannak ugyanazok a külső tulajdonságaik, mint egy rendes sárkánynak, ám a csoporttársaiktól eltérően emlősök, és elevenen szülnek. Ugyanakkor nem érik el egy nagyobb sárkány méretét, mégis nagymacskás külsejük miatt kecsesebbek és gyorsabbak, és ez az egyik tulajdonságuk, amiért megbízható vadászok. Ami a külső kinézetet illeti, a sárkányoroszlánokból rengeteg kinézetű és színű van elemétől, környezetétől függően. Legtöbbjük rendelkezik szárnyakkal, ám némelyikük földön járó (például a víz eleműek). A hím sárkányoroszlánok jóval termetesebbek és sörényesebbek (némelyikük még hosszú szakállal is rendelkezik). A nőstények pedig elég kis termetűek, és annál kevesebb sörényük van, viszont a méretük miatt még gyorsabbnak is bizonyulnak a hímjeiknél.

Jellem:
A sárkányoroszlánok visszafogott, békésebb, műveltebb lények, akik inkább a művészi kultúráikról híresek. Köztük kerültek ki a legjobb szobrászok, építészek és festők. Persze vannak még köztük is kivételek, akik ellenkező tulajdonsággal rendelkeznek.
A harcokat inkább leleményesen oldják meg, mint erővel, bár olykor van köztük pár csodabogár, akik agresszívebben oldják meg a csata kimenetelét. Párzási időszakban a nőstény sárkányoroszlánokra beköszönt egy úgymond háromnapos tüzelés, amikor úgy kezdenek viselkedni, mint általában ilyenkor egy macskaféle, viszont érdekes szagot kezdenek árasztani, amit mind a hím sárkányoroszlánok, mind a más sárkányfajok csábító illatnak (nőstény sárkányoroszlán csak az előbb említettekkel hajlandó összejönni, más fajok kizárva), más fajok és emberek meg iszonyú bűznek éreznek. Ilyenkor jellemüktől függően hol visszahúzódnak, hol agresszívek a nőstények, de ha teljesen megbolondul a szagukba a hímjeik vagy más sárkányfajok hímjei, akkor őket addig nem kaparhatják le magukról, amíg vagy elmúlik a háromnapos időszak, vagy közelébe nem engedi. Még egy egyedi jellemzőikként, mivel ők emlősszerűek, elevenen szülik kicsinyeiket, akiket az anyjuk három éves korukig nevel, majd felnőtté válásukig az apjuk veszi át a felnevelésüket, tanítja meg őket mindenre, amire kell. Nem szívesen hagyják el otthonaikat, azonban mégis képesek elmenni bárhová, hogy alkotásaikat megcsinálják kérésre, vagy megtanítsák azt. A múltban történt fajirtás miatt nem nagyon barátkoznak sárkányokkal, és nem is akarnak bennük megbízni.

Történet:
A sárkányoroszlánok a legelső ősi fajok egyikének, a sárkányok mellékági rokonai, majdnem egyidős a fajuk az övekkel. Egy ősi legenda szerint egy sárkány és egy szárnyas oroszlán nemzette őket.
Míg a sárkányok az erő, harc és a tudomány világát fejlesztették, ők pedig a művészetet, mágiát és kultúrát adták meg Benope-nak. Nekik köszönhetik a Kriptidek a számos szépművészetet, mint például a szobrászat, festészet, zene, építészet. A legenda szerint az istenek templomait is ők építették még az ősi időben olyan mágiát alkalmazva, hogy az épületbe csak olyasvalaki léphet be, akinek tiszta, ép a lelke, de bebocsátást még olyanok is nyerhetnek, akik már gyilkoltak és mégis levezeklették bűneiket.
A sárkányoroszlánok nemcsak a szépművészet feltalálói, a természeti mágiák legtöbbjét is ők fejlesztették ki és tanították meg Kriptid társaiknak.
Mint általánosságban mindenkinél, eme tehetséges lényeknek is voltak irigyeik. A sárkányok bár szívesen összefogtak velük, a magasabb rangú egyedeik nemcsak féltékenyek voltak rájuk, egyszerűen gyűlölték is őket. Az ők egykori vezérük, Sötétláng olyan szinten gyűlölte oroszlánszerű fajtársaikat, hogy ármánnyal a sárkányokat ellenük fordította, majd unszolta őket a kiirtásukra, ami sajnos meg is történt a Benepo-i emberek eltűnésének idején. A sárkányok brutális módon irtották ki a sárkányoroszlánokat, nem kímélve se nőstényt, se hímet, se kicsinyeiket. Sötétláng elérte a célját, de ahogyan neki is, a sárkányok súlyos árat fizettek rémtettükért. Még ha a sárkányoroszlánokból még megmaradt egy maroknyi, a Tűz Istene, Lánghullám haragra gerjedt az irtás láttán, és büntetésből elátkozta őket. Attól kezdve nemcsak súlyos természeti vagy sorscsapások sújtották őket, de egy rejtélyes betegség miatt is szép sorra haltak meg a sárkányok. Természetesen a bűntudat nélküli Sötétlángot hibáztatták szenvedéseikért, majd a fellázadt sereg bosszúból bezárta egy sötét kazamatába örök idők végezetéig. Hogy vajon életben van-e még Sötétláng, vagy már rég elemésztődött büntetésében, azt csak akkor tudhatja meg más, ha kinyitja a kazamatát, amit eleve soha senki nem akar, vagy nem mer megnyitni. Attól a ponttól kezdve a sárkányok imádkoztak megbocsátásért az isteneknek, míg végül Lánghullám feloldotta az átkot annak fejében, hogy soha többé ne bántsák fajtársaikat.
Az életben maradt sárkányoroszlánok eközben messzire a sárkányoktól elköltöztek a hegyek völgyeibe, hogy ott kezdhessék újra békés életüket és munkájukat. Itt alapították meg legismertebb városukat, Kristályzuhatag-völgyet az öreg szél elemű vezérük, Krázius élén. A mai napig is itt élnek, s bár nem szívesen mennek el hazulról, mégis bejárják egész Benope-t. A régi időkben történt fajirtást nem könnyen bocsátják meg a sárkányoknak. Vajon helyre fog-e még állni köztük a béke és az összefogás most, hogy megjöttek az emberek a bolygójukra, és fel kell venniük ellenük a kesztyűt?

MEGJEGYZÉS: A képen látható példány Judina, egy Fény elemű nőstény.

KÉP FORRÁSA: http://ellisonpav.deviantart.com/art/Lion-Dragon-5072376

_________________
Istenek vagyunk! Az a dolgunk, hogy példát mutassunk és népünket megvédjük mindazoktól, akik ártanak! És amely emberek és árulók bántalmazzák vagy gyilkolják a népem, szenvedjék meg ugyanazt a sorsot... ÉGJENEK EL A TŰZ HARAGJÁBAN!!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Sárkányoroszlánok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Általános :: Kézikönyv :: Kriptid Részleg :: Fajok :: Feral-ok-