2123

A Föld már nem létezik. Az emberek most egy Benope nevű bolygót akarnak elvenni az őslakóktól, a Kriptidektől.
Készen vagy arra, hogy megmentsd a bolygót, vagy hogy elfoglald az emberiségnek?
Döntsd el, s harcolj!


 
PortálPortál  HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share
 

 Pegakornisok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Napkelte
Napkelte
Isten
Isten

Hozzászólások száma : 328
Hírnév : 2
Regisztrált : 2013. Jun. 04.
Kor : 27
Tartózkodási hely : Valahol

Karakterlap
Szint: ???
EXP:
Pegakornisok Left_bar_bleue0/0Pegakornisok Empty_bar_bleue  (0/0)
Elem/Kaszt: Fény

Pegakornisok Empty
TémanyitásTárgy: Pegakornisok   Pegakornisok Icon_minitimeSzomb. 13 Júl. 2013, 11:43

Pegakornisok Pegacorn_by_Zerochan923600
Pegakornisok


Csoport:
Szárnyas Emlős

Létezésének kora:
Őshonos

Játszható nem:
Mindkettő

Játszható frakció:
Abyssion, Kívülállók

Alap elemek:
Szél és Fény (a képen egy ritka Tűzelemű mén látható)

Adottságok:
- Taposás
- Rúgás
- Penge Szárny (Itt a szárnyai borotvaélesekké válnak)
- Pegakornis Mágia (Vagy egy mágikus lövedéket küldenek az ellenfélre, vagy lebegést használnak)

Őslakhely:
Ezüst Hegységek

Vezér:
Ezüst Ég

Kinézet:
Tulajdonságaik megegyeznek az átlagos lovakéhoz, leszámítva a szárnyakat és a szarvat. Könnyebb csontozatuk miatt gyorsabbak, mint egy átlagos ló, viszont ezek törékenyebbek, főleg a bordázataik, így ha ott éri egy erősebb ütés őket, akkor az számukra halálos kimenetelű. Színük egyezik a hagyományos lovakéhoz, ám szerepel a szín skálában a fehér, az ezüst, és az arany is. A nemek között általában nincs eltérés, ám előfordul, hogy a mének patáinál hosszabb a szőr és rövidebb a sörény és farok, míg a kanca kecsesebb testalkattal rendelkezik, valamint sörényük és a farkuk mindig világos színű. Szarvuk hegyes és csavart, némelyik példánynál láttak már törött szarvat is. Szárnyuk általában ugyanolyan színűek, mint a szőrzetük, de előfordulhat, hogy a szárnyak színe eltérő. Magasságuk és súlyuk a lovakéval egyenlő, lófajtától függően.

Jellem:
Bár nemes példányokról van szó, a legtöbb Pegakornis nem dicsekszik vele, sőt, igen szerények is ez ügyben. A kancák inkább szelídebbek és gyógyítói szerepet töltenek be, a mének kicsit agresszívabbak, és az ő feladatuk általában az őrző-védelem. Ha az ember pont párkiválasztási időszakban (ami pontosabban a Tavasz első hetében van) találkozik egy ménnel, fel kell készülnie arra, hogy minél gyorsabban el kell menekülnie onnan, mivel az adott időszakban a mén hajlamos még az apró állatokra is rárontani, hogy megvédje kiválasztottját/párját, akivel egyébként örök időkre összeköti az életét. A "házassági" ceremóniájuk az egyik legszebb esemény, mivel az időszak utolsó napján, éjfélkor a levegőben teszik meg szarvuk összeérintésével, csodálatos fényjátékot okozva ezzel. A mének nem tűrik, ha egy másik mén a párjukra hajt, és a kanca nem választ másikat, ha párja elpusztul, ez miatt is ők általában a hűség szimbólumai. A kancák vemhessége 11 hónapig tart, ha ennél korábban/később születik meg a csikó, nem biztos, hogy életben marad. Az éjjel vagy hajnalban, szarv nélkül született csikó ugyan születése után 1-2 perccel már fel tud állni, ám csak a 2. hónapban kezd nőni a szarva, és a 5. hónapban tanulnak meg repülni, természetesen elevenszülő a faj. A nagyjából otthonülő Sárkányoroszlánokkal ellentétben ők nagyon kedvelik a vándorlást, még ha csak a Kriptid és semleges területek belül teszik meg, mivel az Emberi területeken le tudják őket lőni az égből a fák és hegyek hiánya miatt. Igen érzékenyen veszik, ha bezárják őket, vagy fogva tartják, sokan az elején tulajdonképben a fogság miatt pusztultak el, mikor megjelent a Vexonus, és sorra fogta be őket.

Történet:
A Pegakornis szintén olyan ősi faj, mint a sárkányoroszlán, őseik a ma már kihalt Pegazus, s a ritka Unikornis.  Az Unikornisok Fehér mágiáját, és a Pegazusok harciasságát örökölve kiváló gyógyítók és egyben védők. A Pegakornisoknak köszönheti Benope népe, hogy a bolygó nagy része fel van fedezve, és térkép is készült róla, mivel a Pegakornisok minden egyes felfedezett területet megjelölnek mágiájukkal, hogy később tanulmányozhassák az ottani faunát. A Gonosz Entitás tombolása nem veszélyeztette őket, mivel azonnal elbújtak, vagy szembeszálltak velük, ám mikor több milliárd évvel később Silas megjelent a Vexonussal, azok abban a szent pillanatban őket kezdték el először levadászni, hogy harci lovakra idomítsák be őket ha kell, erőszakkal, de az lett a vége, hogy sorra pusztultak el az elfogott példányok, vagy a kínzások vagy maga a fogság miatt, s mára már kevesebb, mint 3000 példány maradt. Most főleg az Abyssion oldalt eőrsítik, mint rohamozók és gyógyítók, ám némelyik a tőlük eltérő elemeket is kitanulta, hogy minél hatékonyabban segítse a jó oldalt.

Szótár:
 

KÉP FORRÁSA: http://zerochan923600.deviantart.com/art/Pegacorn-157547117

_________________
"LIDÉRCÉJ, ELÉG LEGYEN! Azzal nem oldunk meg semmit sem, ha az Emberek szintjére süllyedünk, és lemészároljuk őket ész nélkül, mint ahogy ők minket!"

Vendégek ide tehetik az oldaluk bannerét, cserében tegyék ki az ő oldalukra a miénket.

Színkód: #CC9933
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://mystery-world.hungarianforum.net
 

Pegakornisok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Mystery World Szerepjáték :: Általános :: Kézikönyv :: Kriptid Részleg :: Fajok :: Feral-ok-